لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۴ خرداد ۱۴۰۳ ایران ۱۳:۳۹

جامعه علمی ايران نگران «پاکسازی» دانشگاه ها


جامعه علمی ايران نگران «پاکسازی» دانشگاه ها
جامعه علمی ايران نگران «پاکسازی» دانشگاه ها

<!-- IMAGE -->

* خامنه ای خواستار بازبينی در رشته های تحصيلی علوم انسانی است

نيويورک تايمز زير عنوان «تصفيه دانشگاهها ترسناک است» می نويسد همزمان با آماده شدن دانشگاههای ايران برای شروع کلاس های درس در اين ماه، به گفته استادان و تحليلگران سياسی در داخل و خارج از ايران، اين نگرانی درجامعه علمی شدت گرفته است که دولت دانشکده ها، استادان و رشته های درسی را که غير اسلامی تشخيص داده شوند به اصطلاح پاکسازی خواهد کرد.

نيويورک تايمزمی نويسد نگرانی ها بدان جهت شدت گرفته است که سخنرانی های آيت الله علی خامنه ای رهبر ارشد و محمود احمدی نژاد ریيس جمهوری، همراه با اعترافات زندانيان سياسی، القاگر آن است که تحقيق در رشته ها و ايده های سکولار، دانشگاهها را به مراکزی برای تعليم و پرورش ناآرامی های سياسی پس از انتخابات مورد اختلاف رياست جمهوری مبدل ساخته است.

نيويورک تايمز می نويسد آيت الله خامنه ای در اين هفته گفت تحصيل علوم اجتماعی شکاکيت و ترديد را ترويج می کند. او، به گزارش آژانس های خبری، از مدافعان سرسخت اسلام خواست علوم انسانی را که در دانشگاههای ايران تدريس می شود، و مروج سکولاريسم است، بازبينی کنند.

نيويورک تايمزمی نويسد به گزارش ايرنا، خبرگزاری دولتی ایران، آيت الله خامنه ای روز يکشنبه در اجتماعی از دانشجويان و استادان گفت بسياری ازعلوم انسانی مبتنی بر فلسفه هایی است که مبانی آنها ماديگری و بی اعتقادی به تعاليم الهی و اسلامی است، و آموزش اين علوم موجب بی اعتقادی به تعاليم الهی و اسلامی می شود.

نيويورک تايمز می نويسد محافظه کاران در ايران، سالهاست به آموزش رشته هایی نظير فلسفه و جامعه شناسی مظنون اند. در نخستين سالهای انقلاب اسلامی رهبران کشور دانشگاهها را بستند و سعی کردند رشته های درسی را برای تطبيق با ايدئولوژی انقلابی خود تصفيه کنند. اين تلاش در غايت، زير فشار نيروهایی واقع بين تر و مشتاق مشارکت با اقتصاديات غرب، و يک جمعيت دانشگاهی گرسنه برای ايده های نوين و تماس با غرب، به شکست انجاميد. اما اين شکست هيچگاه تفاوت های ايدئولوژيک را بر طرف نساخت که اتفاق نظر در کشور را بر سر حتی يک مسير و يا يک هويت غير ممکن ساخته است. در سالهای اخير، استادانی که درکنفرانس هایی در خارج شرکت کردند، و يا در برنامه های مبادلات فرهنگی شرکت جستند، اغلب در کشور يا بد نام شدند و يا مورد ظن قرار گرفتند. بعضی ها نيز به اتهام تدارک ديدن انقلابی مخملی بازداشت شدند.

<!-- IMAGE -->

نيويورک تايمز می نويسد سخنرانی های اخير رهبران کشور گويای آن است که آنها از اين پس و بعداز ماهها تلاش بی حاصل برای خاموش ساختن بحران سياسی ناشی از انتخابات، ممکن است حاضر نباشند با هيچ گونه موردی کنار بيايند که جایی برای ابهام داشته باشد.

نيويورک تايمز نظر مارک فيتزپاتريک، يکی از کارشناسان ارشد در انستيتوی بين المللی تحقيقات استراتژيک در لندن، را نقل می کند که می گويد ايران درگير بحران مشروعيت رژيم است - بحرانی که از ناتوانی رژيم در تحقق بخشيدن به خواست های يک جمعيت رو به رشد جوان برای اصلاحات و دگرگونی مايه می گيرد. تنها کاری که اين رژيم می تواند به آن فکرکند متوقف ساختن آموزش علوم انسانی است.

XS
SM
MD
LG