لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲۲ مهر ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۱۱

چهارگوشه جهان: مصاحبه محمود احمدی نژاد و خبرهای ديگر


چهارگوشه جهان: مصاحبه محمود احمدی نژاد و خبرهای ديگر
چهارگوشه جهان: مصاحبه محمود احمدی نژاد و خبرهای ديگر

<!-- IMAGE -->

مصاحبه اختصاصی محمود احمدی نژاد با شبکه خبری اِن بی سی

شبکه خبری ان بی سی آمريکا گفتگويی اختصاصی با محمود احمدی نژاد، ریيس جمهوری ايران، انجام داده که هنوز پخش نشده است. بخش هايی از اين گفتگو در سايت شبکه ان بی سی و متن کامل آن در سايت اختصاصی محمود احمدی نژاد منتشر شده است. طی اين گفتگو خبرنگار شبکه اِن بی سی درمورد فعاليت های هسته ای، برنامه موشکی و رابطه ايران با ايالات متحده از ریيس جمهوری ايران سوال کرده است. انجام اين مصاحبه پيش از سفر آقای احمدی نژاد به سازمان ملل در آمريکا و در حالی که طی دو روز اخير واکنش هايی متفاوت نسبت به تصميم دولت اوباما برای لغو استقرار سپر دفاع موشکی ابراز شده بار ديگر ايران را در ميان مهمترين عناوين خبری روزِ آمريکا قرار داده است.

<!-- IMAGE -->

کنسرت شهرام ناظری در تالار کارنگی نيويورک

به گزارش سايت خبری آفتاب شهرام ناظری برای اجرای کنسرتی به نام موسيقی صلح در لس آنجلس و نيويورک بامداد روز جمعه عازم آمريکا شده است. به گزارش سايت آفتاب، ناظری قرار است در تالار کارنگی نيويورک کنسرت خود را برگزار کند. شهرام ناظری در گفتگو با خبرگزاری مهر گفته است اين نخستين بار است که يک خواننده ايرانی در تالار کارنگی موسيقی اجرا می کند.

<!-- IMAGE -->

حذف نام ايران بعد از يک صد سال از تجارت جهانی خاويار

هم زمان با اعلام سرمايه گذار خارجی کارخانجات نساجی مازندران مبنی بر توانايی اين کارخانه برای دستيابی رتبه چهارم در خاورميانه گزارش ها از احتمال حذف نام ايران آن هم بعد از يک صد سال از تجارت جهانی خاويار حکايت دارد. اين در حالی ست که بازار سرمايه کشور نيز در هفته گذشته از رمق افتاد و بهای مواد خوراکی نيز در تهران افزايش يافت.

<!-- IMAGE -->

روسيه با خريد نظامی از فرانسه می خواهد جنگ افزارهای خود را روزآمد کند

دولت روسيه روز شنبه از آغاز مذاکرات با فرانسه پيرامون انجام معامله ای بی سابقه برای خريد نوعی ناو جنگی جديد با قابليت حمل هلی کوپتر خبر داد. ولاديمير پوپوفکين، معاون وزارت دفاع روسيه، روز شنبه در مسکو اعلام کرد روسيه در حال مذاکره با فرانسه برای خريد ناو مجهز به موشک ميسترال است. وی اواخر ماه اوت گذشته گفته بود در حال بررسی احتمال خريد اين ناو فرانسوی است خبری که در آن زمان به پيش بينی تحليلگران، بازتابی از تلاش کرملين در جهت روزآمد کردن جنگ افزارهای روسی به شمار می رفت. گفته می شود اين ناو قادر است به طور همزمان ١٦ هلی کوپتر سنگين، ٤٧٠ سرباز و بسياری از افزار و ادوات جنگی را يکجا حمل کند و ارزش آن ٧٠٠ ميليون يورو، معادل با ٩٩٥ ميليون دلار آمريکا تخمين زده شده است.

<!-- IMAGE -->

اجلاس «کليسای کاتوليک در خاورميانه» در اکتبر ٢٠١٠

پاپ بنديکت شانزدهم، رهبر کاتوليک های جهان از برپايی اجلاس ويژه کشيشان در سال آينده ميلادی به منظور بررسی اقدامات مربوط به روند صلح خاورميانه و نقش کليسای کاتوليک در اين روند خبر داده است. پاپ روز شنبه خطاب به رهبران کليسای واتيکان گفت، اين اجلاس تحت عنوان «کليسای کاتوليک در خاورميانه» از چهاردهم تا شانزدهم ماه اکتبر سال ٢٠١٠ تشکيل خواهد شد. پاپ بنديکت و ساير رهبران دينی واتيکان از ديرباز نقشی فعال در حمايت از مسيحيان در سرزمين مقدس و ساير مناطق مسلمان نشين ايفا کرده اند. رهبر کاتوليک های جهان در جريان سفر مذهبی خود به اورشليم در ماه می گذشته بر لزوم ايجاد پيوند و همبستگی ميان اديان مختلف تاکيد کرد.

