لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۵۰

پدر بمب اتمی پاکستان ميگويد ايران اتمی قدرت اسرائيل را خنثی ميکند


پدر بمب اتمی پاکستان ميگويد ايران اتمی قدرت اسرائيل را خنثی ميکند
پدر بمب اتمی پاکستان ميگويد ايران اتمی قدرت اسرائيل را خنثی ميکند

<!-- IMAGE -->

واشنگتن پست زير عنوان "دانشمند پاکستانی در باره کمک به ايران صحبت ميکند" می نويسد خالق برنامه تسليحات اتمی پاکستان اخيرا دريک مصاحبه تلويزيونی با افتخار گفته است که او، و ديگر مقامات ارشد پاکستان، مشتاق ديدن ايران در توليد تسليحات اتمی، سالها قبل ضمن معرفی آن کشور به شبکه ای مطمئن ازعرضه کنندگان، به پيشبرد تلاش های پنهانی اتمی اش کمک کردند.

واشنگتن پست می نويسد عبدالقدير خان، که واشنگتن وی را جاه طلب ترين تکثيرکننده تکنولوژی تسليحاتی در جهان می شناسد، به مصاحبه گر تلويزيونی در کراچی پاکستان گفت اگر ايران در کسب تکنولوژی اتمی موفق شود ما برای مقابله با فشارهای بين المللی بلوک قدرتمندی در منطقه ميشويم. قابليت اتمی ايران قدرت اسرائيل را خنثی ميکند.

واشنگتن پست می نويسد گرچه خان قبلا در توجيه کمک به اشاعه اين تکنولوژی حساس دلائلی ناسيوناليستی و مذهبی ارائه داده بود، اما چندين کارشناس ميگويند اظهارات اخيرش معرف ادعائی نامعمول و مستقيم در مورد حمايت گسترده و رسمی پاکستان از يک برنامه تسليحاتی اتمی ايران است.

واشنکتن پست می نويسد دولت پاکستان بارها گفته است که خان دراشاعه غير قانونی تکنولوژی تسليحات اتمی خودسرانه عمل کرده است، و تکذيب ميکند حمايتی رسمی برای کمک به برنامه اتمی ايران يا کره شمالی در کاربوده است. اما خان ، که چند سال گذشته را در حبس خانگی گذرانده است بارها بطور خصوصی گفته است که تماس های او با هر دو کشور با تائيد مقامات ارشد نظامی انجام ميگرفت.

واشنگتن پست می نويسد نديم کيانی، سخنگوی سفارت پاکستان در واشنگتن، تاکيد کرد که خان موقعيتی رسمی ندارد، و پاکستان خواستار اشاعه تسليحات اتمی در منطقه نيست.

* نتانياهو مدارک حاکی از انتقال تسليحات روسيه به حزب الله را در سفری سری به مسکو برد

<!-- IMAGE -->

هاآرتض زير عنوان "چرا نتانياهو سفری کاملا سری به روسيه داشت؟" می نويسد يک مقام ارشد اروشليم روز چهارشنبه تائيد کرد که بنجامين نتانياهو نخست وزير اسرائيل روز دوشنبه برای مذاکره در باره معاملات تسليحاتی کرملين با ايران و سوريه ، و انتقال تجهيزات نظامی روسيه به حزب الله، به روسيه سفر کرده بود.

هاآرتض می نويسد به گفته اين مقام اسرائيلی، مسائل امنيتی در کانون مذاکرات بود، و ضمن بحث در باره معاملات تسليحاتی روسيه با ايران و سوريه، اسرائيل مدارکی را به مقامات روسی ارائه داد که نشان ميدهد بخش عمده ای از اين تسليحات به دست حزب الله می افتد که تهديدی جدی عليه اسرائيل است.

هاآرتش می نويسد اسرائيل بخصوص نگران فروش موشک های ضد هوائی S-300 به ايران است. اگر اين موشک ها در اطراف تاسيسات اتمی ايران مستقر شوند، حمله اسرائيل را دشوار خواهند کرد.

هاآرتض می نويسد اسرائيل همچنين نگران فروش موشک های زمين به زمين و ضد تانک به سوريه است.

* عوامل متمرد در تشکيلات امنيتی روسيه برای قاچاق موشک های ضد هوائی به ايران تلاش ميکنند

تايمز زير عنوان "روسيه تکذيب ميکند کشتی باری Arctic Sea حامل موشک برای ايران بود" می نويسد روسيه ديروز با قاطعيت تکذيب کرد اين کشتی، که گفته ميشود در آبهای اروپا ربوده شده بود - حامل محموله ای سری از موشک برای ايران بوده است.

تايمز می نويسد سرگئی لاوروف وزير امورخارجه روسيه ضمن رد گزارشهائی که در آنها گفته شده است بار کشتی Arctic Sea موشک های دفاع هوائی S-300 بود گفت اين گزارشها کاملا نادرست است.

تايمز می نويسد کرملين تاکيد ميکند که Arctic Sea نخستين مورد ثبت شده از دزدی دريائی در شمال اروپا طی صد ها سال اخير است. گفته ميشود اين کشتی روز ۲۲ ژوئيه پس از ترک فنلاند به قصد الجزاير با محموله ای از چوب درختان قطور جنگلی، به ارزش يک ميليون و هفتصد هزار دلار، توسط افرادی مسلح در آبهای سوئد ربوده شد.

تايمز می نويسد حدس و گمان در باره کشتی Arctic Sea بخصوص پس از آن شدت گرفت که پرزيدنت مدودوف دستور داد کشتی های جنگی و زير دريائی های ناوگان روسيه در دريای سياه تمامی اقدامات لازم را برای پيدا کردن کشتی، و آزاد ساختن هر پانزده خدمه روس آن، بعمل آورند.

تايمز می نويسد نيروی دريائی روسيه روز هفدهم اوت کشتی را در نزديکی Cape Verde در آبهای غرب آفريقا، در نقطه ای که ۲۵۰۰ مايل با مقصد آن فاصله داشت، پيدا کرد و تحت کنترل خود درآورد. دزدهائی دريائی نيز، که ربودن کشتی به آنها نسبت داده ميشود، بی آنکه گلوله ای شليک شود، تسليم شدند.

تايمز می نويسد فقدان انگيزه ای روشن در مورد ربوده شدن اين کشتی، محل غير عادی ربوده شدن آن ، و تلاش های شديد بين المللی برای پيدا کردن کشتی اين بحث را پيش آورد که Arctic Sea يک محموله قاچاق نظامی را برای ايران حمل ميکرد که توسط عواملی متمرد در تشکيلات امنيتی روسيه بارگيری شده بود.

تايمز می نويسد شايعات هنگامی قوت گرفت که يازده نفر از خدمه کشتی، و هشت متهم به دزديدن آن ، با دو هواپيمای غول پيکرIL-76 باری به مسکو آورده شدند، که معمولا برای نقل و انتقال سلاح های سنگين مورد استفاده قرار ميگيرند، و قابليت حمل محموله هائی به وزن تا پنجاه تن را دارند. چهار نفر از خدمه Arctic Sea ، از جمله ناخدای آن، هنوز درعرشه کشتی هستند.

تايمز می نويسد به گزارش اين هفته Sunday Times مقامات روسی و اسرائيلی برای جلوگيری از تحويل محموله ای از موشک های S-300 به ايران همکاری داشته اند، و موساد، آژانس اطلاعاتی اسرائيل، کشف کرده بود که افسرانی سابق در ارتش روسيه، و مرتبط با تشکيلات مافيائی، اين محموله را در کالينينگراد بار کشتی کرده اند.

XS
SM
MD
LG