در سايت اينترنتی مدرسه فمينستی خبر تفهيم اتهام دو تن از متهمان مرگ مشکوک زهرا بنی يعقوب درزندان منتشر شده است. اين دو تن قرار است تنها به سه جرم جعل سند، توقيف غير قانونی در جرايم غير مشهود و سرپيچی از دستور مقام قضايی در دادگاهی در آبان ماه در تهران محاکمه شوند.
اين در حاليست که ساير عاملان قتل اين زن جوان برايشان قرار منع تعقيب صادر شده است. پدرزهرا بنی يعقوب که گفته می شود در گذشته عضو نيروی سپاه پاسداران بوده گفته است: «فقط كشف حقيقت و محكوم شدن عاملان قتل دخترم برای ما اهميت دارد .هرچند هفته گذشته دو تن از متهمان تفهيم اتهام شدند اما من خواهان مجازات ساير كسانی هستم كه دختر مرا به قتل رساندند.»
دکترزهرا بنی يعقوب، ٢٧ ساله ، دوسال پيش در مهرماه سال ١٣٨٦ درهمدان در حوالی شب به همراه نامزد خود توسط مأموران انتظامی، بازداشت و به ستاد منکرات شهر منتقل می شود. اما دو روز بعد مأموران بازداشتگاه اعلام ميکنند که زهرا با استفاده از پارچه پلاکارد تبليغاتی خود را حلق آويز ودست به خودکشی زده است.
خانواده اين پزشک جوان با توجه به ابهامات ارائه شده در مورد چگونگی مرگ زهرا در مدت کوتاه بازداشت اش توسط مقامات زندان معتقدند که فرزندشان به طرز مشکوکی کشته شده است و به همين علت آنها ا ز مسؤلان ستاد امر به معروف همدان شکايت کرده اند. هرچند پدرومادرزهرا بنی يعقوب از زمان مرگ مشکوک دخترشان در بازداشتگاه همدان همواره برای روشن شدن زوايای پنهان اين پرونده تلاش کرده اند اما تاکنون به نتيجه ای نرسيده اند.
در همين رابطه همانطور که در سايت مدرسه فمينستی آمده است، عبدالفتاح سلطانی، يكی از وكلای پرونده زهرا بنی يعقوب که خود به تازگی از زندان اوين آزاد شده گفته است :«متاسفانه در پاسخ به ابهامات مرگ آن مرحومه كوتاهی شده است. پارچه ای كه به عنوان ابزار خودكشی زهرا عنوان شده چرا همان ابتدا به آزمايشگاه نبرده اند تا مشخص شود آيا اين پارچه تحمل وزن زهرا را داشته يا نه؟ و يا چرا فاصله ميان ميله آويزان در بازداشتگاه و قد زهرا و زمين و ساير شرايط اندازه گيری نشد؟ و يا اينكه چرا سر او بعد از مرگ شكافته نشد تا مشخص شود كه مرگش بر اثر چه عاملی بوده است؟»
آقای سلطانی با اشاره به پرونده زهرا كاظمی عکاس ايرانی تبار تبعه کشور کانادا که او هم در شرايط مشکوکی در زندان اوين به قتل رسيده است ميگويد: «با وجود اينكه سال ها از آن زمان می گذرد اما هنوز حتی وکلای پرونده زهراکاظمی نتوانسته اند به نتيجه ای برسند.»
عبدالفتاح سلطانی که عضو کانون مدافعان حقوق بشر در تهران است وتاکنون هزينه سنگينی برای پذيرفتن دفاع از اينگونه پرونده ها پرداخته است در باره برگزاری دادگاه دکتر زهرابنی يعقوب در ماه آينده می گويد: «اصلاً قابل پيش بينی نيست و بستگی دارد به اينکه چقدر قاضی در پی يافتن حقيقت است؟ »
پروين نبی مادر زهرا بنی يعقوب در پی انتشار اخبار مربوط به شکنجه، تجاوز و قتل گروهی از بازداشت شده گان شرکت کننده گان در هفته های گذشته در ايران ازقربانيان خواسته بود که با سربلندی بگويند چه بلا هايی سرشان آمده است. خانم نبی گفته است: «زهرای من اگر زنده بود حتماً خيلی ها را رسوا می کرد . جوانان بگويند و نترسند اين گفتن ها کمک می کند که ديگرانی که الان در زندان هستند يا بعداً شايد دستگير شوند شکنجه نشوند.»