بیست و ششم اوت روز برابری زنان در ایالات متحده آمريکا است. در چنین روزی در سال ۱۹۲۹ بود که متمم ۱۹ قانون اساسی آمريکا، که زنان را از حق رای دادن برخوردار می کند، بتصویب رسید و قانونی شد. این رویداد اوج یک جنبش گسترده و صلحجویانه حقوق مدنی زنان بود که رسما در سال ۱۸۴۸ در نخستین کنوانسیون جهانی حقوق زنان در " سنه کا فالز" ، در نیویورک آغاز شد.
یاد آوری روز برابری زنان همچنین توجه به ادامه کوشش های زنان بسوی برابری کامل، نه فقط در آمريکا بلکه در سراسر جهان، را جلب می کند.
هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه آمريکا در جریان سفری به آسیا در ماه فوریه گفت: " در هیچ جامعه ای هنوز با زنان بگونه ای برابر رفتار نمی شود. من قویا بر این باورم که اگر زنان مشارکت کامل در جامعه نداشته باشند، جامعه در مسیری که می تواند پیش نمی رود. و اگر زنان از حقوقشان محروم بمانند، بر کودکان، خانواده ها و تمامی ساختار اجتماعی اثر می گذارد."
در سراسر جهان، جوامع به کار زنان متکی هستند، در خانه و در خارج از آن. زنان همانند مردان در هر حرفه ای کار می کنند، و اغلب بار اکثر وظایف خانه داری و مراقبت از فرزندان را بدوش می کشند. آنها بخشی از جمعیت هستند که به بیشترین احتمال مورد سوء استفاده و بهره برداری قرار می گیرند، و حقوقشان بعنوان انسان نادیده گرفته می شود.
هیلاری کلینتون در سال ۱۹۹۵، در چهارمین کنفرانس جهانی زنان سازمان ملل متحد در پکن گفت: " تا زمانی که تبعیض و نابرابری در هر جایی در جهان عادی است، تا هنگامی که دختران و زنان کم ارزش تر تلقی شوند، کمتر غذا بدست آورند، ببیشتر کار کنند، دستمزد کمتری بگیرند، به مدرسه دسترسی نداشته باشند، و آماج خشونت در داخل و خارج خانه هایشان باقی بمانند، از قابلیت خانواده انسانی برای بوجود آوردن یک جهان صلحجو، و کامیاب استفاده نخواهد شد. "
هیلاری کلینتون گفت: " بیایید دنیایی بسازیم که در آن با هر زنی با احترام و والایی رفتار شود، هر دختر و پسری بگونه ای برابر از محبت و مراقبت برخوردار شود، و هر خانواده ای به آینده ای استوار و ثابت امیدوار باشد. این کاری است که در برابر همه ما، که می خواهیم جهان بهتری را برای فرزندان و نوه هایمان ببینیم، قرار دارد.