لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۰۵

انتشار کتاب تازه ای به نام ظهور ایران هسته ای: چگونه ایران غرب را به چالش می گیرد


انتشار کتاب تازه ای به نام ظهور ایران هسته ای: چگونه ایران غرب را به چالش می گیرد
انتشار کتاب تازه ای به نام ظهور ایران هسته ای: چگونه ایران غرب را به چالش می گیرد
<!-- IMAGE -->

پروفسور «دوری گولد»، سفیر پیشین اسراییل در سازمان ملل متحد، یکی از مشاوران سیاست خارجی بنیامین نتینیاهو و نویسنده کتاب های پرفروش درباره وقایع جاری در خاورمیانه، کتاب تازه ای منتشر کرده است به نام «ظهور ایران هسته ای: چگونه ایران غرب را به چالش می گیرد».

کتاب تازه دوری گولد، نخستین کتاب انگلیسی زبان درباره رویدادهای سی سال گذشته در ایران است که وقایع تظاهرات و نا آرامی های پس از جریان انتخابات ریاست جمهوری ایران در ماه ژوئن گذشته را نیز در بر می گیرد و آن را از جهات مختلف بررسی می کند.

پروفسور دوری گولد در این کتاب به این مسئله اشاره کرده است که به اعتقاد او برای جلوگیری از دستیابی ایران به جنگ افزار هسته ای هنوز دیر نشده است.

گولد در این کتاب گزینه هایی درباره مسئله ایران هسته ای در برابر خواننده گذاشته است که به سه مورد خاص محدود می شود: ۱- پذیرش یک ایران اتمی و کنترل آن از طریق استراتژی بازدارندگی. ۲- تعامل و گفتگو با ایران با هدف ترغیب کردنش به محدود کردن برنامه هسته ای. ۳- حمله نظامی برای نابودی بخش های مرتبط با تولید جنگ افزار اتمی در برنامه هسته ای ایران.

آقای دوری گولد درباره هدف خود از نگارش این کتاب تازه می گوید: «من بیش از هرچیز دیگر، نگران برخی خوشبینی هایی هستم که در بعضی از مجامع غربی در رابطه با مسئله ظهور یک ایران هسته ای وجود دارد. در این رابطه یا با این مبحث خیلی به سادگی برخورد می شود به این صورت که خوب شما یعنی اسراییل هم سلاح اتمی دارید پس چرا ایران نداشته باشد؟ و یا اینکه به صورتی هراس آور، غیر قابل باور و غیر قابل قبول با آن برخورد می شود. برای مثال گفته می شود که ایران با یک موشک راه دور و یا از طریق سلاح های مخصوص از یک کشتی در آب های اقیانوس اطلس به نیویورک حمله خواهد کرد. اما من فکر می کنم که ایران پس از دست یابی به سلاح های اتمی، حتی بدون استفاده از این سلاح ها خواهد توانست قوانین مبارزه با تروریسم جهانی را برای همیشه عوض کند.»

<!-- IMAGE -->

گولد در ادامه این سخنان می گوید: «بسیاری از آمریکایی ها شاید این مسئله را نمی دانند که ایران در طول سال ها نه تنها به ایجاد سازمان های شیعه از جمله حزب الله که توسط علی اکبر محتشمی، سفیر سابق ایران در سوریه، پایه گذاری شده است کمک کرده بلکه پناهگاهی است برای سازمان های سنی. مثل زرکائی که قاتل شیعیان عراقی است و پس از ترک افغانستان به ایران آمد و تحت حمایت رژیم ایران به عراق رفت تا س ردستگی گروه القاعده را در منطقه به عهده بگیرد. بنا بر این غرب باید بداند که ایران هسته ای قادر خواهد بود تا از این قدرت خود برای حمایت هرچه بیشتراز تندروهای شیعه و سنی استفاده کند و مبارزه علیه تروریسم جهانی را به همین نسبت دشوار تر سازد.»

آقای دوری گولد که مخالف ادامه مذاکرات بی نتیجه غرب با ایران در رابطه با مسئله هسته ای این کشور است در مورد راه های حل این مسئله پیچیده می گوید: «در کوتاه مدت به نظر من گسترش جدی تر تحریم های اقتصادی به ویژه در رابطه با بنزین که در کنگره آمریکا نیز مورد بررسی قرار گرفته راه مناسبی به نظر می رسد. اما نهایتا امنیت غرب فقط هنگامی استوار خواهد شد که رژیم ایران عوض شده و رژیمی جایگزین آن شود که بتواند نماینده خواست ها و استعدادهای واقعی مردم ایران باشد. ایران یک کشور شگفت انگیز است با مردمانی نمونه. مردمانی با تمدنی دیرپا و با شکوه که هنوز هم می توانند از طریق این تمدن جهانیان را تحت تاثیر قرار دهند. جای تاسف است که این کشور بزرگ توسط یک اقلیت به گروگان گرفته شده است. اقلیتی که در طول سال ها از طرق مختلف و امروز هم از راه دستیابی به سلاح های هسته ای می کوشد تا بر خلاف میل مردم این کشور خود را قدرتمندتر سازد.»

آقای گولد در اینجا به دخالت های نظامی و دست اندازی های اختاپوس مانند رژیم ایران به کشورهای همسایه اشاره می کند و می گوید: «شواهد به خوبی نشان می دهد که رژیم اسلامی ایران فقط به یک حکومت ساده قانع نیست. امسال در روزنامه کیهان اعلام شد که بحرین یکی از استان های ایران است. از طرفی ایران از طریق حزب الله درعراق، افغانستان، سودان و مصر دست به فعالیت های خرابکارانه می زند و ۴۹ تن از ماموران آن تا کنون در این رابطه دستگیر شده اند. چنانچه غرب نتواند جلوی پیشروی های تسهیلات هسته ای ایران را بگیرد، باید در انتظار دوران خطرناکی از استیلای رژیم جمهوری اسلامی ایران بود.»

دوری گولد که مدعی است کتاب می نویسد تا واقعیت ها را برای رهبران غربی آشکار کند می گوید داشتن جمعیتی با اکثریت جوان در ایران امروز در عصر اینترنت، تلویزیون ماهواره ای و رادیوهایی که به زبان فارسی از سراسر دنیا اخبار را به داخل ایران می فرستند او را به آینده ایران امیدوار می سازد: «نسل جوان ایران، امروز کاری به بدی و یا خوبی حکومت شاه ندارد و برایش وقایعی که بر محمد مصدق گذشته دارای اهمیت چندانی نیست. آن ها بدون بار این مسئولیت ها خواهند توانست دوران تازه ای را در تاریخ این کشور آغاز کنند، ارتباط سازنده ای با غرب داشته باشند و سرنوشت خود را به دست خود رقم بزنند. در این آینده دموکراتیک و آزاد در ایران، مسلما جایی هم برای ایجاد تاسیسات صلح آمیز هسته ای وجود دارد که با استانداردهای رایج بین المللی نیز همخوانی خواهد داشت.»

XS
SM
MD
LG