لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۱۱

چهارگوشه جهان: فرانسه و ايران و خبرهای ديگر


چهارگوشه جهان: فرانسه و ايران و خبرهای ديگر
چهارگوشه جهان: فرانسه و ايران و خبرهای ديگر

<!-- IMAGE -->

درخواست دو سازمان حقوق بشری از سازمان ملل در آستانه ورود محمود احمدی نژاد به نيويورک

کمپين بين المللی حقوق بشر در ايران و سازمان ديده بان حقوق بشر از اعضای سازمان ملل متحد خواستند هنگام حضور محمود احمدی نژاد در نشست مجمع عمومی اين سازمان، از او بخواهند پاسخگوی وضعيت بحرانی حقوق بشر، کشتارها و شکنجه ها در ايران باشد. اين دو سازمان مدافع حقوق بشر که خشونت های گسترده دولتی، بازداشت ها، شکنجه ها و تجاوزهای جنسی به زندانيان وقايع پس از انتخابات رياست جمهوری ايران را دنبال کرده و بصورت مستند در آورده اند از شرکت کنندگان در مجمع عمومی سازمان ملل متحد می خواهند که در شصت و چهارمين نشست خود برای تحقيق و مستند کردن نقض حقوق بشر در ايران، نماينده ای را برای سفر به ايران معرفی کنند. اين دو سازمان می گويند در جريان خشونت های پس از انتخابات در ايران ده ها تن کشته، صدها نفر مجروح و دست کم ٤٠٠٠ نفر بازداشت شدند. آنها دادگاه های گروهی بازداشت شدگان و چهره های شاخص اصلاح طلب را نمايشی و اعترافات متهمان را ساختگی توصيف کرده اند.

<!-- IMAGE -->



وزارت امور خارجه فرانسه: امروز برای مردم ايران که می دانيم اينگونه فکر نمی کنند روزی غم انگيز است

وزارت امور خارجه فرانسه اظهارات اخير آيت الله علی خامنه ای و محمود احمدی نژاد درباره اسرایيل را عميقاً وحشتناک توصيف کرد. کريستين فژ، سخنگوی وزارت امور خارجه فرانسه، گفت پاريس سخنان رهبر و ریيس دولت جمهوری اسلامی ايران را به شدت محکوم می کند. به گفته وزارت خارجه فرانسه اظهارات اخير آقای احمدی نژاد به فهرست طويل سابقه او از اين دست اضافه می شود و چنين اظهاراتی نشان دهنده عدم وجود مدارا در رهبران فعلی ايران است. وزارت امور خارجه فرانسه همچنين می گويد امروز برای مردم ايران که می دانيم اينگونه فکر نمی کنند، روزی غم انگيز است. رهبر جمهوری اسلامی در سخنرانی روز يکشنبه به مناسبت عيد فطر، اسرایيل را يک «دولت جعلی» خواند که به گفته او در صدد نابودی جهان اسلام است.

<!-- IMAGE -->

اظهارات منوچهر متکی در نيويورک در رابطه با نشست اول اکتبر قدرت های بزرگ با ايران

منوچهر متکی، وزير امور خارجه جمهوری اسلامی، که روز دوشنبه وارد نيويورک شد در گفتگو با خبرنگاران ايرنا، صدا و سيما و العالم درباره نشست پنجِ به علاوه يک گفت اين کشورها و ايران بايد يک «اعتماد جامع الاطراف» برسند و مذاکرات را شروع کنند. وی گفت اين موضوع را دو روز قبل از سفرش، در نشستی با سفيران اروپايی به آنان اعلام کرده است. مذاکرات پنج عضو دایم شورای امنيت سازمان ملل متحد به علاوه آلمان با ايران قرار است اول اکتبر برگزار شود. ايران پيشتر اعلام کرد پيشا پيش مذاکرات بسته پيشنهادی را به غرب ارایه کرده است. آقای متکی گفت اين بسته حاوی سلسله مباحث سياسی، امنيتی، اقتصادی، اجتماعی و بين الملل است. دولت باراک اوباما بارها برای از سرگيری مذاکرات بين المللی درباره برنامه هسته ای جمهوری اسلامی ابراز تمايل کرده است.

