لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ ایران ۱۲:۲۵

چهارگوشه جهان: نگرانی جوانان ايرانی از ازدواج و خبرهای ديگر


چهارگوشه جهان: نگرانی جوانان ايرانی از ازدواج و خبرهای ديگر
چهارگوشه جهان: نگرانی جوانان ايرانی از ازدواج و خبرهای ديگر
<!-- IMAGE -->

نگرانی روزافزون جوانان ايرانی از ازدواج

افزايش بهای مايحتاج روزمره و بالا بودن هزينه اجاره يا خريد مسکن، مهمترين دلمشغولی جوانان ايرانی ست. بنا به آمار سازمان جوانان ايران در حال حاضر حدود ١٣ ميليون جوان در ايران در آستانه ازدواج قرار دارند ولی هزينه اجاره خانه، هزينه های سرسام آور عروسی از هزينه سفره عقد و لباس عروس و هزينه های آرايشگاه و اجاره تالار گرفته تا تهيه شيرينی و کيک و ميوه و تزيين خودروی عروس و داماد و... باعث شده جوانان از ازدواج خودداری کنند. بنا به گزارش گروه پژوهشی آسيب های اجتماعی دانشگاه شهيد بهشتی، هزينه ازدواج در پايتخت ايران ٣٠ ميليون تومان است. بنا به تحقيقات اين گروه دانشگاهی افزايش هزينه های زندگی و مشکلات اقتصادی تمايل جوانان به ازدواج را کاهش داده و بدهی درصد بالايی از جوانانی نيز که تازه ازدواج کرده اند زندگی آنها را دچار تنش و اضطراب کرده است.

<!-- IMAGE -->

کاهش ٩٥ درصدی ورود گردشگران خارجی به ايران

روز يکشنبه پنجم مهر مصادف است با روز جهانی گردشگری و جهانگردی. محمد حسن کرمانی، رييس انجمن دفاتر مسافرتی و جهانگردی، در گفتگو با روزنامه سرمايه از کاهش ٩٥ درصدی ورود گردشگران خارجی به ايران خبر داده است. به گفته آقای کرمانی طی ٤ ماه گذشته ورود گردشگر به ايران صفر بوده و در اين مدت بر اساس آمار آژانس ها ٩٥ درصد بليت های رزرو شده باطل شده است. رييس انجمن دفاتر مسافرتی و جهانگردی ايران حوادث اخير پس از انتخابات رياست جمهوری را بی تاثير ندانسته و گفته است حتی برخی کشورها رسماً به مردم خود اعلام کرده اند که به ايران سفر نکنند. اين مقام ايرانی افزايش سقوط هواپيما در ايران را يکی ديگر از دلايل کاهش گردشگران خارجی دانسته است. اين در حالی است که ايران جزو کشورهايی ست که به دليل تنوع آب و هوايی و کثرت آثار باستانی و دارا بودن ساير جاذبه های توريستی از توانمندی بالقوه ای برای جذب گردشگر برخوردار است. ترکيه در همسايگی ايران سالانه بيش از ٢٠ ميليارد دلار از صنعت گردشگری درآمد دارد.

<!-- IMAGE -->

پايان ناهار رايگان کارمندان دولت در کوبا

دولت کوبا در نظر دارد برنامه ارایه ناهار رايگان به کارمندان دولت را پايان دهد. کارمندان دولت، بخش بزرگی از نيروی کار روزانه در آن کشور را تشکيل می دهند. روزنامه گرانما، وابسته به حزب کمونيست گزارش داده است که دولت اين کشور در نظر دارد کافه ترياهای وزارتخانه های دولتی را تعطيل کند اما در عوض، روزانه پول اضافی در حدود شصت سنت آمريکا برای خريد غذا به کارمندان خود پرداخت خواهد کرد. به نوشته گرانما، روزانه سه ميليون کارمند دولت در کافه ترياهای دولتی، غذا می خورند.