<!-- IMAGE -->

گردشگری مردم عراق در مناطق کردنشين در ايام عيد فطر

شماری از شهروندان عراقی در بغداد، برای برپايی جشن عيد فطر در پايان ماه رمضان به مناطق شمالی و کردنشين اين کشور سفر کردند. مناطق شمالی عراق نسبت به پايتخت اين کشور از وضعيت امنيتی مطلوب تری برخوردار است. در ساليان اخير سفرهايی از اين دست از مناطق مرکزی عراق به شمال اين کشور افزايش چشمگيری يافته است. سال جاری، مقامات در کردستان عراق، روند ورود شهروندان به اين مناطق را تسهيل کرده و با پخش آگهی های تلويزيونی، سعی کرده اند که گردشگران از سراسر عراق را به سوی اين منطقه جذب کنند. کردستان عراق جدا از امنيتی که برای شهروندان عراقی فراهم کرده است، به آنان برق، طبيعت زيبا و هوای خنک تر می دهد و از محدوديت های کمتر اجتماعی برخوردار است. گفتنی است که بسياری از مسلمانان روز يکشنبه را روز عيد فطر می دانند و بسياری ديگر نيز می گويند دوشنبه روز عيد فطر است.

<!-- IMAGE -->

بازپس گرفتن آثار باستانی از سارقين در عراق

روز شنبه مقام های عراقی از دستگيری سه نفر در رابطه با سرقت آثار باستانی در آن کشور خبر دادند. مقام های امنيتی عراق هشت قطعه عتيقه ربوده شده را باز پس گرفته اند. قدمت برخی از اين آثار باستانی به ٢ تا ٤ هزار سال پيش از ميلاد مسيح باز می گردد. به گفته مقام های عراقی، سارقین اين قطعات را به قيمتی بالغ بر ١٦٠ هزار دلار فروخته اند.

<!-- IMAGE -->

علی دباغ سوريه را مسئول بن بست گفتگوهای عراق و سوريه خواند

علی دباغ، سخنگوی دولت عراق، گفت مذاکرات مقامات بغداد و دمشق بر سر موضوعِ پناه گرفتن ستيزه جويان عراقی در خاک سوريه، بدون نتيجه معينی پايان يافت. اين گفتگوها در آينده ادامه خواهد داشت. سخنگوی دولت عراق سوريه را مسئول بن بست اين گفتگوها دانست. وزيران امورخارجه عراق و سوريه با ميانجيگری وزير امورخارجه ترکيه در استانبول ديدار و گفتگو کردند تا راهی برای کاهش تنش ميان دو کشور بيابند. انفجارهای مهيب سه هفته پيش در وزراتخانه های امورخارجه و دارايی عراق، توانايی دولت عراق در برقراری امنيت شهروندان را با ترديد روبرو کرد. دولت عراق اعترافات يک عضو پيشين حزب بعث را پخش کرد که گفته بود از خاک سوريه برای حمله به عراق استفاده کرده است. هشيار زیباری، وزير امور خارجه عراق نيز گفت اسناد مربوط به حملات ستيزه جويان سنی از خاک سوريه را تحويل مقامات آن کشور داده است، ولی مقامات سوريه به آن اسناد بی توجهی کرده اند. دولت عراق همواره گفته است سوريه پناهگاه امن شورشيان سنی شده و از سوريه خواسته عاملان انفجارهای اخير را دستگير کند و تحويل عراق دهد. سوريه اين اتهامات را رد کرده است.