<!-- IMAGE -->

معاون وزير امور خارجه اسرایيل: گزينه حمله نظامی به ايران همچنان روی ميز است

اسرایيل می گويد گزينه حمله نظامی به ايران همچنان روی ميز است. دنی آيالون، معاون وزير امور خارجه اسرایيل، روز دوشنبه اعلام کرد با وجود گزارش های اخير، اين کشور گزينه حمله نظامی به ايران برای مقابله با برنامه هسته ای اين کشور را همچنان حفظ کرده است. يک مقام ارشد اسرایيلی روز دوشنبه اعلام کرد اين کشور از گزينه نظامی برای مقابله با برنامه هسته ای ايران چشم پوشی نکرده است. پيشتر ریيس جهوری روسيه اعلام کرده بود که اسرایيل به او اطمينان خاطر داده است به ايران حمله نخواهد کرد. معاون وزير امور خارجه اسرایيل در گفتگو با خبرگزاری رويترز در واکنش به گزارش های منتشر شده در مورد سخنان ریيس جمهوری روسيه گفت «قطعاً هيچ تضمينی وجود ندارد. با کمال احترام بايد بگويم که فکر نمی کنم ریيس جمهوری روسيه اجازه صحبت کردن به جای اسرایيل را داشته باشد و ما قطعاً هيچ گزينه ای را از روی ميز برنداشته ايم.» اسرایيل مدت هاست که تاکيد ايران مبنی بر صلح آميز بودن برنامه ی هسته ای اش را ناديده می گيرد و اعلام کرده است به جمهوری اسلامی، که موضعی خصمانه در قبال اسرایيل دارد، اجازه دست يابی تسليحات اتمی را نخواهد داد. هفته گذشته ديمتری مدودف، ریيس جمهوری روسيه، در گفتگو با شبکه خبری سی ان ان اعلام کرد حمله احتمالی اسرایيل به ايران، رابطه اسرایيل با کشورهای ديگر را به مخاطره خواهد انداخت. آقای مدودف تاکيد کرد سال گذشته در ديدار با شيمون پرز همتای اسرایيلی خود، ریيس جمهوری اسرایيل به اين او اطمينان داد که اسرایيل قصد حمله به ايران را ندارد. بنيامين نتانياهو، نخست وزير اسرایيل، اين ماه در سفری از پيش اعلام نشده به مسکو، تلاش کرد روسيه را راضی کند که از تصميم فروش موشک های بازدارنده به تهران صرفه نظر کند و با اعمال تحريم های شديدتر عليه ايران حمايت کند. هفته گذشته يک مقام ارشد پيشين وزارت دفاع اسرایيل در گفتگو با رويترز اعلام کرد در صورتيکه قدرت های جهانی تا پايان سال ميلادی جاری تحريم های شديدتری را بر ايران اعمال نکرده و جمهوری اسلامی را وادار به توقف برنامه های هسته ای اش نکنند، اسرایيل ممکن است به ايران حمله کند. اين درحالی است که ریيس جمهوری روسيه تاکيد دارد حمله نظامی به ايران با يک فاجعه انسانی همراه خواهد بود.

پرزيدنت اوباما: ضرورت کمک به شمار بيشتری از آمريکاييان برای اخذ مدارک دانشگاهی

باراک اوباما، رييس جمهوری آمريکا، می گويد کمک به شمار بيشتری از آمريکاييان برای اخذ مدارک دانشگاهی ضروری است. آقای اوباما طی سخنانی در ايالت نيويورک، با اشاره به سياست های دولتش، گفت به ٥ ميليون فرد ديگر نيز در آمريکا کمک می شود تا پايان نامه کالج را دريافت کنند و مهارت هايی بياموزند که آنها را، برای قبول مشاغلی در بخش فناوری های پيشرفته، آماده کند.

<!-- IMAGE -->

وزير دفاع چين: ارتش گام های بلندی در زمينه نوسازی و مدرن کردن تجهيزات نظامی برداشته است

به گفته وزير دفاع چين تجهيزات جنگی آن کشور از جمله جت های جنگی، آخرين نسل تانک ها، کشتی های جنگی و موشک های دوربرد با تجهيزات غربی رقابت می کند. اين اظهارات، ده روز پيش از برگزاری مراسم روز ملی چين بيان می شود و قرار است در اين روز، چين، شماری از تجهيزات پيشرفته نظامی خود را طی رژه ای نظامی، به معرض نمايش در آورد. در ساليان اخير، چين ميلياردها دلار صرف به روز کردن ارتش خود کرده است.