<!-- IMAGE -->

هشدار ايمنی در خصوص ساخت سريع نيروگاه های اتمی در چين

شانگ گوئابو، رييس اداره ملی انرژی چين، در خصوص ساخت سريع نيروگاه های اتمی در اين کشور هشدار داد و گفت نشانه هايی وجود دارد از اينکه در برخی از مناطق چين، پروژه های ساخت نيروگاه های اتمی، بطور نامناسب و خيلی سريع توسعه می يابند. به گزارش رويترز رييس اداره ملی انرژی چين می گويد ممکن است برای حصول اطمينان از ايمن بودن نيروگاه های اتمی در حال ساخت وقفه ای در ادامه اين پروژه ها به وجود آيد. چين پيش از اين اعلام کرده بود که تا سال ٢٠٢٠، ظرفيت توليد برق در نيروگاه های اتمی خود را به ٤٠ گيگاوات افزايش خواهد داد که مستلزمِ ساخت حدود دو راکتور اتمی در سال است.

<!-- IMAGE -->

عربستان سعودی افتتاح يک دانشگاه جديد مختلط را جشن گرفت

عربستان سعودی چهارشنبه گذشته روز ملی خود را با افتتاح يک دانشگاه جديد و پيشرفته جشن گرفت. ميلياردها دلار هزينه ساخت اين دانشگاه مختلط شده تا کانون تلاش های ملک عبدالله، پادشاه عربستان، برای انجام اصلاحات در سيستم آموزشی آن کشور باشد. با اينحال بخاطر حضور همزمان دانشجويان دختر و پسر اين دانشگاه هدف انتقادات تند مخالفان اختلاط زن و مرد در عربستان قرار گرفته است.

<!-- IMAGE -->

صد سالگی قديمی ترين سينمای جهان

در پايان اين هفته قديمی ترين سينمای جهان که از زمان تاسيس بی وقفه بکار خود ادامه داده صد ساله خواهد شد. سِشی چين پيشگام سينمای لهستان روز بيست و ششم سپتامبر ۱۹۰۹ در سالن سينمای خود را بر روی عموم گشود. در سالن اين سينمای قديمی هنوز هم پروژکتور پيانو و بار قهوه ای که صد سال پيش در اين محل نصب شده بود به چشم می خورد.

<!-- IMAGE -->

دوی ماراتن انجمنِ گوريل ها در لندن

در بريتانيا گروهی موسوم به انجمن گوريل ها، با تشکيلِ يک دوی ماراتن ٧ کيلومتری در خيابان های مرکزی لندن، صحنه ای ديدنی و جالب آفريدند. بيش از ٦٠٠ نفر از طرفداران اين گروه، با بر تن کردن لباس های مخصوص و به صورت زدن ماسک، خود را به شکل و شمايل گوريل ها درآورده و در اين رقابت ديدنی شرکت کردند. يکی از دست اندرکارانِ انجمن گوريل های لندن می گويد: گروهش اميدوار است از اين دوی ماراتن و تبليغات جانبی آن، دست کم ٢٠٠ هزار پوند کسب کنند که تمامی آن، هزينه بهبود بخشيدن به زندگی گوريل های زيبا و در خطر انقراض آفريقا خواهد شد. سخنگوی اين گروه افزود: تعداد شرکت کنندگان در اين مسابقه ماراتن ٦٠٠ نفر بود که دقيقاً تعداد باقيمانده از گوريل های وحشی در کوه های سرسبز آفريقا است.

