لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۰۲:۵۳

بسته پيشنهادی ايران اميد به ديپلماسی را برای حل اختلاف اتمی کم می کند


بسته پيشنهادی ايران اميد به ديپلماسی را برای حل اختلاف اتمی کم می کند
بسته پيشنهادی ايران اميد به ديپلماسی را برای حل اختلاف اتمی کم می کند

<!-- IMAGE -->

* پيشنهاد های ايران بايد جدی، مهم و سازنده باشد تا بتواند جوابگوی دعوت اوباما به مذاکره شود

نيويورک تايمز زير عنوان "آمريکا ميگويد ايران می تواند ساختن بمب اتمی را سرعت بدهد" می نويسد سازمانهای اطلاعاتی آمريکا در ماههای اخير به اين نتيجه رسيده اند که ايران به قدر کافی سوخت اتمی توليد کرده است که بتواند فورا در ساختن يک بمب اتمی تسريع کند. اما گزارش های جديد اطلاعاتی برای کاخ سفيد نشان ميدهد که آن کشورعامدا آخرين اقدامات لازم برای ساختن بمب اتمی را متوقف گذاشته است.

نيويورک تايمز می نويسد سفير آمريکا در آژانس بين المللی انرژی اتمی در نخستين اذعان علنی پيرامون اين نتيجه گيری اطلاعاتی روز چهارشنبه هشدار داد که ايران اگر تصميم به بالابردن ذخيره اورانيوم و تبديل آن به ماده قابل استفاده در توليد بمب داشته باشد، اکنون، به توصيف او، از ظرفيت ممکن برای اقدامی سريع در اين زمينه برخوردار است.

نيويورک تايمز می نويسد قصد گلين ديويس سفير آمريکا از طرح اين موضوع زير فشار گذاشتن متحدين آمريکا درجهت اقدام برای وضع تحريم هائی شديدتر و بيشترعليه ايران در ماه جاری، از جمله، احتمالا، متوقف ساختن صدور بنزين در صورت کوتاهی از توجه به دعوت پرزيدنت اوباما برای مذاکراتی جدی بود. اما اين در عين حال می تواند تلاش های دولت اوباما برای متقاعد ساختن دولت بی تاب اسرائيل در مورد اختصاص دادن وقتی بيشتر به ديپلماسی، و جلوگيری از يک حمله نظامی به تاسيسات اتمی ايران را پيچيده و غامض کند.

نيويورک تايمز می نويسد موضع آمريکا اين است که اگر ايران به مرحله تبديل ذخيره رو به افزايش سوخت اتمی کم غلظت خود به ماده ای قابل استفاده در ساختن بمب وارد شود، خود و متحدانش احتمالا برای هشدار از وقتی کافی و قابل ملاحظه برخوردار خواهند بود.

نيويورک تايمز می نويسد اسرائيلی ها استدلال ميکنند که برای هشدار، وقت کم خواهد بود، و يا وجود نخواهد داشت، بخصوص اگر ايران تاسيساتی پنهانی داشته باشد.

نيويورک تايمز می نويسد همانگونه که مقامات آمريکائی و اسرائيلی منتظر بودند، ايران روز چهارشنبه آنچه را که بسته ای جديد از پيشنهاد ها برای مذاکره بر سر برنامه اتمی خود توصيف ميکند، به کشورهای اروپائی ارائه داد. مقامات آمريکائی ميگويند آنها را نخوانده اند اما سوزان رايس سفير آمريکا در سازمان ملل متحد گفت پاسخ ايران بايد جدی، قابل ملاحظه و سازنده باشد تا بتواند جوابگوی دعوت آقای اوباما شود.

* بسته پيشنهادی ايران بجای جواب به پرسش های راجع به توليد سوخت اتمی وارد مسائل ديگر شده است

<!-- IMAGE -->

وال استريت جرنال زير عنوان "ايران اميدهای ديپلماسی را کم رنگ کرده است" می نويسد ايران روز چهارشنبه هرگونه مصالحه ای با غرب بر سر برنامه اتمی خود را رد کرد، و اين درحالی است که اظهار نظر های صريح دولت اوباما در مورد قابليت بمب سازی تهران نيز نشان ميدهد دو طرف به سوی ازسرگيری يک بحران ديپلماتيک پيش ميروند.

