لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۴ خرداد ۱۴۰۳ ایران ۱۵:۰۵

ايرانيان مقيم خارج برای سفر احمدی نژاد به نيويورک تظاهراتی گسترده تدارک ديده اند


ايرانيان مقيم خارج برای سفر احمدی نژاد به نيويورک تظاهراتی گسترده تدارک ديده اند
ايرانيان مقيم خارج برای سفر احمدی نژاد به نيويورک تظاهراتی گسترده تدارک ديده اند

<!-- IMAGE -->

* احمدی نژاد در سفر به نيويورک با تظاهرات معترضين به نقض حقوق بشر روبرو می شود

وال استريت ژورنال زير عنوان «ايرانی های مقيم خارج از کشور برای اعتراض به احمدی نژاد جمع می شوند» می نويسد محمود احمدی نژاد، ریيس جمهوری ايران، هفته آينده هنگامی که برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل متحد وارد نيويورک می شود شاهد نقطه عطفی در مناسبات رژيم خود با ايرانيان مقيم خارج از کشور خواهد بود.

وال استريت ژورنال می نويسد هزاران ايرانی از شهرهای مختلف در آمريکا و کانادا برای شرکت در تظاهرات ۲۲ تا ۲۴ سپتامبر عليه دولت ايران و اعتراض به اقداماتی که در پی انتخابات ژوئن رياست جمهوری در مورد نقض حقوق بشر به آن نسبت داده می شود راهی سفر به نيويورک هستند.

وال استريت ژورنال می نويسد برای آنهایی که نمی توانند به نيويورک سفر کنند تظاهرات اعتراضی مشابه در شهرهای ديگر، از جمله پاريس، آمستردام، برلن، هامبورگ، مونيخ، لندن، لس آنجلس و سانفرانسيسکو تدارک ديده شده است. برگزارکنندگان اميدوارند روز چهارشنبه که قرار است آقای احمدی نژاد در سازمان ملل متحد سخنرانی کند روز بيست و پنج ژوئيه را تکرار کنند که برای اعتراض به سرکوبی خشن اوايل تانبستان معترضين در ايران روز جهانی اقدام نامگذاری شده بود.

وال استريت ژورنال می نويسد انتظار می رود اعتراض های نيويورک بزرگترين تظاهرات ايرانيان مقيم خارج پس از روزهای اوليه انقلاب اسلامی باشد. در سال ۱۹۷۹ قريب ده هزار نفر برای اعتراض به سفر محمد رضا شاه پهلوی و ديدار وی از کاخ سفيد در واشنگتن جمع شدند. آن تجمع که به نقطه عطفی در انقلاب مبدل شد گويای لرزان بودن موضع شاه در داخل بود.

وال استريت ژورنال می نويسد ايرانيان مقيم خارج می گويند هدفشان برای هفته آينده برگزاری تجمعاتی مشابه و فرستادن پيامی مشابه به ايران است. چنين تجهيزی برای جامعه ای سنتاً غير سياسی، که به دليل داشتن مناسبات فاميلی و تجاری در ايران اغلب حتی بی سر صدا رژيم را می پذيرند، حرکتی غيرعادی است. ايرانيان مقيم آمريکا که بعضی از کارشناسان شمار آنها را نزديک به يک ميليون نفر تخمين می زنند برای وحدت و يکپارچگی شهره و شناخته شده نيستد. اما به گفته بعضی از فعالان حقوق بشر نا آرامی های اخير جناح های مختلف را بهم نزديک ترساخته است.

وال استريت ژورنال می نويسد نمايندگی ايران درسازمان ملل متحد تظاهرات برنامه ريزی شده را بی اهميت توصيف می کند و می گويد همه ساله چنين تظاهراتی برپا می شود و امسال هم امری غيرعادی نيست. محمد محمدی، منشی مطبوعاتی هيات نمايندگی ايران، می گويد ايرانيان خيلی مشتاق ديدار با آقای احمدی نژاد هستند.

وال استريت ژورنال می نويسد آقای احمدی نژاد معمولا در نيويورک ميزبان دو ميهمانی، يکی برای آمريکایيان پژوهشگر و کارشناس در امور ايران، و ديگری برای جامعه آمريکایی ايرانی تبار است. او در ميهمانی پر خرج سال گذشته برای سخنرانی ناسيوناليستی اش، با کف زدن های ميهمانان روبرو شد. امسال به گفته آقای محمدی، ميهمانی ها کوچکتر است.