<!-- IMAGE -->

بسته شدن دو نطفه در يک رحم با چند هفته اختلاف

در آمريکا، زنی از اهالی شهر «فورت اسميت» در ايالت آرکانزاس در حالی حامله شده است که دو نطفه در رحمش با چند هفته اختلاف بسته شده است. جوليا گروونبِرگ و شوهرش «تاد» مدت زمان نسبتاً زيادی بود که از خدا فرزندی می خواستند اما حاضر نبودند به خاطر آن دارو و درمان های موجود را استفاده کنند. اين زوج که از داشتن فرزند نا اميد شده بودند تصميم می گيرند تا سرپرستی کودکی بی سرپرست را برعهده بگيرند. جوليا می گويد: در ميان مطالعه همين امر بوديم که برای معاينه معمول به پزشکم مراجعه کردم و او گفت: حامله شده ام. اما نتيجه دومين آزمايش جوليا نشان داده بود که نطفه ديگری نيز در رحمِ او پس از دو هفته و نيم شکل گرفته است. پزشکان، کودکان جوليا و، تاد، را دوقلو محسوب نمی کنند چرا که يکی تقريباً ١٨ روز بزرگتر از ديگری است. اما آنها اميدوارند برادر کوچکتر، در طول دوران حاملگی به اندازه کافی رشد کند تا هر دو با هم، پا به دنيا بگذارند.

<!-- IMAGE -->

محک ديدگاه دو ملت چين و ژاپن در يک فيلم

فيلمِ «شهر مرگ و زندگی» اثر کارگردان چينی، لو شوآن که به دوران جنگ آن کشور با ژاپن اختصاص دارد، جايزه بهترين فيلمِ فستيوال سن سباستين اسپانيا را از آن اين کارگردان کرد. اين فيلم که به صورت سياه و سفيد نيز فيلمبرداری شده است، صحنه های دهشتناک کشتاری شش هفته ای در شهر تسخير شده نانجينگ طی سالهای ١٩٣٨ و١٩٣٧ را به تصوير کشيده است. کارگردان تلاش کرده است تا در به وجود آوردنِ اين اثر، ديدگاه هر دو ملت چين و ژاپن را محک بزند. در فستيوال سن سباستين، همچنين جايزه بهترين بازيگر نقش اول مرد به (پابلو پينادا و بهترين بازيگر نقش اول زن به لولا دوناس، هر دو برای بازی در فيلمِ يوتامبين يا «منهم همينطور..» تعلق گرفت.

ويليام سافاير درگذشت

<!-- IMAGE -->

ويليام سافاير، خطابه نويس پرزيدنت ريچارد نيکسون و برنده جايزه پوليتزر بهترين ستون نويس روزنامه بر اثر ابتلا به سرطان پانکراس در ٧٩ سالگی درگذشت. ويليام سافاير در يک خانواده يهودی نيويورکی به دنيا آمد و پس از تحصيلات دانشگاهی و خدمات نظامی، به مدت سی سال، بی وقفه برای روزنامه نيويورک تايمز مطلب می نوشت. او که محافظه کار بود، درباره دوگانگی ديدگاه محافظه کارانه خود و مشی ليبرالی نيويورک تايمز گفته بود: همکاريش با اين روزنامه يک وصله ناجور است. ويليام سافاير افزون بر نويسندگی برای راديو، تلويزيون و روزنامه ها، چندين رمان سياسی از جمله «آزادی» و«جاسوس خواب آلوده» را نيز در کارنامه فعاليتهای خود دارد، اما مهم ترين کار او، خطابه نويسی برای نيکسون بود که از دوران مبارزات انتخاباتی نيکسون آغاز و تا کناره گيری اش همچنان ادامه يافت. خطابه هايی که محبوبيت عمومی برای نيکسون به همراه آورد. ويليام سافاير در سالهای اخير روابط دوستانه ای با بيل کلينتون برقرار کرده بود، اما جرج بوش پسر در سال ٢٠٠٦ طی مراسمی در کاخ سفيد مدال آزادی رياست جمهوری آمريکا را به ويليام سافاير اهدا کرد.

