لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۴ خرداد ۱۴۰۳ ایران ۱۹:۵۸

وقايع روز: بزرگترين گردهمايی معترضان در سه ماه اخير و چند خبر ديگر


وقايع روز: بزرگترين گردهمايی معترضان در سه ماه اخير و چند خبر ديگر
وقايع روز: بزرگترين گردهمايی معترضان در سه ماه اخير و چند خبر ديگر
<!-- IMAGE -->

گاردين: شمار معترضين دولت بيشتر از هواداران دولت و همچنين نيروهای امنيتی تخمين زده شده است

روزنامه گاردين با بهره گيری از منابع معتبر و شواهد عينی از ساعت ۷ بامداد تا يک ربع به سه بعد از ظهر به وقت محلی لحظه به لحظه رويدادهای روز ٢٧ شهريور مصادف با روز قدس در ايران را دنبال کرده است. اين روزنامه به مصاحبه ریيس جمهوری ايران با شبکه خبری ان بی سی نوشته است محمود احمدی نژاد در نخستين مصاحبه خارجی خود پس از انتخابات، بار ديگر تقلب در انتخابات را انکار کرد و مرگ ندا آقا سلطان را مشکوک خواند. گاردين به نقل از خبرنگار شبکه خبری الجزيره شمار معترضين دولت را بيشتر از هواداران دولت و همچنين نيروهای امنيتی تخمين زده است. اين روزنامه در ساعت نه و نيم صبح از درگيری معترضين با نيروهای بسيج در ميدان طالقانی خبر داده است. بنا به گزارش رابرت تيت خبرنگار گاردين از استانبول هنگام مصاحبه احمدی نژاد با شبکه خبری جمهوری اسلامی شعار «احمدی احمدی استعفا استعفا» شنيده می شد و او که به نظر دستپاچه می آمد سريع به مصاحبه اش خاتمه داد. گاردين همچنين بيانيه ديويد ميليبند، وزير امور خارجه بريتانيا، را که در آن اظهارات محمود احمدی نژاد در مورد هولوکاست را محکوم کرده به چاپ رسانده است. گاردين همچنين در مقاله ای با عنوان «در حالی که احمدی نژاد هولوکاست را انکار می کند، معترضين شعار مرگ بر ديکتاتور سر می دهند» راهپيمايی معترضان دولت در روز قدس را بازتاب داده و نوشته است حاميان جنبش سبز در اين روز قدرتمندانه استقامت خود را در برابر محمود احمدی نژاد به نمايش گذاشتند. اين روزنامه با اشاره به سخنان احمدی نژاد در نماز جمعه تهران نوشته است وی که قرار است هفته آينده در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نيويورک شرکت کند با تکرار اظهارات خود مبنی بر افسانه ای بودن کشتار ۶ ميليون يهودی در فاجعه هولوکاست بار ديگر خشم دولت های غربی را برانگيزد. گاردين در پايان مقاله می نويسد سيد حسن خمينی، نوه آيت الله خمينی رهبر انقلاب اسلامی، روز قدس را «روز پايداری در برابر سرکوب» خوانده بود که می توان آن را دعوت به اعتراض در برابر سرکوب و ستم در ايران تعبير کرد.

<!-- IMAGE -->

پاريزين: زنان و مردان جوان که دستبندهای سبز بر دست داشتند شعار «زندانی سياسی آزاد بايد گردد» می دادند

روزنامه پاريزين چاپ فرانسه در نخستين ساعات روز جمعه در مقاله ای به تظاهرات معترضين در روز قدس پرداخته است. به نوشته اين روزنامه گروهی از زنان و مردان جوان که دستبندهای سبز بر دست داشتند با شعار «زندانی سياسی آزاد بايد گردد» خواستار آزاد شدن بازداشت شدگان پس از انتخابات رياست جمهوری شدند. پاريزين نوشته است سپاه پاسداران و نيروهای بسيج نقش عمده ای در بازداشت و سرکوب گسترده معترضين پس از انتخابات و کشتن ده ها نفر داشتند ولی به رغم هشدارها و تهديد سپاه درباره برگزاری تجمعات اعتراضی معترضين، بار ديگر در اين روز به خيابانها ريختند. به نوشته پاريزين روز قدس که ۳۰ سال پيش در همبستگی با مردم فلسطين توسط آيت الله خمينی، بنيانگذار جمهوری اسلامی، پايه گذاری شد نخستين فرصت معترضين به نتايج انتخابات رياست جمهوری پس از هجدهم تيرماه بود تا به خيابان ها بيايند و اعتراض خود را به انتخابات مجدد محمود احمدی نژاد نشان دهند.