وال استريت جرنال می نويسد ايران پس از مدتها انتظار به مقامات غربی بسته ای از پيشنهاد ها را برای شروع مذاکرات در باره برنامه اتمی اش ارائه داد. اما ديپلمات هائی که پيشنهادها را ديده اند ميگويند اين بسته ده صفحه ای پرسش های راجع به سوخت اتمی توليدی ايران را ناديده گرفته و بيشتر به مسائل ديگر بين المللی پرداخته است.

وال استريت جرنال می نويسد در همين حال نماينده آمريکا در آژانس بين المللی انرژی اتمی قاطع ترين اظهار نظر دولت اوباما در باره خطر اتمی ايران را مطرح ساخته است. گلين ديويس که روز چهارشنه در جلسه مديران اين آژانس صحبت ميکرد هشدار داد ايران دارای سوخت کافی برای توليد يک بمب اتمی است.

وال استريت جرنال می نويسد مقامات آمريکائی پيشتر نيز هشدارهائی مشابه داده اند اما اظهارات آقای ديويس علنی ترين و مشخص ترين هشدار بود. مقامات آمريکائی ميگويند هدف از اين اظهارات تاکيدی بر نياز به اتخاذ موضعی متحد از سوی جامعه بين المللی در مقابل قابليت روز افزون اتمی ايران است.

* بازرسان اتمی نگرانند اما وحشت زده نيستند

عرب نيوز زير عنوان"ايران پيشنهادهائی جديد ارائه ميدهد" می نويسد ايران همزمان با از سرگرفته شدن فشارهای غرب برای شرکت در مذاکراتی جدی و موثربمنظور حل و فصل اختلافات ناشی از برنامه اتمی اش، روز چهارشنبه بسته پيشنهاد هايش را به قدرت های غربی ارائه داد.

عرب نيوز می نويسد تهران ميگويد اين پيشنهادها مسائل گوناگون جهانی را حل و فصل ميکند و حاوی فرصت هائی جديد برای گفتگو و همکاری است. اما هنوز جزئيات پيشنهاد ها روشن نشده است، و معلوم نيست آيا برای از بين بردن خطر تحريم هائی بيشتر عليه ايران کافی است يا نه.

عرب نيوز می نويسد محمد البرادعی رئيس آژانس بين المللی انرژی اتمی ميگويد بازرسان مامور جلوگيری از گسترش و اشاعه تسليحات اتمی نگرانی هائی جدی دارند ، اما وحشت زده نيستند و اين بدان جهت است که شاهد انحرافی در استفاده از مواد اتمی اعلام شده برای مصارف غير نظامی نبوده ايم، و اجزای يک برنامه تسليحات اتمی را نديده ايم.

عرب نيوز ميگويد اما اظهارات گلين ديويس سفير آمريکا در آژانس بين المللی انرژی اتمی معرف نگرانی غرب از چگونگی پيشرفت برنامه اتمی ايران است، که بيشتر از محدوديت های وضع شده توسط ايران برای بازرسی های سازمان ملل متحد ناشی ميشود.

* بمب اتمی ايران خطری برای ايمنی جهان است

هاآرتض زير عنوان "رئيس سابق موساد ميگويد فقط اقدام نظامی می تواند جلوی اتمی شدن ايران را بگيرد" می نويسد دنی ياتوم رئيس سابق موساد چهارشنبه شب به راديوی ارتش گفت فقط اقدامی نظامی می تواند مانع از دسترسی ايران به قابليت های تسليحات اتمی شود و افزود شک دارد که آمريکا چنين اقدامی را تائيد کند.

هاآرتض می نويسد رئيس سابق تشکيلات اطلاعاتی اسرائيل معتقد است جهان نياز به درک آن دارد که بمب اتمی ايران خطری برای ايمنی دنياست.

XS
SM
MD
LG