مقام های جنوب سودان: حزب حاکم مسئول سازماندهی حملات قبيله ای در جنوب است

ارتش جنوب سودان می گويد بر اثر حمله ی گروهی از يک قبيله ی محلی، به قبيله ای ديگر در ايالت جونگلی، بيش از صد نفر کشته شدند. منابع نظامی می گويند در اين حمله، افراد مسلح از قبيله لونور، به روستايی متعلق به قبيله دينکاهول حمله کرده و با عبور از نيروهای امنيتی، ٥٠ نفر از روستاييان را کشتند. منابع نظامی می گويند در اين حمله، ٢٣ مهاجم و ٢٨ نيروی امنيتی کشته شدند و ٤٦ نفر نيز مجروح شده اند. ايالات جونگلی پيش از اين نيز شاهد درگيری های قبيله ای بوده است. مقام های جنوب سودان می گويند، حزب حاکم بر اين کشور، مسئول سازماندهی اين نا آرامی ها است تا قرارداد صلح ٢٠٠٥ را که به جنگ داخلی سودان پايان داد، تضعيف کند.

پيشنهاد رييس جمهوری کره جنوبی به کره شمالی

لی ميونگ باک، رييس جمهوری کره جنوبی، برای پايان دادن به برنامه تسليحات اتمی کره شمالی پيشنهادی به اين کشور ارایه کرده است که از آن به عنوان، تخفيف بزرگ ياد کرده است. بر اساس اين پيشنهاد، کره جنوبی به همسايه شمالی اش در ازای پايان دادن به برنامه تسليحات، تضمين های امنيتی می دهد و به اقتصاد در حال تقلای کره ی شمالی، کمک خواهد کرد. رييس جمهوری کره جنوبی اين پيشنهاد را روز دوشنبه در شهر نيويورک و پيش از برگزاری اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد ارایه کرد. تاکنون واکنشی از سوی پيونگ يانگ در اين رابطه گزارش نشده است.

حمايت رهبر گروه شورشی حزب اسلامی سومالی از بمب گذاری انتحاری در يکی از قرارگاه های صلح بانان

شيخ حسن طاهر أويس، رهبر گروه شورشی حزب اسلامی سومالی، از بمب گذاری انتحاری در يکی از قرارگاه های صلح بانان آفريقايی در سومالی دفاع کرد و آن را به حق دانست و خواستار ادامه حملات مشابه از سوی شورشيان سومالی شد. گروه الشباب، گروه اصلی شورشی در سومالی، که واشنگتن آن را با سازمان تروريستی القاعده مرتبط می داند، به مقر اصلی صلح بانان اتحاديه آفريقا در موگاديشو، پايتخت سومالی، حمله کرد. در جريان اين حمله هفده صلح بان اهل اوگاندا و جمهوری بروندی کشته شدند. رهبر گروه حزب اسلامی سومالی، گفته است صلح بانان اتحاديه آفريقا در موگاديشو، دشمن آنها و نماينده منافع آمريکا در سومالی هستند. وی خواستار ادامه حملات و بمب گذاری های انتحاری عليه صلح بانان آفريقايی تا خروج اين نيروها از سومالی شده است. گروه الشباب و حزب اسلامی سومالی، با دولت مرکزی اين کشور و صلح بانان آفريقايی در جنگ هستند تا قرائت محدود خود از قوانين اسلامی را در سومالی پياده کنند. مردم سومالی که بسياری از آنان، ديدگاه مذهبی معتدلی دارند، عقايد گروه الشباب را رد می کنند. درگيری ها در سومالی از سال ٢٠٠٧ تا کنون، جان ١٨ هزار غير نظامی را گرفته و يک و نيم ميليون نفر را در اين کشور آواره کرده است.

