لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۵۹

صدور قطعنامه جدید منع گسترش تسلیحات هسته ای در شورای امنیت


<!-- IMAGE -->

شورای امنیت سازمان ملل متحد، بمنظور متوقف ساختن گسترش تسیلحات اتمی و کوشش برای رسیدن به هدف نهایی از بین بردن آنها، به اتفاق آرا قطعنامه ای تصویب کرده است. این قطعنامه در اجلاس رهبران کشورهای عضو شورای امنیت، که به دعوت پرزیدنت باراک اوباما و به ریاست او تشکیل شد، از تصویب گذشت. بوجود آوردن یک جهان آزاد از تسلیحات اتمی، هدفی دیرینه و ارجحتی بالا برای او بوده است. ایالات متحده در حال حاضر، ریاست ادواری شورای امنیت را بر عهده دارد.

یکی از مواد قطعنامه ۱۸۸۷، ملت ها را به برداشتن گام هایی که موجب تقویت پیمان ممنوعیت گسترش تسلیحات اتمی خواهد شد فرا می خواند و تمام کشورها را تشویق می کند به مواد آن پای بند بمانند. شورای امنیت مسئولیت خود را برای پرداختن به تهدید های ناشی از عدم رعایت این مواد و تعهدات دیگر در پیمان، برای صلح و امنیت بین المللی تکرار کرد. قطعنامه همچنین از کوشش برای جلوگیری از سوء استفاده از خروج از ان پی تی، و تقویت نقش بازرسی های آژانس بین المللی انرژی اتمی حمایت می کند. قطعنامه می خواهد اقدامات امنیتی بیشتری صورت گیرد تا تروریست ها نتوانند به مواد لازم برای ساختن تسلیحات اتمی دست پیدا کنند، و اقدامات مشخصی را برای کاهش احتمال تبدیل یک برنامه اتمی صلح جویانه به یک برنامه تسلیحاتی تایید می کند.

پس از تصویب قطعنامه، پرزیدنت اوباما، در نقش خود بعنوان رییس جلسه شورای امنیت، یاد آور شد قطعنامه ۱۸۸۷ همچنین بر وظیفه اساسی ومهم شورا برای پاسخگویی به موارد نقض ان پی تی تاکید می گذارد:

*** ما روشن ساخته ایم که شورای امنیت هم قادر است و هم مسئولیت دارد، زمانی که نقض این پیمان صلح و امنیت بین المللی را تهدید می کند، تصمیم بگیرد و جواب دهد. رعایت کامل قطعنامه های شورای امنیت در مورد ایران و کره شمالی، چنین مقوله ای است.

پرزیدنت اوباما گفت قطعنامه ۱۸۸۷ فقط روی کشورهای خاص انگشت نمی گذارد، به حقوق ملت هایی مربوط می شود که به مسئولیت های خود پای بند هستند:

*** جهان باید متحد بایستد، و ما باید نشان دهیم که قوانین بین المللی قولی تو خالی نیست، و پیمان ها اجرا خواهند شد.

پرزیدنت اوباما گفت برای پیشبرد هدف یک جهان بدون تسلیحات اتمی، ایالات متحده توافق جدیدی را با روسیه دنبال خواهد کرد که کلاهک های هسته ای و دستگاه های پرتاب کننده آنها را به میزان قابل ملاحظ کاهش می دهد. آمریکا همچنین برای تصویب پیمان جامع ممنوعیت نمایش تسلیحات اتمی کوشش خواهد کرد و باب مذاکره را برای تدوین پیمان توقف تولید مواد اتمی جهت استفاده در اسلحه باز می کند. چنین توافق هایی می تواند اجازه دهد که از موجودی زرادخانه های اتمی آمریکا و کشورهای دیگر بازهم کاسته شود.

پرزیدنت اوباما گفت کوششهایی، مانند قطعنامه ۱۸۸۷، قابلیت آنرا دارد که هدف ایجاد جهانی بدون تسلیحات اتمی را پیش ببرد. او گفت : «این وظیفه ما است، و می تواند سرنوشت ما باشد.»

XS
SM
MD
LG