نماينده مجلس جمهوری اسلامی: ايران يک سوم بنزين مورد نياز خود را از خارج وارد می کند
مؤيد حسينی صدر يکی از اعضای کميسيون انرژی مجلس شورای اسلامی می گويد سال آينده ظرفيت توليد بنزين در ايران سی و پنج ميليون ليتر افزايش خواهد يافت. به گفته اين نماينده مجلس در حال حاضر ايران روزانه چهل و چهار ميليون ليتر بنزين توليد می کند و کشور يک سوم بنزين مورد نياز خود را از خارج وارد می کند. شماری از مقام های غربی پيش از اين تهديد کرده بودند در صورت عدم توقف غنی سازی اورانيوم از سوی ايران، اين کشور ممکن است با تحريم بنزين مواجه شود. تحريم صادرات بنزين به ايران با مخالفت شمار ديگری از ديپلمات های غربی مواجه شده است.
<!-- IMAGE -->پرزيدنت اوباما در سفر به کپنهاگ تلاش خواهد کرد المپيک تابستانی ٢٠١٦ در شيکاگو برگزار شود
طی هفته ی جاری، باراک اوباما، رييس جمهوری ايالات متحده، به کپنهاگ، پايتخت دانمارک، سفر می کند تا از ميزبانی آمريکا برای برگزاری مسابقات المپيک تابستانی ٢٠١٦ حمايت کند. رييس جمهوری برزيل، نخست وزير جديد ژاپن و پادشاه اسپانيا نيز برای حمايت از ميزبانی کشورهای خود قرار است به کپنهاگ سفر کنند. آمريکا شهر شيکاگو در ايالت ايلينوی را به عنوان محل برگزاری بازی های المپيک تابستانی سال ٢٠١٦ پيشنهاد کرده است. شهرهای مادريد در اسپانيا، ريو دوژانيرو در برزيل، و توکيو در ژاپن نيز برای ميزبانی مسابقات المپيک تابستانی ٢٠١٦ نامزد شده اند. کاخ سفيد می گويد باراک اوباما، اوايل روز جمعه به وقت محلی وارد کپنهاگ خواهد شد. در همين حال، ميشل اوباما، همسر رييس جمهوری آمريکا فردا همراه با يک هيئت آمريکايی وارد کپنهاگ می شود. باراک اوباما که خود پيش از رسيدن به مقام رياست جمهوری، سناتور ايالت ايلينوی بود پيش از بررسی نهايی کميته بين المللی المپيک درباره نامزدی شهر شيکاگو، وارد پايتخت دانمارک می شود. پيش از اين، هيچ رييس جمهوری ديگری از ايالات متحده برای حمايت از ميزبانی آمريکا در برگزاری مسابقات المپيک، شخصاً در جلسه نهايی کميته بين المللی المپيک حضور نيافته بود. از جمله مقامهای آمريکايی که در دانمارک حضور دارند، ريچارد ديلی شهردار شيکاگو است. کميته بين المللی المپيک از تصميم باراک اوباما برای شرکت در جلسه اين کميته استقبال کرده است. کاخ سفيد می گويد آقای اوباما عصر جمعه به واشنگتن باز می گردد.
کشف بيش از چهل و يک ميليون دلارِ پول از کانتينرهای کشتی در دو بندر در کلمبيا و مکزيک
مقامهای آمريکايی می گويند مسئولان گمرک آمريکا با همکاری نيروهای امنيتی مکزيک و کلمبيا، موفق به کشف مبالغی پول، معادل بيش از چهل و يک ميليون دلارِ آمريکا شدند. اين مقدار پول از کانتينرهای کشتی کشف شده است. پول کشف شده، حاصل بازرسی های انجام شده در دو بندر در کلمبيا و مکزيک طی ماه سپتامبر است.
