باراک اوباما، رییس جمهوری آمریکا، خواهان «یک عصر جدید تعامل» در میان ملت ها شده است، و می گوید ایالات متحده به تنهایی نمی تواند مشکلات جهانی را حل کند.
رهبر آمریکا این موضوع را روز چهارشنبه در اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد در شهر نیویورک عنوان کرد و گفت از ماه ژانویه که او به ریاست جمهوری انتخاب شد، دولتش به مسایل بسیاری پرداخته است که موجب شد رهبران جهان آمریکا را به دلیل تکروی در دوره دولت قبلی ملامت کنند.
آقای اوباما به اقداماتی از جمله ممنوع ساختن شکنجه، کمک به توسعه افغانستان و پاکستان، پایان دادن به جنگ درعراق، کار با روسیه برای کاهش تسلیحات اتمی، و تعهد به کاهش عمیق انتشار گازهایی که به محیط زیست آسیب می رساند، اشاره کرد.
پرزیدنت اوباما گفت اینک زمان آن است که تمام ملت ها مسئولیت های خود را برای پرداختن به مشکلات جهانی برعهده گیرند و افزود: چالش های جهانی چنان عظیم است که ملت ها دیگر نمی توانند اجازه دهند اختلاف هایشان آنها را از کار با یکدیگر باز دارد.
پرزیدنت اوباما عهد کرد که ایالات متحده به «اقدامات شجاعانه» برای عدالت و کامیابی در داخل و خارج ادامه خواهد داد.
او گفت برای برقراری صلحی پایدار بین اسراییل، فلسطینیان و جهان عرب کار خواهد کرد، همچنین قول داد برای صلح در سودان، هایتی، کنگو و تیمور شرقی تلاش کند.
آقای اوباما گفت ایالات متحده به وارد آوردن فشار بر القاعده و تندروها ادامه خواهد داد. او همچنین از جامعه بین المللی خواست ایران و کره شمالی را مسئول پیامدهای خودداری از انجام تعهدات اتمی خود بداند. آقای اوباما گفت:
"اقدامات دولتهای کره شمالی و ایران تا به امروز تهدیدی برای کشاندن ما به این سراشیبی خطرناک است. ما به حقوق آنان به عنوان اعضای جامعه ملل احترام می گذاریم.
من به دیپلماسی که مسیری است برای کامیابی بیشتر و همینطور ایجاد صلح و امنیت برای این دو کشور پایبند هستم در صورتی که آنان نیز به وظایف خود پایبند باشند. ولی اگر دولتهای ایران و کره شمالی موازین بین المللی را زیر پا گذارند؛ اگر برنامه های خود برای دستیابی به سلاح اتمی را بر برقراری ثبات و امنیت در منطقه و موقعیت مردم خود ترجیح دهند، اگر به خطر فزاینده ایجاد رقابت هسته ای در آسیای شرقی و خاورمیانه بی توجه باشند؛ باید حساب پس دهند.
جهانیان باید در نشان دادن اهمیت قوانین و تعهدات بین المللی متحد شوند. ما باید بر ایجاد آینده ای عاری از ترس پافشاری کنیم. "