لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۲۸

چهارگوشه جهان: کنسولگری آمريکا در دبی و خبرهای ديگر


چهارگوشه جهان: کنسولگری آمريکا در دبی و خبرهای ديگر
چهارگوشه جهان: کنسولگری آمريکا در دبی و خبرهای ديگر

<!-- IMAGE -->

کنسولگری آمريکا در دبی و شناخت از ايران

روزنامه لس آنجلس تايمز، به معرفی کتابی تحت عنوان دبی شهر طلا، و رويای سرمايه داری، نوشته ی جيم کِرين خبرنگار سابق خبرگزاری آسوشيتد پرس پرداخته است. به نوشته لس آنجلس تايمز، در بخشی از اين کتاب آمده است که وزارت خارجه آمريکا، به علت مسائل مربوط به بودجه، بيش از يک بار خواسته بود خدمات بخش کنسولی، صدور ويزا در اين کنسولگری را قطع کند اما مقامات ارشد اطلاعاتی به وزارت خارجه آمريکا توصيه کردند که اين اقدام را انجام ندهد چرا که اين کنسولگری، وظيفه ی بزرگی در گردآوری اطلاعات و شناخت از ايران انجام می دهد. به گفته نويسنده، مقامات اطلاعاتی به وزارت خارجه آمريکا توصيه کردند در عوض، به بستن کنسولگری های خود در ديگر نقاط جهان برای رفع مشکل خود مبادرت ورزد. در اين کتاب اشاره شده است که بسياری از اطلاعاتی که درباره ی ايران گرد آوری شده، از طريق افرادی اخذ شده است که برای گرفتن ويزای آمريکا به اين کنسولگری مراجعه می کنند. نويسنده ی کتاب می گويد، اکثر تقاضاهای ايرانيان برای اخذ ويزای آمريکا، در اين کنسولگری رد شده است.

<!-- IMAGE -->

دولت برمه دستگیری های سیاسی را در آن کشور افزایش داده است

سازمان دیدبان حقوق بشر می گوید دولت برمه، دستگیری های سیاسی را در آن کشور افزایش داده است. به گفته این سازمان حقوق بشری، دولت نظامی برمه، در دو سال گذشته، شمار زندانیان سیاسی این کشور را دو برابر افزایش داده است. دیدبان حقوق بشر که مقر آن در نیویورک است، روز چهارشنبه گفت برمه ۲۲۰۰ زندانی سیاسی دارد و در ماه های اخیر، صد نفر را زندانی کرده است. خبرنگاران، هنرمندان، فعالان سیاسی، راهبان و راهبه های بودایی، در میان زندانیان ۹۰ زندان و اردوگاه کار اجباری در این کشور هستند. برمه اتهام نقض حقوق بشر را رد می کند و می گوید برای اولین بار در بیست سال گذشته، انتخاباتی ملی برگزار می کند.

ديدار رجب طیب اردوغان و بشار اسد در استانبول

<!-- IMAGE -->

رجب طیب اردوغان، نخست وزیر ترکیه و بشار اسد، رییس جمهوری سوریه، روز چهارشنبه در استانبول، دیدار و گفتگو کردند. محور مذاکرات دو طرف، گفتگو درباره ی عراق و صلح خاورمیانه اعلام شده است. ترکیه پیشنهاد کرده است که به آغاز دوباره گفتگوهای صلح میان اسراییل و سوریه کمک کند. روز پنجشنبه ترکیه، میزبان نشستی با حضور وزرای خارجه عراق و سوریه خواهد بود. ترکیه سعی دارد تا به بهبود روابط سوریه و عراق کمک کند.

<!-- IMAGE -->

افزايش شمار کابران فیس بوک

فیس بوک، بزرگترین شبکه مجازی جهان، می گوید تعداد کاربران این سایت اینترنتی، اکنون به حدی افزایش یافته است که از تعداد شهروندان بسیاری از کشورهای جهان بیشتر است. به گفته این سایت که مقر آن در آمریکا قرار دارد، در دو ماهه ی اخیر، روزانه هشتصد هزار کاربر جدید به این سایت اضافه شدند و اکنون شمار کابران فیس بوک، به سیصد میلیون نفر رسیده است. فیس بوک می گوید هفتاد درصد کاربرانش خارج از آمریکا ساکن هستند.