بی اعتنايی روسيه به قضاوت های دادگاه حقوق بشر در مورد منطقه ی عمدتاً مسلمان نشين چچن
يک سازمان مطرح حقوق بشری می گويد روسيه بطور مرتب، قضاوت های دادگاه حقوق بشرِ اروپا در رابطه با خشونت های صورت گرفته در چچن را ناديده می گيرد. سازمان ديدبان حقوق بشر، در گزارشی که روزگذشته منتشر کرده است، به يکصد و پانزده مورد از قضاوت های صورت گرفته در خصوص خشونت های مرگبار در منطقه ی عمدتاً مسلمان نشين چچن اشاره کرده است. براساس اين گزارش، دادگاه حقوق بشر اروپا، روسيه را در اعدام های غير قانونی، شکنجه، و مفقود الاثر شدن افراد در چچن مسوول دانسته است. مسکو متهم شده که هيچکدام از اين موارد را بررسی نکرده است.
جشنوارهء دورگا پوجا که هر سال توسط هندوها بر پا می شود به پايان رسيد
جشنوارهء دورگا پوجا روز دوشنبه، بيست و هشتم سپتامبر به پايان رسيد. در اين فستيوال ده روزهء که سالانه در هند برگزار می شود، هندوها خدای دورگا که به "مادر گيتی" شهرت دارد را عبادت می کنند. هندوها برای شرکت در اين مراسم لباس های نو می خرند و هدايايی را همراه خود به اين مراسم می آورند تا به خدای دورگا تقديم کنند. در روز آخر اين جشنواره، هندوها مجسمهء خدای دورگا را در حالی که در هوا می چرخانند به رودخانهء گنجی نزديک می کنند و سپس آن را در آب رودخانه رها می کنند. يکی از شرکت کنندگان در اين مراسم می گويد خدای دورگا امروز از پيش ما می رود تا با همسرش ديدار کند. کشور هند بيش از يک ميليارد جمعيت دارد که گفته می شود هشتاد درصد آنها هندو هستند. موکتا، از مريدان خدای دورگا می گويد امروز همهء ما گرد هم آمديم تا از خدای خود خداحافظی کنيم و خواستار بازگشتش در سال جديد شويم. در حالی که بزگترين مراسم جشن فستيوال دورگا پوجا در مناطق شرقی بنگال برگزار می شود، مردم در مناطق ديگر کشور و همينطور هندوها در بنگلادش اين مراسم را جشن می گيرند. مريدان خدای دورگا او را به دليل خوبی بيش از حد و قدرت بی اندازه اش عبادت می کنند. اين خدای زن، با هشت دست به تصوير کشيده می شود. گفته می شود هشت دست خدای دورگا نماد قدرت بی کران او برای از ميان بردن بدی های جهان است.
آلبرتو فوجی موری رييس جمهوری سابق پرو در دادگاه
آلبرتو فوجی موری، رييس جمهوری سابق پرو، روز دوشنبه در حالت بيماری و در شرايطی که بيشترِ جلسه دادگاه را در خواب بود، تمامی اتهاماتش را پذيرفت. وی بدون دفاع از خود و با پذيرش اتهاماتش، مانع از شنيدن اظهارات عليه خود شد.آلبرتو فوجی موری، رييس جمهوری سابق پرو روز دوشنبه اتهامات وارد شده از سوی دادستان ارشد پرو عليه خود را پذيرفت. وی در جلسه دادگاه روز گذشته متهم به استراق سمع مخالفان خود و همچنين پرداخت رشوه به قانون گذاران و ناشران در طول دوران رياست جمهوری اش از سال ١٩٩٠ تا سال ٢٠٠٠ شد.آقای فوجی موری که هفتاد و يک سال دارد، روز چهارشنبه، به تحمل حداکثر هشت سال حبس محکوم خواهد شد. وی پيش از اين نيز در دادگاهی، به اتهام قتل و گروگانگيری، به تحمل بيست و پنج سال حبس محکوم شده بودبر اين اساس ممکن است وی تا پايان عمر در زندان به سر برد.