<!-- IMAGE -->

دعوت آمريکا از يک مقام سوری

برای نخستين بار در پنج سال گذشته، ايالات متحده، يک مقام سوريه ای را به واشنگتن دعوت کرده است. به گزارش خبرگزاری رويترز، يک مقام ايالات متحده و ديپلمات ها می گويند سفر فيصل المقداد به واشنگتن، با هدف بهبود روابط آمريکا با دولت دمشق صورت می گيرد. گفته می شود اين مقام سوری، روز دوشنبه وارد واشنگتن خواهد شد و درباره مسایل عراق و تحريم ها عليه سوريه، مذاکره خواهد کرد.

<!-- IMAGE -->

ترکيه در آستانه آغاز روابط ديپلماتيک با ارمنستان

مقامات ترکيه می گويند پس از چند دهه ترکيه به زودی روابط ديپلماتيک با ارمنستان را آغاز می کند. مقامات ترکيه روز يکشنبه اعلام کردند هجدهم مهرماه، وزرای امور خارجه ارمنستان و ترکيه، توافقنامه ای را برای برقراری روابط دو کشور امضا خواهند کرد. اين قرارداد بايد به امضای پارلمان های ترکيه و ارمنستان برسد. به دنبال کشتار وسيع ارمنيان توسط عثمانی ها در جنگ جهانی اول، روابط بين ترکيه و ارمنستان، دارای کش و قوس زيادی بوده است. ارمنيان می گويند نزديک به يک و نيم ميليون نفر از سوی عثمانی ها کشته شدند و از اين حادثه به عنوان نسل کشی ياد می کنند. ترکيه برچسب نسل کشی را رد کرده است و می گويد رقم کشته شدگان ارمنی صحيح نيست.

تيراندازی ارتش سريلانکا به غيرنظاميان تاميل که قصد فرار از يک اردوگاه دولتی را داشتند

ارتش سريلانکا می گويد سربازانش شنبه شب به سمت گروهی از غيرنظاميان تاميل که قصد فرار از يک اردوگاه دولتی در شمال اين جزيره را داشتند، شليک کرده اند. به گفته مقامات در اين حادثه، دو نفر مجروح و نوزده نفر دستگير شدند. جنگ داخلی سريلانکا، با شکست ببرهای تاميل در ماه مه گذشته، پس از ٢٥ سال به پايان رسيد. بر اثر جنگ داخلی در سريلانکا، حدود سيصد هزار نفر از غيرنظاميان تاميل، در اردوگاه های نظامی ساکن شده اند. دولت سريلانکا تحت فشار شديد بين المللی است تا غيرنظاميان اردوگاه ها را آزاد کند.

<!-- IMAGE -->

هيلاری کلينتنون از کشورهای عرب خواست مناسبات خود را با اسرایيل عادی کنند

هيلاری کلينتون، وزير امور خارجه آمريکا، از کشورهای عرب خواست در جهت عادی سازی روابط با اسرایيل قدم بردارند و از تلاش های فلسطينيان برای از سرگيری مذاکرات صلح خاورميانه پشتيبانی کنند. خانم کلينتون در حاشيه مجمع عمومی سازمان ملل متحد با مقامات ارشد کشورهای يمن، عربستان سعودی، کويت، بحرين، قطر و امارات متحده عربی ملاقات کرد. او به جزييات گفتگوهای انجام شده اشاره ای نکرد، اما به خبرنگاران گفت گفتگوها بسيار سازنده بوده است. مقامات آمريکايی می گويند کابينه پرزيدنت اوباما از کشورهای عرب می خواهد اقدامات مشهود و مشخصی در روابط با اسرایيل از قبيل گشايش دفاتر تجاری و بازرگانی، اجازه پرواز جنگنده های اسرایيلی بر فراز کشورهای عربی و تشويق مبادلات دانشجويی و فرهنگی اتخاذ کنند. اما تا کنون اکثر کشورهای عرب در مقابل درخواست های آمريکا مقاومت کرده اند. در همين حال مقامات اسرایيل گفتند ارتش آن کشور در نظر دارد در جشن يوم کيپور، مهمترين جشن مذهبی يهوديان، رفت و آمد در مرز با کرانه باختری را ممنوع کند.

XS
SM
MD
LG