* سلطانيه از آمادگی تهران برای برطرف ساختن نگرانی های اتمی آمريکا خبر می دهد

<!-- IMAGE -->

واشنگتن پست زيرعنوان «نماينده ايران مذاکرات پيش رو را يک گشايش می بيند» می نويسد يک مذاکره کننده ارشد ايران در امور اتمی برای مذاکرات پيش رو با آمريکا و ديگر قدرت های جهان پيش بينی حاکی از اميدواری در جهت بهبود را ارائه می دهد، و ضمن توصيف مذاکرات به عنوان دريچه ای واقعی و جديد به روی فرصت ها می گويد جمهوری اسلامی برای برطرف ساختن نگرانی های آمريکا از برنامه اتمی اش آماده است.

واشنگتن پست می نويسد علی اصغر سلطانيه، نماينده ايران درآژانس بين المللی انرژی اتمی، درعين حال عليه تلاش های مرعوب ساختن ايران از طريق تهديد به تحريم های بيشتر هشدار داد و گفت ايران حاضر نيست از حق پايه خود در پیگيری استفاده صلح آميزاز نيروی اتمی صرفنظر کند.

واشنگتن پست می نويسد سلطانيه چهارشنبه شب در مصاحبه ای دو ساعته سعی کرد دلایل ايران برای مذاکره با دولت اوباما و پنج کشور ديگر در مورد مجموعه ای از مسایل در روز اول اکتبر را تشريح کند. گرچه بعضی از مقام های ايران گفته اند که برنامه اتمی ايران موضوعی برای مذاکره نيست، سلطانيه گفت انگيزه های تهران صادقانه است و دولت های غربی بهتر است به سوی درک از نا گفته ها بروند.

واشنگتن پست می نويسد اما محمود احمدی نژاد، ریيس جمهوری ايران، در مصاحبه ای که متن آن روز پنجشنبه در وب سايت شبکه خبری ان بی سی منتشر شد چنين به نظر می رسيد که چشم انداز گشايش و پيشرفت را کم رنگ جلوه می دهد. وی گفت اگر شما راجع به غنی سازی اورانيوم برای مقاصد مسالمت آميز صحبت می کنيد، اين کار هيچوقت در ايران تعطيل نخواهد شد. او همچنين چهار بار از اينکه مشخصا دسترسی غائی ايران به تسليحات اتمی را منتفی بداند طفره رفت و گفت ما معتقديم تسليحات اتمی متعلق به گذشته و نسل گذشته است و ما هيچ نيازی برای چنين تسليحاتی نمی بينيم.

* کلينتون می گويد نگران حق ايران در توليد انرژی اتمی صلح آميز نيست

نيويورک تايمز زير عنوان «کلينتون می گويد ايران با خطر انزوای بيشتر روبروست» می نويسد هيلاری کلينتون، وزير امورخارجه آمريکا، روز جمعه گفت ايران با خطر انزوای بين المللی وفشار اقتصادی بيشتر روبروست اگر به بی اعتنایی به جامعه بين المللی در مورد مسئله اتمی ادامه دهد.

نيويورک تايمزمی نويسد خانم کلينتون در جلسه ای در انستيتوی بروکينگز گفت مذاکرات ماه آينده ميان ايران و قدرت های عمده درباره استراتژی اتمی ايران برای تهران به منزله يک گزينش است، و تهران هر راهی را که انتخاب کند عواقب خاص خود را خواهد داشت.

نيويورک تايمز می نويسد خانم کلينتون گفت ما خواست خود را برای حل و فصل مسایل از طريق گفتگو و ديپلماسی روشن ساخته ايم. اکنون اين ايران است که بايد تصميم بگيرد آيا می خواهد به ما ملحق شود يا نه.

نيويورک تايمز می نويسد خانم کلينتون گفت حق ايران برای توليد انرژی مسالمت آميز اتمی مايه نگرانی ما نيست اما اين مسئوليت ايران است که نشان دهد برنامه اش صرفا برای مقاصد صلح آميز است. برای ايران سخت نيست که چنين کاری را انجام دهد. تداوم امتناع ايران از همکاری به ادعای آن که می گويد دنبال تسليحات اتمی نيست لطمه وارد ساخته است.

نيويورک تايمز می نويسد خانم کلينتون گفت نمی خواهد در باره نتايج بالقوه مذاکرات پيش داوری کند اما تاکيد کرد که واشنگتن فقط به خاطر حرف زدن به جلسه مذاکرات نمی رود.

XS
SM
MD
LG