تحقيق و تفحص در خصوص بازجويی های سازمان سيا در دوران دولت های پيشين آمريکا

آمريکاييان بر سر موضوع تحقيق و تفحص در خصوص بازجويی های صورت گرفته از متهمان به عمليات های تروريستی، در دولت جورج بوش، نظرات مختلفی دارند. سازمان اطلاعات مرکزی آمريکا، سيا، در زمان دولت پيشين روش هايی را در خصوص بازجويی از متهمان به عمليات های تروريستی اتخاذ کرد که از ديد شماری از آمريکاييان، روش های خشونت آميزی بوده است. وزارت دادگستری آمريکا، تصميم گرفته است که تحقيقی را در اين باره آغاز کند. بسياری از دموکرات ها، از انجام اين تحقيقات حمايت می کنند. اما از سوی ديگر، گروهی از سياست مداران از جمله ديک چنی، معاون سابق رييس جمهوری آمريکا، در دولت جرج بوش، با انجام چنين تحقيقاتی مخالف هستند. به گفته ديک چنی، چنين اقدامی در دراز مدت، موجب خساراتی شديد می شود و قابليت آنها را برای به کار گرفتن افرادی که قرار است کارهای سخت انجام بدهند و تصميمات سخت بگيرند، مشکل خواهد کرد چرا که به گفته ی او، آنان نگران حرف های دولت بعدی خواهند بود. باراک اوباما، رييس جمهوری آمريکا، گفته است که بازجويانی که به دستور العمل های دولت بوش عمل کرده اند، نبايد محاکمه شوند.


بازديد ملکه اردن از يک مدرسه دخترانه در محله هارلم نيويورک

ملکه رانيا، ملکه اردن، و مديران صندوق کودکان ملل متحد، يونيسف، ديروز با دانش آموزان و کارکنان مدرسه ای در منطقه ی هارلمِ نيويورک، ديدار و گفتگو کردند. در اين ديدار، نقشی که آموزش عالی در بهبود زندگی کودکان ايفا می کند، مورد بحث و بررسی قرار گرفت. از سال ٢٠٠٧ تا کنون، ملکه رانيا، به عنوان حامی برجسته کودکان شناخته می شود. وی از يک رشته برنامه های ابتکاری که تمرکز آن فرستادن دختران به مدرسه و آموزش آنان است، حمايت می کند. تابستان امسال، ملکه رانيا عبدالله، به عنوان ریيس افتخاری طرح آموزش دختران سازمان ملل متحد، برگزيده شد. وی روز دوشنبه، پيش از ترک مدرسه ای که در هارلم نيويورک مشغول بازديد از آن بود، به دختران دانش آموز اين مدرسه گفت وقتی که امروز مدرسه را ترک کرديد، دختران کشورهای در حال توسعه را به ياد داشته باشيد و صدای دخترانی باشيد که فريادشان خاموش می شود.

انتخاب مديرکل جديد يونسکو

دور نهايی رای گيری بر سر انتخاب مديرکل جديد يونسکو روز سه شنبه در مقر اين سازمان در پاريس برگزار خواهد شد تا از ميان دو نامزد نهايی: فاروق حسنی، وزير پيشين فرهنگ مصر، و خانم ايرنا بوکوا، وزير پيشين امورخارجه بلغارستان، يکی بعنوان مديرکل جديد يونسکو برگزيده شود. پيش بينی می شود فاروق حسينی، که شانس بيشتری برای دستيابی به اين مقام دارد به عنوان نخستين مسلمان مديريت يونسکو را در دست گيرد، زيرا کشورهای آفريقايی، عرب و مسلمان از اين انتخاب پشتيبانی می کنند. اما فاروق حسنی متهم به سانسور فيلم و کتاب در دوران ٢٢ ساله تصدی وزرات فرهنگ کابينه حسنی مبارک شده است. وی همچنين در سخنرانی چند سال پيش خود در پارلمان مصر گفته بود: اگر يک کتاب يهودی در کتابخانه اسکندريه باشد به دست خود آن را آتش خواهد زد. فاروق حسنی بعدها از اين گفته ابراز پشيمانی کرد و گفت: باوری به اين گفته ندارد، زيرا در دوران وزارتش بسياری از کتاب های يهودی به عربی ترجمه و در مصر منتشر شده است.

