لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۲۴

پرزیدنت باراک اوباما و سران ۲۰ اقتصاد برزگ جهان به منظور جلوگیری از رکود اقتصادی گام هایی برداشتند


اداره اقتصاد جهان – که عظیم و پیچیده است و منافع ملی رقیب آنرا چند پاره می کند – حتی در بهترین ایام دشوار است. در جریان رکود مالی این وظیفه حتی سخت تر می شود، هرچند نیاز به همکاری ملت ها برای تدوین سیاست هایی به منظور بازگرداندن رشد، و به دنبال آن رونق تجارت و گسترش بازار کار، زیادتر می نماید.

پرزیدنت باراک اوباما و سران ۲۰ اقتصاد برزگ جهان در کنفرانس اخیر در شهر پیتسبورگ، در ایالت پنیسلوانیا در آمریکا، نخستین گام را به سوی تضمین این نوع همکاری برداشتند. گروه برای تحقق رشد اقتصادی با دوام، چارچوبی فراهم آورد، و به منظور جلوگیری از تکرار مشکلات و اشتباهاتی که بدترین رکود اقتصادی از زمان رکود بزرگ در دهه ۱۹۳۰ را موجب شد، نیز گام هایی برداشت.

برای رسیدن به این هدف، قدرت های اقتصادی رو به رشد مانند چین، هند و برزیل، زمانی که رهبران جهان در آینده برای بحث درباره مسایل اقتصادی ملاقات می کنند، نقش مهمتری در روند تصمیم گیری خواهند داشت. و این، تغییری است از سنت واگذاری گرفتن چنین تصمیماتی بر عهده رهبران گروه ۸، که ثروتمند ترین کشورها را، که اکثرا در غرب هستند، در بر می گیرد.

پزیدنت اوباما گفت: «ما ساختار اقتصاد بین المللی خود را اصلاح کرده ایم تا بتوانیم کوشش هایمان را برای برخورد با چالش های قرن بیست و یکم بهتر هماهنگ سازیم.»

توافقی که به دست آمد، مقررات حاکم بر کار بانک ها و دیگر نهادهای مالی را سخت تر می کند، و از آنها می خواهد برای جبران زیان های ناشی از وام های بد و سرمایه گذاری های شکست خورده، ذخایر مالی بیشتری نگاه دارند.

گام های نادرست بانکداران و نبود نظارت بر آنها، میلیون ها نفر را به بیکاری سوق داد و تریلیون ها دلار به شکل ثروت های از دست رفته، زیان به بار آورد.

در هفته های اخیر، تصویر اقتصادی بهتر شده است، اما پیش از آن که روند بهبود تکمیل شود، راهی دراز در پیش است. رهبران گروه ۲۰ عهد کردند برای آینده ای قابل پیش بینی به کوشش های خود برای تحریک اقتصادی و منظم ساختن مقررات نهادهای مالی ادامه دهند، و تعهدی مشترک به حفظ علایم بهبود و رشد را نشان دادند.

XS
SM
MD
LG