لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ ایران ۰۰:۳۵

استقبال پوتین از تصمیم پرزیدنت اوباما در مورد سیستم دفاع موشکی


استقبال پوتین از تصمیم پرزیدنت اوباما در مورد سیستم دفاع موشکی
استقبال پوتین از تصمیم پرزیدنت اوباما در مورد سیستم دفاع موشکی
<!-- IMAGE -->

ولادیمیر پوتین نخست وزیر روسیه تصمیم پرزیدت باراک اوباما به کنار گذاشتن طرح های استقرار یک سیستم دفاع موشکی در لهستان و جمهوری چک را «درست و شجاعانه» توصیف کرده است.

پوتین روز جمعه در سخنانی که از تلویزیون پخش شد گفت امیدوار است اقدامات دیگری که موجب بهبود روابط دو جانبه خواهد شد دنبال شود.

پرزیدنت اوباما روز پنجشنبه اعلام کرد طرح های استقرار سیستم موشکی را بسود آنچه او آنرا رویکردی جدید برای دفاع از ایالات متحده و متحدان آن در ناتو نامید، کنار می گذارد.

آقای اوباما گفت رویکرد جدید «نیروهای دفاعی نیرومند تر، هوشمند تر و سریعتری» فراهم خواهد آورد و توانایی های «تایید شده و با صرف تر» را بکار خواهد گرفت.

آندرس فوگ راسموسن دبیرکل ناتو روز جمعه گفت طرح های جدید دفاع موشکی واشنگتن، قدرت های دفاعی هیچ یک از متحدان را ضعیف نخواهد کرد.

دیمیتری مدودف رییس جمهوری روسیه، که به شدت با استقرار سیستم دفاع موشکی در اروپای مرکزی مخالف بود، تصمیم پرزیدنت اوباما را «مسئولانه» نامید.

آقای اوباما گفت تغییر در سیاست موشکی در پی ارزیابی جدید برنامه موشکی ایران صورت می گیرد. هدف از استقرار سیستم موشکی مقابله با حمله موشک های بالیستیک بین قاره ای ایران بود.

اما کاخ سفید می گوید تهدید چنین موشک هایی از آنچه قبلا گمان می رفت به مراتب کند تر پیش می رود در حالی که تهدید نابرآمده از موشک های کوتاه و میان برد ایران سریعتر از آنجا تصور می رفت شکل می گیرد.

جان مک کین سناتور جمهوریخواه آمریکا تغییر در استراتژی موشکی را «بسیار نادرست» نامید و گفت این تصمیم در زمانی که کشورهای اروپای مرکزی روز به روز بیشتر نگران آنچه او آنرا «ماجراجویی جدید روسیه» نامید می شوند، گامی به عقب است.

مقامات جمهوری چک و لهستان گفتند تصمیم رییس جمهوری آمریکا نه امنیت کشورهای آنها را بخطر خواهد انداخت و نه موجب تیره شدن مناسباتشان با ایالات متحده خواهد شد.

XS
SM
MD
LG