<!-- IMAGE -->

افزایش شاخص های بازار سهام آمریکا

در معاملات روز چهارشنبه، اکثر شاخص های بازار سهام آمریکا افزایش یافت. شاخص نزدک، نزدیک به ۳۱ واحد، معادل یک و نیم درصد رشد یافت و به ۲۱۳۳ واحد رسید و شاخص اس اند پی پانصد نیز با ۱۶ واحد افزایش، معادل یک و نیم درصد، به ۱۰۶۹ واحد رسید. همچنین در بازار جهانی کالا، قیمت هر اونس طلا با بیش از ۱۰ دلار افزایش، به ۱۰۱۸ دلار رسید و قیمت هر بشکه نفت خام نیز، با یک دلار و پنجاه شش سنت افزایش، به بیش از ٧۲ دلار رسید.

<!-- IMAGE -->

تلاش مجدد برای تشکيل کابينه سعد حريری

ميشل سليمان رئيس جمهوری لبنان روز چهارشنبه از سعد حريری دوباره درخواست کرد تلاش کند کابينه جديد اين کشور را تشکيل دهد. اين درخواست درحالی صورت می گيرد که اکثر نمايندگان پارلمان لبنان آقای حريری را نامزد سمت نخست وزيری کردند. رئيس جمهوری لبنان روز چهارشنبه سعد حريری را که از حمايت آمريکا و عربستان سعودی برخوردار است به سمت نخست وزيری منصوب کرد و از او درخواست کرد که برای دومين بار مسئوليت دشوار تشکيل دولت در اين کشور را برعهده گيرد. فواد سينيوره بار ديگر اعلام کرد که او شيخ سعدالدين الحريری را نامزد نخست وزيری کرده و برايش آرزوی موافقيت می کند. آقای حريری ابتدا در ماه ژوئن به سمت نخست وزيری منصوب شد اما هفته گذشته استعفا داد و حزب ها و گروه های رقيب از جمله حزب الله را متهم کرد که قصد جلوگيری از تلاش های او را برای تشکيل دولت وحدت ملی دارند. شيعيان حزب الله لبنان از حمايت سوريه و ايران برخوردار هستند. استعفای آقای حريری باعث شد رئيس جمهوری لبنان اين هفته با مشورت با قانونگذاران اين کشور در صدد برگزيدن نخست وزير جديدی برآيد و مذاکرات در اين باره روز چهارشنبه به نتيجه رسيد. آقای سليمان موظف بود که نامزدی را که از بيشترين حمايت ١٢٨ نماينده پارلمان اين کشور برخوردار است به اين سمت منصوب کند. سعد حريری که يکی از پرنفوذترين سياستمداران سنی لبنان محسوب می شود، موفق شد حمايت ٧٣ نماينده را که اکثراً از اعضاء ائتلاف به رهبری او بودند، کسب کردند. اين سمت بر اساس تقسيمبندی قدرت در لبنان برای يکی از سنی مذهبان اين کشور در نظر گرفته شده است. . اما ٥٥ نماينده پارلمان از جمله نمايندگان عضو حزب الله لبنان و جنبش امل اين کشور هيچ کس را نامزد نخست وزيری نکردند.. جنبش امل که به رهبری نبيل بری، رئيس پارلمان لبنان است در ماه ژوئن به نامزدی آقای حريری رای داده بود، و سر باز زدن اين حزب برای حمايت دوباره ازنامزدی آقای حريری از عميق تر شدن اختلاف های سياسی ميان سعد حريری و رقبای سياسی حکايت می کند. اختلاف هايی که سال گذشته به درگيريهای مسلحانه ميان گروه های رقيب منجر شد.

XS
SM
MD
LG