<!-- IMAGE -->

لس آنجلس تايمز: هزاران نفر با روبانها و شالهای سبز با حفظ آرامش در خيابانهای تهران، اصفهان و شيراز تجمع کرده بودند

<!-- IMAGE -->

لس آنجلس تايمز نيز تظاهرات حاميان و مخالفان دولت در تهران را بازتاب داده و نوشته است احمدی نژاد در روز قدس از فرصت استفاده کرد تا اسرایيل را بکوبد، هولوکاست را زير سوال ببرد و به قول خودش صهيونيست ها را مسئول جنگ در خارميانه بداند. به نوشته اين روزنامه آقای احمدی نژاد که انتخاب مجددش به سمت رياست جمهوری بدترين بحران سياسی ايران پس از سه دهه را به دنبال داشت معترضين را که برخی از آنان مستقيماً او را دروغگو می خواندند ناديده گرفت. لس آنجلس تايمز می نويسد تلويزيون ايران که تحت نظارت دولت است در پوشش خبری روز قدس تصوير هزاران معترض را که چفيه به گردن داشتند، پوسترهای شيخ حسن نصرالله، رهبر حزب الله لبنان، را حمل می کردند و شعار مرگ بر اسراییل سر می دادند را پخش کرد. لس آنجلس تايمز به نقل از شاهدان عينی می نويسد جمعيت عظيمی از معترضين در ميدان هفت تير شعارهايی بر ضد دولت سر می دادند و هزاران نفر ديگر با روبان ها و شال های سبز با حفظ آرامش در خيابانهای تهران، اصفهان و شيراز تجمع کرده بودند. به نوشته اين روزنامه با آنکه چند گزارش از درگيری خشونت آميز ميان نيروهای امنيتی و معترضين خبر داده اند، پليس در برابر جمعيت عظيم تظاهرکنندگان بيشتر عقب نشسته بود.

نيويورک تايمز: رابرت گيبز گفت انکار هولوکاست از نادانی و نفرت سرچشمه می گيرد

نيويورک تايمز در مقاله ای تحت عنوان «علی رغم تظاهرات گسترده، ریيس جمهوری ايران هولوکاست را دروغ خواند» با اشاره به سخنان محمود احمدی نژاد در نماز جمعه روز قدس نوشته است احمدی نژاد در يک سخنرانی کوبنده ضد اسرایيلی، هولوکاست را دروغ خواند و دولت های غربی را برای اعتراض به نتايج انتخابات رياست جمهوری در ايران مورد انتقاد قرار داد. نيويورک تايمز با اشاره به تجمع گسترده موافقان و مخالفان دولت از بازداشت چندين نفر در تهران و شيراز خبر داده و نوشته است برخلاف تظاهرات پيشين اين بار پليس در برابر تظاهر کنندگان شدت عمل کمتری نشان داد. اين روزنامه در بخش ديگری از مقاله به واکنش کاخ سفيد نسبت به اظهارات محمود احمدی نژاد در مورد هولوکاست اشاره کرده و به نقل از رابرت گيبز، سخنگوی کاخ سفيد، نوشته است انکار هولوکاست از نادانی و نفرت سرچشمه می گيرد و به منزوی کردن هر چه بيشتر ايران از جهان می انجامد. آقای گيبز اظهارات ریيس جمهوری ايران را در مورد هولوکاست محکوم کرد.

واشنگتن پست: احمدی نژاد در تلاش برای بازيافت اعتبار از دست رفته خود ميان حزب مخالف و محبوبيت ميان شهروندان عادی

واشنگتن پست در مقاله ای تحت عنوان «احمدی نژاد هولوکاست را زير سؤال می برد» به بازتاب اظهارات محمود احمدی نژاد در مورد هولوکاست در غرب پرداخته است. به نوشته واشنگتن پست احمدی نژاد در حالی سخن می گفت که هوادارانش از يک سو و مخالفانش از سويی ديگر در سراسر تهران تجمع کرده بودند. اين روزنامه می نويسد انکار هولوکاست از سوی محمود احمدی نژاد در سطح بين المللی محکوم شد. به نوشته واشنگتن پست احمدی نژاد برای بازيافت اعتبار از دست رفته خود ميان حزب مخالف و محبوبيت ميان شهروندان عادی که رنج فلسطينيان را نتيجه بی عدالتی غرب می دانند همچنان بر انکار هولوکاست و نابودی اسرایيل پافشاری می کند.

