کالين پاول وزيرامورخارجه آمريکا به دفاع از حملات پيشگيرانه عليه کشورهايی که آمريکا را تهديد می کنند برخاسته است. آقای پاول درمصاحبه ای با روزنامه نيويورک تايمز گفت رهبران آمريکا همواره اقدام پيشگيرانه را به عنوان ابزاری درسياست خارجی يا نظامی خود مد نظرداشته اند. با اين حال او هشدار داده است که استفاده ازچنين ابزاری بايد از روی کمال احتياط و قضاوت صحيح همراه با درک و فهم تعهدات آمريکا به عنوان يک عضو مسئول جامعه بين المللی باشد. به نظر می رسد که اظهارات آقای پاول گزارش های ناظربه ايجاد شکافی بين او و ساير اعضای کابينه بوش را که هوادار يک ضربه احتمالی آمريکا عليه عراق هستند، کم اثرساخته است. آقای پاول می گويد برخی ازاين اختلاف نظرها واقعيت دارد، ولی برخی ديگر يا چنين به نظرمی آيند و يا درباره آن ها غلوشده است.
در خبر ديگری، کولين پاول وزير امور خارجه آمريکا گفته است بهترين راه خلع سلاح عراق، تغيير رژيم آن کشور است. آقای پاول در گفتگو با شبکه تلويزيونی فوکس گفت واشنگتن هيچ شکی ندارد که عراق جنگ افزارهای شيميائی و ميکربی را در اختيار دارد و همچنان برنامه دستيابی به تکنولوژی هسته ای را دنبال می کند. آقای پاول گفت واشنگتن در مورد چگونگی اقدام نظامی عليه عراق با جامعه بين المللی مشورت خواهد کرداما سياستگذاران آمريکا در زمينه کارآئی بازرسان تسليحاتی سازمان ملل متحد ترديد دارند. کولين پاول هفته پيش گفت پرزيدنت بوش خواهان بازگشت بازرسان تسليحاتی به عراق است، اما افزود که واشنگتن برای برکناری رژيم صدام حسين ممکن است به اقدام نظامی متوسل گردد، هرچند جهان عرب و بعضی متحدان آمريکا با چنان اقدامی مخالفند .
از طرف ديگر ديک چی نی، معاون رياست جمهوری آمريکا، در مصاحبه با شبکه تلويزيونی ان بی سی يادآور شد آمريکا ضمن رديابی تلاشهای صدام حسين، مانع از دستيابی وی به ميله های آلومينيومی شده است که در غنی کردن اورانيوم برای توليد بمب هسته ای به کار می رود. آقای چی نی گفت دولت بوش روز به روز بيشتر متقاعد می شود که آمريکا سرانجام، هدف جنگ افزارهای کشتار جمعی عراق واقع خواهد شد چون بغداد مدام بر قابليتهای تسليحاتی خود می افزايد. وزير امور خارجه روسيه می گويد حمله به عراق، ائتلاف جهانی عليه تروريسم را در هم می شکند.