فوجی موری با گناهکار دانستن خود در دادگاه اخير که قرار بود در آن شصت چهره ی مطرح پرويی عليه او شهادت دهند، جلسه دادگاه را کوتاه کرد. وی زمانی که دادستان ارشد پرو اتهاماتش را قرائت می کرد، در خواب بود اما در پايان جلسه دادگاه و پايان ذکر موارد اتهامی، تنها به گفتن اين جمله اکتفا کرد که «رييس، می پذيرم.» دادستان ارشد پرو، از دادگاه خواسته است آلبرتو فوجی موری به هشت سال حبس محکوم شود. اين درحالی است که اگر خانم کِيکُ، دختر آلبرتو فوجی موری، بتواند در انتخابات سال ٢٠١١ پيروز شود، آنگاه رييس جمهوری پيشين پرو بسيار زودتر از زندان آزاد خواهد شدخانم کِيکُ وعده داده است در صورت پيروزی در انتخابات پدرش را مورد عفو قرار دهد. در برخی از نظر سنجی های صورت گرفته، کيکو از رقبای انتخاباتی اش پيشی گرفته است. از جمله دلايل اين امر، محبوبيت آلبرتو فوجی موری است که در زمان رياست جمهوری اش، شورش چپگرايان در پرو را سرکوب کرد. روز دوشنبه فوجی موری، با پذيرش اتهامات خود، مانع از ايراد اظهارات مخالف خود در دادگاه شد که می توانست به تلاش های دخترش برای پيروزی در انتخابات رياست جمهوری پرو آسيب بزند. آلبرتو فوجيموری، سياستمدار پرويی دارای اصليت و مليت ژاپنی، پس از سرنگونی دولتش در سال ٢٠٠٠ به ژاپن سفر کرد اما تلاش او برای بازگشت به پرو در سال ٢٠٠٥ به بازداشتش در شيلی و انتقالش به پرو در سال ٢٠٠٧ منجر شد.
پايان اجلاس ساليانه وزيران امورخارجه چين، ژاپن و کره جنوبی در شانگهای
در پايان دهمين اجلاس ساليانه وزيران امورخارجه چين، ژاپن و کره جنوبی در شانگهای، هر سه کشور توافق کردند دامنه همکاريهای مشترک را افزايش دهند. پيشبردِ خلع سلاح اتمی کره شمالی در برابر کمکهای اقتصادی به آن کشور از جمله موارد مورد توافق بود.از سوی ديگر سفير کره شمالی در بريتانيا گفته است: اگر جامعه جهانی به حاکميت آن کشور احترام گذارد، پيونگ يانگ برنامه خلع سلاح اتمی را ادامه خواهد داد. کاتسيو اوکادا، وزير جديد امورخارجه ژاپن و يو ميونگ هاوان، وزير امورخارجه کره جنوبی به چين رفتند تا همراه با همتای چينی خود در دهمين نشست نمايندگان اين سه کشور در شانگهای شرکت کنند. نشست روز دوشنبه با اعلام گسترش همکاريهای سه جانبه پايان يافت. از آنجا که اين سه کشور عضو گروه شش ناظر بر خلع سلاح اتمی کره شمالی هستند، اين موضوع نيز به بحث گذاشته شد. يانگ جيه جيانگ، وزير امورخارجه چين گفت: «ما توافق کرديم به همکاريهای درازمدت راهبردی سه کشور در سطح عالی و در گسترده ترين شکل ممکن ادامه دهيم. اين همکاريها شامل ارتباطات فرهنگی و همکاری جمعی برای پيشبرد صلح و توسعه در آسيای شرقی است.» او با اشاره به دومين ديدار سران اين سه کشور که هفته آينده در پکن برگزار خواهد شد گفت: «در جريان ديدار آينده رهبران، صلح و توسعه شرق آسيا محور گفتگوها خواهد بود.» در همين حال و در آستانه ديدار رهبران سه کشور، لی ميونگ بک، رئيس جمهوری کره جنوبی خواهان برخورد جدی و قاطع عليه دولت کره شمالی شده است. دولت چين نيز