لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۲۱:۴۳

کمیسیون رسیدگی به تقلب های انتخاباتی در افغانستان، رای های مشکوک را کنار می گذارد


کمیسیون رسیدگی به تقلب های انتخاباتی در افغانستان، رای های مشکوک را کنار می گذارد
کمیسیون رسیدگی به تقلب های انتخاباتی در افغانستان، رای های مشکوک را کنار می گذارد
<!-- IMAGE -->

در افغانستان، کمیسیون تحقیق گزارش های تقلب در انتخابات ریاست جمهوری، آرای حوزه های رای گیری در دو ایالت را باطل اعلام کرده است.

کمیسیون رسیدگی به شکایات انتخاباتی، که سازمان ملل متحد از آن پشتیبانی می کند، روز پنجشنبه اعلام کرد آرای ۳۲ حوزه در ایالت های غزنی و پکتیا را کنار می گذارد.

کمیسیون در بیانیه ای در توضیح تصمیم خود، به «شواهد روشن و قانع کننده تقلب» از جمله ورقه های رای تاه نشده، یکسانی علامت گذاری ها، و فهرست های رای دهنگان با شماره کارت های جعلی استناد می کند.

کمیسیون آرای ۵۱ حوزه در قندهار، ۲۷ حوزه در غزنی و ۵ حوزه در پکتیا را باطل اعلام کرد. همچنین دستور داده است آرای برخی حوزه ها باز شماری شود.

حامد کرزی رییس جمهوری افغانستان از اعلام بخشی از نتایج انتخابات، که ۵۴ درصد رای ها را به او می دهد، استقبال کرده است.

اما رقیب وی، دکتر عبدالله وزیر سابق امور خارجه که ۲۸ درصد رای ها را کسب کرده است، گفت نتایج را قبول نخواهد کرد زیرا با قوانین انتخاباتی مغایرت دارند.

یک گروه آمریکایی ناظر انتخابات بنام موسسه ملی دمکراتیک، روز پنجشنبه نسبت به بالا بودن تعداد شکایت های تقلب در رای گیری ابراز نگرانی عمیق کرد، و گفت زمینه هایی برای نگرانی در ایالت هایی مانند نورستان، پکتیا، هلمند، و باغدیس پیدا کرده است. در این موارد، بسیاری از حوزه ها تعداد رای دهندگان را بسیار بالاتر از آنچه تحلیلگران تخمین می زدند گزارش دادند، و نگرانی هایی درباره اعتبار انتخابات بوجود آوردند.

سفارت آمریکا در کابل از اردوهایی انتخاباتی دو کاندیدای اصلی ریاست جمهوری افغانستان خواسته است در حالی که روند شمارش آرا و رسیدگی به شکایات ادامه دارد شکیبایی خود را حفظ کنند. سفارت همچنین از دو کمیسیون خواست وظیفه قانونی خود را برای شمارش تمام آرا و کنار گذاشتن تمام آرای تقلبی با جدیت انجام دهند.

دولت اوباما گفته است یک روند انتخاباتی «مشروع» برای آینده مناسبات آمریکا و افغانستان حیاتی است.

انتخابات معتبر همچنین برای شهرت ماموریت ۴۲ کشور و ۱۰۰ هزار سرباز آنها که با طالبان می جنگند و کوشش برای حفظ دمکراسی شکننده افغانستان، بسیار مهم تلقی می شود.

XS
SM
MD
LG