لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۵۶

پيشنهاد استقرار موقت نيروهای آمريکا در کردستان عراق


پيشنهاد استقرار موقت نيروهای آمريکا در کردستان عراق
پيشنهاد استقرار موقت نيروهای آمريکا در کردستان عراق
<!-- IMAGE -->

فرمانده نيروهای نظامی آمريکا در عراق اخيراً پيشنهاد کرده است برای کاهش تنش بين نيروهای امنيتی عراق و پيشمرگان کرد، برای يک دوره محدود، نيروی نظامی آمريکا به آن مناطق اعزام شود.

ژنرال ری اوديرنو، فرمانده نيروهای نظامی آمريکا در عراق، می گويد هدف از اعزام نيروهای نظامی به منطقه کردستان عراق ايجاد اعتماد و رفع تنش های موجود بين نيروهای امنيتی عراق و پيشمرگان کردستان است. اين منطقه شامل استان نينوا و شهر موصل است که اخيراً شاهد يک رشته عمليات تروريستی بوده است. آمريکا القاعده را مسئول عمليات تروريستی در موصل يکی از بزرگترين شهرهای عراق می داند.

ژنرال اوديرنو نگران است تنش های موجود در آينده افزايش يابد. او می گويد ارتش آمريکا می تواند به طرفين کمک کند، همکاری با يکديگر را بياموزند و در عين حال لازم نيست برای اين هدف، اعزام نيرو در سطح وسيع صورت گيرد. استيون بيدل، يکی از تحليلگران سياست های دفاعی در شورای روابط خارجی در واشنگتن می گويد «فکر می کنم يکی از دلایل ژنرال اوديرنو برای اعزام نيرو به شمال عراق اين است که، طرفين درگير بطرز قابل توجهی به ارتش آمريکا اعتماد دارند.»

<!-- IMAGE -->

ژنرال اوديرنو همچنين می گويد، نوری المالکی، نخست وزير عراق و مصطفی بارزانی رهبر کردستان، هر دو از نقشی که آمريکا می تواند در منطقه ايفا کند، استقبال می کنند. در حال حاضر پيشمرگان کردستان و نيروهای عراقی، ضمن گشت زنی در منطقه با شک و بی اعتمادی به يکديگر برخورد می کنند. استيون بيدل گفت: «فکر می کنم هيچيک از طرفين به دنبال درگيری با ارتش آمريکا نيستند، و اين به کاهش تنش ها کمک خواهد کرد. اگر ما واقعاً حضور فيزيکی بين طرفين داشته باشيم، بدين معنی که هر يک برای درگيری مجبور شود از نيروهای ما عبور کند، آن وقت عملاً خطر افزايش خشونت کاهش خواهد يافت.»

هنری بارکی، از تحليلگران صندوق مطالعات صلح کارنگی در واشنگتن، بر اين باور است که تنش های موجود پس از ورود آمريکا به عراق در سال ٢٠٠٣ افزايش يافته است. او گفت «بله ، ما حالا پس از ٦ سال بهای ناديده گرفتن تنش های بين طرفين را می پردازيم. پيشمرگان کردستان از اين که آينده استان نينوا نا روشن است، عصبانی هستند. برخورد پيشمرگان در محافظت از جمعيت کردها در آن منطقه، کاملاً قابل فهم است. آمريکا در اين رابطه مسئوليت دارد و برای همين است که ژنرال اوديرنو می خواهد نيرو به آن جا اعزام کند.»

منطقه مورد مناقشه شامل استان نفت خيز کرکوک نيز می شود. در موج حملات تروريستی اخير در اين استان بيش از ٢٥٠ تن جان خود را از دست داده اند. رهبران کرد می خواهند، کرکوک و بخش های کرد نشين در استان نينوا ، در کردستان شبه خود مختار تلفيق گردد. اما دولت عراق می گويد ، اين مناطق می بايست در کنترل دولت مرکزی باشد. هنری بارکی معتقد است حل اين مسایل به کاهش تنش منجر خواهد شد.
ژنرال اوديرنو می گويد، نيروهای اعزامی در مناطق روستايی مستقر خواهند شد و با ديگر نيروهای نظامی آمريکا در آن کشور تا آخر سال ۲٠٠١، زمان تعيين شده برای خروج ارتش آمريکا، منطقه را ترک خواهند گفت.

XS
SM
MD
LG