اقتصادهای پیشرو در حال توسعه جهان یک رویکرد جدید و جهانی را برای برخورد با تحولات اقتصادی فراهم می آورند و پایان عصر رفتار خطرناک بانک های بزرگ را اعلام می کنند.
گوردون براون نخست وزیر بریتانیا روز جمعه گفته های مقامات آمریکا را که گروه ۲۰ به «سازمان بین المللی اصلی» جهان در مسائل اقتصادی تبدیل خواهد شد بار دیگر تایید کرد.
براون، که در اجلاس گروه ۲۰ در شهر پیتسبورگ در ایالت پنسیلوانیا سخن می گفت، همچنین اظهار داشت رهبران با بانک ها و شرکت های مالی بزرگ از آنچه بسیاری از مردم انتظار دارند سخت گیرتر خواهند بود، و قول می دهند روزهای بد گذشته باز نگردد.
محدود ساختن خطر پذیری بانک های بزرگ یکی از دشوار ترین مسائل در پیشاپیش تشکیل کنفرانس بود. اما مقامات گروه ۲۰ می گویند رهبران به توافقی نزدیک می شوند که میزان پاداش برای مدیران بانک ها را کنترل خواهد کرد و هر پرداختی را به کارآیی نهاد های مالی آنها ارتباط می دهد.
برخی از اقتصاد دانان و مقامات، بانک ها را مسئول رکود اقتصاد جهانی می دانند، در حالی که بعضی کشورها، از جمله فرانسه و آلمان، از پرداخت پاداش های بزرگ به مدیران ارشد شرکت های مالی ناکام خشمگین شده اند.
مقامات گروه ۲۰ می گویند توافق از بانک ها می خواهد پول نقد بیشتری بعنوان ذخیره نگاه دارند. همچنین ایجاب می کند حقوق های مدیران ارشد به کارآیی بانک ارتباط داده شود، در حالی که اجازه می دهد اگر بانک ها ضرر بدهند، بخشی از پول مصادره شود.
مقامات می گویند توافق نهایی محدودیت سختی بر پاداشت مدیران وضع نمی کند.
کشورهای گروه ۲۰ همچنین در مورد موضوعی که کنفرانس باید بر آن تمرکز کند، اختلاف نظر داشتند. آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان می خواهد توجه کنفرانس بر تغییرهمه جانبه شیوه ای که جهان، بازارهای مالی را منظم می کند متمرکز باشد.
اما تیموثی گایثنر وزیر خزانه داری آمریکا روز پنجشنبه گفت همفکری زیادی درباره نیاز به متوازن ساختن دوباره تجارت جهانی وجود دارد.
گایثنر گفت کشورها اگر بجای توجه بر رشد اقتصادهای داخلی بر فروش کالا به کشورهای دیگر تمرکز کنند، قادر نخواهند بود از رکود بیرون بیایند.
همزمان با بحث های رهبران گروه ۲۰، پلیس ضد شورش برای متوقف ساختن آنچه مقامات آنرا اعتراض غیر مجاز علیه کنفرانسی نامیدند، به شلیک گاز اشک آور و پاشیدن اسپری فلفل متوسل شدند.