<!-- IMAGE -->

گردهمآيی اين هفته رهبران گروه ٢٠ در پيتسبرگ آمريکا

قرار است رهبران ۲۰ کشور صنعتی جهان در روزهای دوم و سوم مهر ماه در پيتسبرگ آمريکا گرد هم آيند. بر اساس گفته های اخير عده ای از رهبران گروه ۲۰ اين طور به نظر می آيد که افزايش مقررات ناظر بر بازارهای مالی در صدر برنامه های اجلاس گروه ۲۰ قرار خواهد گرفت. باراک اوباما، ریيس جمهوری آمريکا، که خود را برای ميزبانی نشست گروه ۲۰ آماده می کند روز گذشته از افزايش نياز به مقررات بازارهای مالی تاکيد کرد. به باور رهبر بزرگ ترين اقتصاد جهان اجرای مقررات ناظر بر بازار مانع وقوع بحران ديگری در اقتصاد جهان خواهد بود. آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان، نيز که کشورش بزرگ ترين اقتصاد اروپا را داراست روز گذشته گفت نسبت به دستيابی گروه ۲۰ به توافق نامه ای برای افزايش مقررات ناظر بر بازارهای مالی خوش بين است. در همين حال آقای اوباما در نطق راديويی روز گذشته خود از گام های مهمی که اقتصادهای بزرگ جهان برای مقابله با بحران مالی برداشته اند سخن گفت و تاکيد کرد که لازم است اقدامات بيش تری در اين زمينه انجام گيرد.

<!-- IMAGE -->

جمعيت جهان در ۲ سال آينده از مرز ۷ ميليارد نفر خواهد گذشت

بانک جهانی و دفتر مطالعات جمعيتی در واشنگتن دی سی، پايتخت آمريکا جمعيت جهان در ۲ سال آينده از مرز ۷ ميليارد نفر خواهد گذشت و اين افزايش عمدتأ در فقيرترين اقشار کشورهای توسعه نيافته به وقوع می پيوندد.


<!-- IMAGE -->

سه سرباز آمريکايی در افغانستان کشته شدند

مقامات ارتش آمريکا روز يکشنبه اعلام کردند که سه نظامی اين کشور، بر اثر دو حادثه جداگانه در افغانستان، کشته شدند. به گفته مقامات، دو نظامی آمريکايی، در حادثه ای بدون درگيری در جنوب و يک نظامی آمريکايی نيز در حادثه ای خصومت آميز در شرق افغانستان کشته شدند.

اجساد ٦ سرباز ايتاليايی از افغانستان به رم انتقال داده شد

اجساد شش تن از سربازان ايتاليايی که بر اثر انفجار بمب، روز پنجشنبه در افغانستان کشته شدند، به رم، پايتخت ايتاليا، بازگردانده شد. چهار سرباز ديگر ايتاليايی بر اثر اين انفجار مجروح شدند. گزارش شده است ده غير نظامی افغان نيز در اين حادثه کشته شده اند. پاپ بنديکت شانزدهم، رهبر کاتوليک های جهان، از اين واقعه ابراز تاثر عميق کرده است. ايتاليا حدود ٢٨٠٠ نيروی نظامی در افغانستان دارد.

<!-- IMAGE -->

هو جينتائو از دشواری حفظ رشد فعلی اقتصاد چين سخن گفت

هو جينتائو، رييس جمهوری چين، می گويد حفظ رشد فعلی اقتصاد و ثبات اجتماعی برای چين چالشی سخت خواهد بود. وی که روز گذشته به مناسبت شصتمين سالگرد تاسيس کنفرانس مشورت سياسی خلق چين در پکن سخنرانی می کرد گفت چين در حال حاضر با عوامل نامعلوم و متغير بيشتری روبرو است و روبروشدن با بحران بين المللی مالی، وظيفه ای به گفته او دشوار برای چين است. حزب کمونيست چين، خود را برای برگزاری جشن شصتمين سال به دست گرفتن قدرت در اين کشور آماده می کند. اين جشن همراه با يک رژه نظامی در پکن خواهد بود. برگزاری چنين جشنی، در شرايطی صورت می گيرد که چين، اخيرا شاهد اعتراضات گسترده ای در سراسر کشور و از جمله مناطق مسلمان نشين اين کشور بوده است.

<!-- IMAGE -->

افزايش چشمگير گشت های نيروهای روسيه در آبهای آبخازيا

منابع خبری روسی از طرح مسکو برای افزايش چشمگير گشت های نيروهای روسيه در آب های مناطق آبخازيا، در جمهوری گرجستان خبر دادند. آبخازيا که از حمايت روسيه برخوردار است از جمهوری گرجستان جدا شده است و می گويد کشوری مستقل است. اما دولت گرجستان اين مسئله را به رسميت نمی شناسد. روسيه و ونزوئلا اعلام کرده اند که اوسِتيايی جنوبی و آبخازيا، دو منطقه جدا شده از گرجستان را به عنوان کشورهای مستقل به رسميت می شناسند. روسيه تهديد کرده است که اگر کشتی های گرجی وارد آبهای آبخازيا شوند، آنها را توقيف خواهد کرد.

