لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۳۳

ایران: گفت وگوهای ژنو یک «موفقیت ملی» بود


ایران: گفت وگوهای ژنو یک «موفقیت ملی» بود
ایران: گفت وگوهای ژنو یک «موفقیت ملی» بود
<!-- IMAGE -->

جمهوری اسلامی ایران، گفت وگوهای هفته گذشته در ژنو با قدرت های جهانی را یک «موفقیت ملی» دانست.

حسن قشقاوی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، روز دوشنبه گفت تهران در گفت وگو با قدرت های جهانی در برابر فشارها بر سر برنامه اتمی اش مقاومت کرد.

ایران پذیرفته است که بار دیگر در نوزدهم اکتبر در پایتخت اتریش با قدرت های جهانی مذاکره کند و به بازرسان اجازه داده است از تاسیسات تازه غنی سازی اورانیوم در نزدیکی قم بازرسی به عمل آورند.

محمد البرادعی، دبیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی، روز یکشنبه در تهران با مقامات جمهوری اسلامی ملاقات کرد و گفت تهران با بازرسی های اتمی در روز بیست و پنجم اکتبر موافقت کرده است.

وی افزود آژانس بین المللی انرژی اتمی شواهد محکمی ندارد که نشان دهد ایران برنامه ای برای ساخت سلاح اتمی دارد. البرادعی افزود تحقیقات در مورد اتهامات پیرامون برنامه هسته ای ایران ادامه می یابد.

ایران می گوید برنامه هسته ای اش اهداف صلح آمیز را دنبال می کند.

گزارش: آمریکا می گوید ضمن تعقیب دیپلماسی در برابر ایران گزینه تحریم های بیشتر را مد نظر دارد

<!-- IMAGE -->

پائولا ولفسون، خبرنگار صدای آمریکا، کاخ سفید

دولت باراک اوباما می گوید به اتخاذ دیپلماسی در برابر ایران متعهد است، اما در عین حال احتمال اعمال تحریم های بیشتر علیه تهران را بررسی می کند.

مقامات آمریکا می گویند آنان برای همیشه منتظر نخواهند ماند تا تهران هدف از جاه طلبی های هسته ای اش را روشن کند.

کاخ سفید می گوید گفت وگوهای اخیر با ایران که بر سر برنامه بحث برانگیز هسته ای آن کشور صورت گرفت، خوب آغاز شد. مقامات می گویند آنها اکنون منتظرند ببینند آیا ایران به تعهداتی که در نشست ژنو داده عمل می کند یا نه.

سوزان رایس، سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد می گوید اکنون توپ در زمین ایران است.

خانم رایس تاکید می کند: «زمان کوتاه است. ما گفت وگو نمی کنیم که فقط گفت وگو کرده باشیم. ما علاقه ای به مذاکرات پایان ناپذیر نداریم. آنها باید نشان دهند برنامه اتمی شان اهداف صلح آمیز را دنبال می کند.»

سوزان رایس که با شبکه تلویزیونی ان بی سی گفت وگو می کرد از تعیین ضرب الاجل برای ایران خودداری کرد اما گفت ایران برای اجازه دان به بازرسان بین المللی به منظور بررسی کامل برنامه اتمی اش «زمان محدودی» در اختیار دارد.

سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد افزود طرف های مذاکره با ایران، شامل ایالات متحده، بریتانیا، فرانسه، چین، روسیه و آلمان برای اعمال فشار بیشتر بر ایران سرگرم بازنگری در گزینه های جدید هستند.

رایس گفت تحریم های بیشتر تحت بررسی هستند. وی افزود: «کارهایی هست که می توان آنها را در چهارچوب شورای امنیت سازمان ملل دنبال کرد، و اقداماتی نیز هست که می توان خارج از شورای امنیت و در جریان همکاری با شرکای اروپایی و دیگر شرکا به پیش برد. ضمن آنکه می توانیم به طور یکجانبه علیه تهران اقدام کنیم.»

اظهارات سوزان رایس در شرایطی است که محمد البرادعی، دبیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی، گفته است ایران اجازه داده که بازرسان روز بیست و پنجم اکتبر از تاسیسات تازه غنی سازی اورانیوم در آن کشور بازدید کنند.

این در شرایطی است که روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی تازه نوشته است که برخی تحلیل گران در آژانس بین المللی انرژی اتمی فعلا به این نتیجه رسیده اند که ایران ممکن است بیش از هر زمان دیگر به مرحله ساخت سلاح هسته ای نزدیک شده باشد.

لیندزی گراهام، سناتور جمهوریخواه از ایالت کارولینای جنوبی به شبکه تلویزیونی فاکس نیوز گفت این گزارشی نگران کننده است.

سناتور گراهام می گوید: «روشن است که برنامه هسته ای جمهوری اسلامی ایران اهداف صلح آمیز را تعقیب نمی کند. این گزارش شاهدی افزون بر دیگر شواهد متعدد است که ایران در تلاش برای ساخت سلاح هسته ای است و فشارهای نصف و نیمه بر آن کشور بی تاثیر است. صراحتا می گویم که لازم است با التیماتوم و تعیین ضرب الاجل، جمهوری اسلامی را به چالش بکشیم.»

ایوان بایح، سناتور دموکرات از ایالت ایندیانا، نویسنده یکی از چند لایحه ای است که راه را برای تحریم های شدیدتر آمریکا علیه ایران هموار می کند. لوایحی که فعلا در سنا معلق مانده اند.

وی که با شبکه تلویزیونی فاکس نیوز سخن می گفت افزود: «به عقیده من باید چند هفته به ایران وقت داد تا مساله بازرسی ها و در واقع ارسال اورانیوم به خارج از کشور را روشن کند. فکر می کنم باید ضرب الاجل های سفت و سختی تعیین کنیم که زمان آن هر چه زودتر باشد بهتر است. ضمن آن که باید رعایت نکردن ضرب الاجل ها، همراه با عواقب سختی باشد.»

سناتور ایوان بایح می گوید مهم است که همه این تحریم ها یکجا اعمال شود تا ایران به دلیل سوء رفتارهایش هزینه سنگینی را متحمل شود.

XS
SM
MD
LG