کوچکترين نوعِ لاک پشتِ باتلاقی در آمريکای شمالی

زيست شناسان ايالت مريلند آمريکا می گويند در تلاش برای ادامه حيات کوچکترين نوعِ لاک پشت باتلاقی در آمريکای شمالی هستند که به دليل مواد شيميايی دفع آفات نباتی نسلشان رو به نابودی ست. اين نوع لاک پشت باتلاقی چنان کوچک است که در جيب جا می گيرد و برآورد شده تنها چند هزار تای آن در جهان باقی مانده است. در ١٧ سال گذشته به دليل افزايش مصرف مواد شيميايی دفع آفات نباتی نسل اين لاک پشتها رو به نابودی گذاشته است. زيست شناسان می گويند آماس گوش اين لاک پشت ها يکی از عوامل مرگ و مير آنهاست. افزون برآن، زيبايی آنها، عامل ديگر است، زيرا مردم به زمين های باتلاقی رفته آنان را به صورت غيرقانونی شکار کرده و در بازار می فروشند. اما مهمترين عامل نابودی اين لاک پشت ها، سمپاشی، و دفع آفات نباتی در مزارع است. از اين رو، اداره محيط زيست مريلند به کشاورزان اکيداً توصيه کرده برای نابودی علفهای هرزِ زمينها از گوسفند و بز استفاده کنند که آلودگی شيميايی در زمين بجا نمی گذارند.

ابتکار آديداس و پوما در روز جهانی صلح

روز جهانی صلح، بهانه خوبی بود تا دو شرکت توليدکننده پوشاک و ابزار ورزشی پوما و آديداس که امروزه ديگر شرکتهايی جهانی هستند، در زمين فوتبال به دوستی و آشتی رسيدند. اين بازی تلاشی بود از سوی مديران دو شرکت تا شايد به رقابت شصت ساله خود پايان داده باشند. دو برادر آلمانی بنيانگزار اين دو شرکت تا پايان عمر نتوانستند راهی برای آشتی ميان خود بيابند. يواخيم زايتس، مديرعامل شرکت پوما در اين باره گفت: ما از سال ٢٠٠٧ تاکنون همکار نزديک روز جهانی صلح هستيم که از سوی سازمان ملل متحد برقرار شده است. و از آنجا که شرکتهای پوما و آديداس شرکتهايی فرامليتی هستند، ضرورت همکاری و هماهنگی ميان خود را احساس کرده اند. زايتس افزود: بازی فوتبال ميان اين دو شرکت نشانه ای به پايان رقابت ديرينه است که ميان رودلف و آدولف داسلر در ٦٠سال پيش برقرار شد. هربرت هاينهر مديرعامل آديداس نيز اين روز را واقعه ای تاريخی ارزيابی کرد و گفت پس از ٦٠ سال اين دوشرکت باهمديگر به گفتگو پرداختند. به همين خاطر بازی فوتبال ميان دو تيم نيز ٦٠ دقيقه تعيين شده بود.آدولف و رودلف داسلر، دوبرادری که ساخت وسايل ورزشی را از رختشويخانه مادرشان آغاز کردند تا پيش از جنگ دوم توانسته بودند دويست هزار جفت کفش ورزشی توليد کنند. با روی کار آمدن نازيها، هردو برادر به حزب نازی پيوستند؛ اما براساس پژوهشها، به هنگام بمباران شهرک هرتسو گيناراخ، توسط نيروهای آمريکايی، در سال ١٩٤٣ رودلف راه جدايی از نازيها را در پيش گرفت؛ اما آدولف به پيشوای نازيها وفادار ماند. سرانجام در سال ١٩٤٨ اين دوبرادر از همديگر جدا شدند و آدولف آديداس را بنا گذاشت و رودلف نخست شرکت رودا را درست کرد که چندی بعد نام آن را تغيير داده و پوما ناميد. کارگاههای پاکستانی توليد توپ فوتبال شرکت آديداس به دليل بکارگيری کودکان خردسال همواره مورد انتقاد سازمانهای حمايت از کودکان بويژه صندوق بين المللی کودکان سازمان ملل يونيسف، قرار گرفته است. آنان می گويند: براساس بيانيه جهانی حمايت از کودکان سازمان ملل، کودکان خردسال نبايد از مدرسه محروم شده و در کارگاهها کار کنند. شرکت آديداس گفته است برای کودکان پاکستانی امکانات آموزشی فراهم کرده است.

XS
SM
MD
LG