<!-- IMAGE -->

درگيری های ارتش فيليپين با گروه ابوسياف

نيروهای نظامی فيليپين با اعضای گروه تندروی ابوسياف درگير شدند. اين درگيری ها در جنوب فيليپين به وقوع پيوست. يک مقام نظامی دولتی می گويد درگيری ها روز يکشنبه و زمانی آغاز شد که نيروهای امنيتی فيليپين، تلاش کردند سه فردی که گفته می شود از فرمانده هان گروه ابوسياف هستند را دستگير کنند. هنوز گزارشی از تلفات اين درگيری مخابره نشده است. گروه ابوسياف که گمان می رود با سازمان تروريستی القاعده در ارتباط باشد، مسئول چند حادثه بمب گذاری مرگبار و گروگان گيری در ساليان اخير معرفی شده است.

<!-- IMAGE -->

جستجو برای يافتن ده ها مهاجر آفريقايی در سواحل مراکش

تيم های امداد و نجات از کشورهای مراکش و اسپانيا برای يافتن ده ها مهاجر آفريقايی که بر اثر واژگونی قايقشان در دريا ناپديد شدند در سواحل مراکش، فعال هستند. طبق گزارش های رسيده بر اثر اين حادثه دست کم هشت نفر جان خود را از دست داده اند. تا کنون يازده مهاجر از اين حادثه جان سالم بدر برده اند. در بين قربانيان، جسد هفت زن و يک مرد ديده می شود. مقامات می گويند احتمالا در اين قايق بادی، بين ٤٠ تا ٦٠ نفر حضور داشتند. در ساليان اخير، اسپانيا، به يکی از مقصد های اصلی مهاجران آفريقايی تبديل شده است که به دنبال فرصت های بهتر زندگی در اروپا هستند.

<!-- IMAGE -->

سنگ هايی که در سطح کره مريخ حرکت می کنند

کره مريخ همواره حس کنجکاوی انسان را برانگيخته است. سياره قرمز رنگی که انسان آرزو دارد روزی بر سطح آن فرود آيد. گرچه سطح مريخ مانند زمين پوشيده از رشته کوه ها و صحراهاست ولی اين دو سياره بسيار متفاوت از يکديگرند و دانشمندان تلاش دارند بدانند واقعا در سطح مريخ چه می گذرد. آن چه به ويژه توجه پژوهشگران دانشگاه آريزونا را جلب کرده حرکت و جابجايی منظم سنگ های سطح مريخ است. کيهان شناسان ابتدا می پنداشتند بادهای شديد باعث حرکت سنگ ها ی سطح مريخ می شود. ولی شواهد نشان می دهد اين سنگ ها هستند که به سوی باد حرکت می کنند. هنگامی که باد می وزد شن و ماسه را از برابر سنگ به پشت آن منتقل می کند. اين جابجايی موجب ايجاد يک فضای خالی در جلوی سنگ می شود. با ادامه وزش باد حفره جلوی سنگ عميق تر می شود و سرانجام سنگ در حفره فرو می غلتد. حرکت سنگ ها به اين ترتيب موجب می شود باد نتواند برخی ديگر از سنگ های اطراف را تکان دهد و در دراز مدت سنگ ها، در روند حرکت منظمی از يکديگر در سطح سياره جا به جا می شوند.

<!-- IMAGE -->

خطری پنهانی که انسان را در پرواز با هواپيما تهديد می کند

هر شغلی خطر خاص خود را دارد ولی خطر ویژه ای که خلبان ها و میهمانداران را تهدید می کند قابل دید لمس و حس نیست. کسانی که مکررا با هواپیما سفر می کنند نیز از این خطر در امان نیستند. پزشکان متخصص بیماری های فضایی می گویند کسانی که مرتبا پرواز می کنند در معرض تششعشاتی قرار می گیرند که در نزدیکی قطب شمال و جنوب شدت بیشتری دارد. در حالی که اتمسفر زمین مانع رسیدن مقدار زیادی از اشعه خورشید به بدن انسان می شود ولی نزدیک به قطب های شمال و جنوب و در ارتفاع بیش از ٩ کیلومتری سطح زمین لایه محافظ زمین کمتر و در نتیجه میزان تشعشع خورشیدی افزایش می یابد. پژوهشگران مدلی در اختیار دارند که می تواند تشعشعات ناشی از طوفان های خورشیدی و میزانی را که به سطح زمین می رسد پیش بینی کند. این مدل نشان می دهد به هنگام طوفان های خورشیدی، هنگامی که میزان تشعشع در بیشترین حد خود است، تشعشعات به ویژه در قطب شمال و جنوب بسیار زیادتر است.

XS
SM
MD
LG