ایالات متحده آمريکا بعنوان یک عضو کامل به شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد پیوسته است. تصمیم به گرفتن یک کرسی در شورا پس از سه سال حاشیه نشینی، تغییری در سیاست دولت اوباما را بازتاب می دهد. استر بریمر، معاون وزارت امور خارجه آمريکا در امور سازمان های بین المللی گفت: تصمیم ما به پیوستن به شورای حقوق بشر آسان گرفته نشد، و بر نگرشی روشن و امید بخش از آنچه ما می توانیم در اینحا بدست آوریم استوار بود.
آمريکا بر این باور است که شورای حقوق بشر باید اصولی را که در اعلامیه جهانی حقوق بشر مشخص شده است، منعکس کند و پیش ببرد. بریمر گفت: " این اصول امروز، همانند زمانی که النور روزولت ریاست کمیسیون تدوین آنها را بر عهده اداشت، طنین انداز است."
شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد مکان بی مانندی فراهم می آورد که در آن کشورها می توانند در باره موارد نقض حقوق بشر بحث کنند. آمريکا به چنین بحثی پای بند است. بریمر گفت: " ما برای انجام بحث هایی که اندیشمندانه، مشخص و بروی تمام نقطه نظرها و برداشت ها باز باشد، تلاش خواهیم کرد."
اما برای آنکه شورای حقوق بشر موثر باشد، کشورهای عضو باید بر اساس اصول مشترک کنارهم بنشیند. بریمر گفت: چالش این خواهد بود که این اصول بکار گرفته شود، و بگونه ای عادلانه در شرایطی که هر راه حل ساده ای را رد می کند، بکار رود.
بریمر اظهار داشت ایالات متحده همیشه موضع خود را حفظ خواهد کرد و واقعیت را خواهد گفت:
**** اشتباه نشود، آمريکا موارد نقض حقوق بشر را نادیده نخواهد گرفت. واقعیت باید گفته شود، حقایق باید روشن شوند و باید با پیامدها روبرو شد. در حالی که هدف ما یافتن زمینه ای مشترک است، وقایع را آنگونه که می بینیم خواهیم گفت و موضع خود را زمانی که واقعیت در خطر است حفظ خواهیم کرد.
استر بریمر گفت: "صلح و امنیت بین المللی و کامیابی جهانی زمانی تقویت می شوند که حقوق بشر و آزادی های اساسی مورد احترام قرار گیرند و حفظ شوند. ما اهمیت و ارزش این نهاد را در پیشبرد معیارهای حقوق بشر درک می کنیم و اراده جمعی خود را برای پرداختن به موارد نقض حقوق بشر، در هرجایی که اتفاق میافتد، بکار می گیریم."