<!-- IMAGE -->

علی اکبر موسوی خوئينی: آقای زيدآبادی به صراحت گفته که در يک قبر نگهداری می شده است

علی اکبر موسوی خوئينی، نماينده پيشين مجلس شورای اسلامی، برگزاری پنجمين دادگاه رسيدگی به اتهام های بازداشت شدگان اخير و محاکمه عبدالله مومنی را تلاشی برای ايجاد فضای رعب و وحشت پيش از بازشدن دانشگاه ها خواند. آقای موسوی خوئينی در مصاحبه ای با ادوار نيوز افزوده است: يک هفته مانده به بازگشايی دانشگاه ها، آقايان حدس می زنند که اتفاقاتی در پيش باشد، به خصوص اينکه برخی از دوستان دانشجويان شهيد و تعدادی نيز دستگير شده اند. دبيرکل پيشين سازمان دانش آموختگان ايران اسلامی در بخش ديگری از مصاحبه خود به شکنجه در بازداشتگاه ها اشاره کرده است و می گويد: اين مساله خيلی واضح است، آقای زيدآبادی به صراحت گفته که در يک قبر نگهداری می شده و همسر آقای مومنی نيز بعد از ملاقات با ايشان اعلام کرده بود که وضعيت جسمی و روحی اش به شدت وخيم بوده. موسوی خوئينی همچنين به شرايط نامناسب بازداشتگاه ٢ الف سپاه اشاره کرده و گفته است: بازداشتگاه ٢ الف سپاه، کارخانه ای است که افراد را وارد آن می کنند و خروجی آن باب ميل بازجوها است. او افزوده است ما مطمئن هستيم که در اين بازداشتگاه، افراد به شکلی کاملا غيرقانونی و غيرمتعارف، برای اقرار به آنچه که بازجويان می پسندند، تحت فشار هستند. نماينده پيشين مجلس خواهان رسيدگی و تحقيق ويژه در مورد بازداشتگاه ٢ الف سپاه پاسداران شده است.

<!-- IMAGE -->

اظهارات محسن رضايی و حسن غفوری فرد

روز جمعه چند تن از شخصيت های اصولگرا بر لزوم وحدت گروه های مختلف تاکيد کردند. محسن رضایی از نامزدان انتخابات رياست جمهوری دهم و دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام در جمع خبرنگران اعلام کرد با ايجاد وحدت و امنيت در کشور هم نظام حفظ و هم حقوق مردم احيا می شود. آقای رضایی تاکيد کرد معتقد است که جامعه نياز به آرامش و امنيت دارد. از سوی ديگر حسن غفوری فرد نيز در سخنانی در حاشيه راهپيمايی قدس بر اهميت ايجاد وحدت تاکيد کرد. آقای غفوری فرد با اشاره به پيشنهاد اخير آيت الله مهدوی کنی برای ايجاد وحدت ملی گفت: ما از آيت الله مهدوی کنی درخواست کرديم که در اين راستا پيش قدم باشند. به گفته غفوری فرد، آيت الله مهدوی کنی می تواند با حضور خود در به وحدت رسيدن گروه های سياسی و آنانی که علاقمندان به انقلاب خواند کمک کند.

<!-- IMAGE -->

خلاصه خبر تظاهرات اپوزيسيون در ٢٧ شهريور

ده ها هزار نفر روز جمعه در تهران و چندين شهر ديگر ايران در راهپيمايی روز قدس شرکت کردند. بسياری از شرکت کنندگان در اين راهپيمايی ها از حاميان دو نامزد معترض انتخابات رياست جمهوری ايران يعنی مير حسين موسوی و مهدی کروبی بودند و در حمايت از اين دو شعارهايی می دادند. تظاهرات روز گذشته در تهران بزرگترين گردهمايی معترضان به نتايج انتخابات رياست جمهوری در طول سه ماه گذشته بود. بر اساس گزارش ها در برخی نقاط، درگيری هايی ميان پليس ضد شورش و طرفدارن محمود احمدی نژاد و مردم معترض صورت گرفت. محمد خاتمی، مير حسين موسوی و مهدی کروبی نيز در تظاهرات روز گذشته در تهران حضور داشتند. گزارش ها حاکی است تندروها به خانمی حمله کردند و او پس از آن که عمامه اش از سرش افتاد، مجبور شد صحنه تظاهرات را ترک کند.

XS
SM
MD
LG