اعلام کرد، نخست وزير اين کشور برای ترغيب رهبران کره شمالی به منظور پيشبرد خلع سلاح اتمی به آن کشور خواهد رفت. خبرگزاری دولتی کره جنوبی گزارش کرده انتظار می رود کيم جونگ ايل، رهبر کره شمالی در ديدار با نخست وزير چين به تعهدات پيشين اين کشور مبنی بر خلع سلاح اتمی بازگردد. اما کره شمالی که از سال گذشته مذاکرات با گروه شش را به حال تعليق درآورده، می گويد: تهديدات اتمی آمريکا علت تعليق اين مذاکرات بوده است. همزمان سفير کره شمالی در بريتانيا در يک سخنرانی بی سابقه در بنياد سلطنتی بررسيهای امنيتی در لندن گفت: «اگر کشورهای غربی حکومت کره شمالی را به رسميت بشناسند، اين کشور به مذاکرات خلع سلاح بازخواهد گشت. زيرا سياست کره شمالی متکی بر خلع سلاح اتمی شبه جزيزه کره است.» سفير کره شمالی در بريتانيا پذيرفت که فعاليتهای هسته ای کشورش تهديدی عليه صلح جهانی است. وی اين فعاليتها را به تهديدات اتمی آمريکا عليه کره شمالی مربوط دانست و از آمريکا گلايه کرد چرا همچنان کره شمالی را در شمار حاميان تروريسم می داند؟ پيونگ يانگ اخيراً اعلام کرده به مراحل پيشرفته غنی سازی اورانيوم و پلوتونيوم دست يافته است.
مقامات نيويورک دوازده نفر را در ارتباط با گروه شورشی فارک تفهيم اتهام کردند
مقامها در ايالت نيويورکِ آمريکا، دوازده تن را متهم به گروگان گيری يک شهروند آمريکايی در آوريل سال ٢٠٠٨ در شهر پاناما کردند. اين افراد همچنين به عضويت و همدستی با گروه شورشی فارک در کلمبيا و تهيه لوازم و تجهيزات برای اين گروه متهم شده اند. گروه فارک، که از دهه ی ١٩٦٠ با دولت کلمبيا در جنگ است، از سوی آمريکا، کلمبيا و اتحاديه اروپا به عنوان سازمانی تروريستی معرفی شده است.
مسؤل قتل سه مسلمان در ناحيه پرتنش در جنوب تايلند
پليس تايلند می گويد احتمالا افراد مسلح اسلامگرا، مسؤل قتل سه مسلمان در ناحيه پرتنش جنوب اين کشور هستند. به گفته مقامهای پليس تايلند، قربانيان در دو حمله ی جداگانه به قتل رسيده اند. تا کنون هيچ گروهی مسووليت اين حملات را که به مسلمانان جدايی طلب، قاچاقچيان مواد مخدر، و خلافکاران نسبت داده شده، برعهده نگرفته است. هشتاد درصد مردم جنوب تايلند، مسلمان هستند. پليس تايلند می گويد يکی از قربانيان، روز يکشنبه به قتل رسيده است.
ملاقات هيلاری کلينتون با وزرای امور خارجه ارمنستان و ترکيه
وزرای امور خارجه ارمنستان و ترکيه، روز دوشنبه، با هيلاری کلينتون، وزير امورخارجه ايالات متحده، ديدار و گفتگو کردند. خانم کلينتون در اين ديدار، تلاش های دو کشور برای عادی سازی روابط ترکيه و ارمنستان را ستود و بر روابط نزديک آمريکا با ارمنستان و ترکيه تاکيد کرد.
افزياش قيمت نفت در نيويورک در روز دوشنبه
قيمت هر بشکه نفت خام در معاملات روز دوشنبهء بازار کالای نيويورک، بيش از يک درصد افزايش يافت و به مرز شصت و هفت دلار رسيد. به گزارش خبرگزاری رويترز، اخبار مربوط به آزمايش موشکی اخير ايران، از جمله دلايل افزايش قيمت اين کالا بوده است.
چهارگوشه جهان: يک سوم بنزين ايران از خارج و خبرهای ديگر
<!-- IMAGE -->