لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۷:۲۰

تشديد رويدادهای طبيعی و افزايش شمار قربانيان در شرق آسيا


تشديد رويدادهای طبيعی و افزايش شمار قربانيان در شرق آسيا
تشديد رويدادهای طبيعی و افزايش شمار قربانيان در شرق آسيا

بخش های بزرگی از شرق آسيا، از جزاير ساموای زلاندنو تا فيليپين، اندونزی، ويتنام، چين و هندوستان گرفتار توفان های دريايی، لرزه های دريايی و زمينی و سيلاب های موسمی شده است.

<!-- IMAGE -->

اداره محيط زيست سازمان ملل پيش بينی کرده اگر اقدامی عاجل برای جلوگيری از پيامدهای زيانبار چنين حوادثی صورت نگيرد، بسياری از جزاير مسکونی در شرق آسيا از نقشه جغرافيای جهان محو خواهند شد که آوارگی ميليون ها تن از ساکنان اين مناطق را در پی خواهد داشت.

دولت فيليپين روز یکشنبه گزارش کرد صدها هزار تن از ساکنان مناطق آسيب ديده ناشی از توفان دريايی آواره شده اند. اين آوارگان با کمبود شديد آب آشاميدنی، خوراک، لوازم بهداشتی، دارو و سرپناه روبرو هستند. دولت ويتنام نيز اعلام کرد: امدادگران سرگرم کمک رسانی به آسيب ديدگان ناشی از توفان دريايی در اين منطقه اند. شدت اين توفان ها به حدی بوده که دولت ويتنام خواهان کمک جهانی برای رسيدگی به آسيب ديدگان شده است.

دولت تايوان نيز که به تازگی يکی از مصيبت بارترين توفان های دريايی را پشت سرگذاشته بود، بار ديگر دچار آسيب ناشی از اين رويداد شده است و کارشناسان محيط زيست تايوان هشدار داده اند، دامنه رو به گسترش اين حوادث می تواند ناشی از دگرگونی در تعادل جو زمين و فعاليت های صنعتی بی رويه در سرزمين چين باشد.

<!-- IMAGE -->

لائوس و کامبوج نيز گرفتار توفان دريايی شده اند که اين توفان قربانيانی نيز برجای گذاشته است. نيروهای امداد رسانی اين کشورها نيز سرگرم نجات گرفتار شدگان در مناطق توفان زده هستند.

توفان دريايی معروف به ملرو که بار ديگر دريای فيليپين را درنورديد، ويرانی های بسياری برجای گذاشته است. فيليپين و اندونزی دو کشوری هستند که پياپی گرفتار توفان دريايی و بارش های بی رويه و نا به هنگام موسمی شده اند. بارش های موسمی و سيلاب های ناشی از آن در هندوستان جان بيش از ٢٠٠ شهروند اين کشور را گرفته است، مقامات محلی هندی گفته اند ده ها هزار تن از ساکنان نيز از منطقه گريخته اند.

در آنسوی ديگر، در جنوب ايتاليا نيز توفان و لرزش زمين که باعث شد گل رودخانه ها طغيان کرده و بخش بزرگی از مناطق مسکونی و جاده ها را بپوشاند، خسارات فراوانی برجای گذاشت. کارشناسان محيط زيست ايتاليا رسماً گزارش کردند از بين بردن جنگل های طبيعی منطقه و توسعه کشاورزی صنعتی و ساخت و سازهای بی رويه مسکونی مقاومت طبيعی جنوب ايتاليا را در برابر پيشامدهای طبيعی مثل توفان و لغزش زمين از بين برده است و کارشناسان محيط زيست سازمان ملل نيز پيش از اين اعلام کرده بودند: جنگل زدايی و ساخت و سازهای بی رويه در آسيا و شرايط گلخانه ای جو زمين عامل قوی تشديد رويدادهای طبيعی و افزايش شمار قربانيان در شرق آسيا است.

XS
SM
MD
LG