لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۳۰

ریو دو ژانیرو برای میزبانی المپیک ۲۰۱۶ انتخاب شد


ریو دو ژانیرو برای میزبانی المپیک ۲۰۱۶ انتخاب شد
ریو دو ژانیرو برای میزبانی المپیک ۲۰۱۶ انتخاب شد
<!-- IMAGE -->

کمیته بین المللی المپیک ریو دو ژانیرو را بعنوان میزبان مسابقات المپیک تابستانی سال ۲۰۱۶ انتخاب کرده است. این نخستین بار است که این مسابقات در آمریکای جنوبی برگزار می شود.

کمیته روز جمعه در پی شنیدن درخواست ها و توضیحات شخصی رهبران جهان، از سوی چهار شهری که به مرحله نهایی رسیدند - شیکاگو، مادرید، ریو دو ژانیرو و توکیو- رای داد.

رییس جمهوری برزیل یاد آور شد که آمریکای جنوبی از زمان آغاز جنبش مدرن المپیک در سال ۱۸۹۶، تا کنون میزبان هیچ المپیکی نبوده است. هیات برزیلی پس از اعلام خبر، فریاد شادی سردادند.

در ریو دو ژانیرو، هزاران نفر در ساحل کوپاکابانا هورا کشیدند، رقصیدند و پرچم های ملی کشور خود را به اهتزاز در آوردند. انتظار می رود جشن و شادمانی مردم تا دیرگاه شب ادامه پیدا کند.

شیکاگو نخستین شهر کاندید بود که در رای گیری روز جمعه حذف شد. توکیو در دومین رای گیری کنار گذاشته شد، و ریو دو ژانیرو و مادرید باقی ماندند.

<!-- IMAGE -->

حذف شیکاگو علی رغم کوشش های شخصی پرزیدنت براک اوباما و همسرش، میشل، صورت گرفت. رییس جمهوری آمریکا در جلسه کمیته در کپنهاگ گفت شیکاگو آماده و مشتاق است میزبانی مسابقات را برعهده بگیرد.

از سوی توکیو، نخست وزیر ژاپن گفت این شهر به جهان ثابت خواهد کرد رقابت ها می تواند به شیوه ای که با محیط زیست سازگار باشد برگزار شوند.

رییس جمهوری برزیل یاد آور شد که از زمان آغاز جنبش مدرن المپیک در سال ۱۸۹۶، آمریکای جنوبی میزبان هیچ المپیکی نبوده است. او و اعضای هیات برزیلی نقشه ای همراه داشتند که نشان می داد اکثریت مسابقات گذشته دراروپا و در آمریکای شمالی برگرارشده است.

اما نخست وزیر اسپانیا ، مادرید را یک کاندیدای مسلم توصیف کرد و گفت ٧٧ درصد تاسیسات زیر بنایی لازم برای بازی ها هم اینک در آنجا وجود دارد.

پرزیدنت اوباما گفت شیکاگو، که او برای نخستین بار در ۲۵ سال پیش برای کار بعنوان یک سازمان دهنده اجتماعی به آنجا رفت، از یک تنوع قومی نبرومند و غنی برخورداراست و مکانی است که در آن وحدت ملت آمریکا تجلی می کند.

میشل اوباما همسر رییس جمهوری به کمیته ملی المپیک گفت انتخاب شیکاگو محله ها و زندگی ها در سراسر جهان را « روشن خواهد کرد و به آنها رونق خواهد بخشید.»

در این میان، سفر آقای اوباما به کپنهاگ با انتقادهایی روبرو شده است. از جمله حان بوهنر، رهبر اقلیت جمهوریخواهان در مجلس نمایندگان گفت رییس جمهوری در حالی به کپنهاگ می رود که مسائلی جدید برای بحث در داخل وجود دارد.

XS
SM
MD
LG