لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۱۱ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۵۴

چهارگوشه جهان: انتشار عکس جديد از فيدل کاسترو و چند خبر ديگر


چهارگوشه جهان: انتشار عکس جديد از فيدل کاسترو و چند خبر ديگر
چهارگوشه جهان: انتشار عکس جديد از فيدل کاسترو و چند خبر ديگر
<!-- IMAGE -->

انتشار عکس جديد از فيدل کاسترو

يک روزنامه دولتی در کوبا عکسی از فيدل کاسترو، رييس جمهوری سابق کوبا منتشر کرد که وی را در حال ملاقات با رافائل کورئا، رييس جمهوری اکوادور نشان می دهد. اين تصوير که روز يکشنبه منتشر شد، آقای کاسترو را به ظاهر ايستاده نشان می دهد که لباسی سفيد بر تن دارد. به نوشته اين روزنامه، آقای کاسترو که اخيرا هشتاد و سومين سال تولد خود را پشت سر گذاسته است، روز جمعه با رييس جمهوری اکوادور ملاقات کرد. رييس جمهوری سابق کوبا، از ژوييه ٢٠٠٦ که تحت جراحی قرار گرفت، در بين مردم ديده نشده است. جزئيات سلامت وی، جزء اسرار ملی کوبا به شمار می رود.

<!-- IMAGE -->

حمله شورشيان مائوئيست در هند

مقامات هند در ايالت شرقی بيهار می گويند پنج مامور پليس اين کشور به همراه دو فرد ديگر در حمله روز يکشنبه شورشيان مائوئيست، مجروح شدند. به گفته مقامات هند، نزديک به پنجاه شورشی مسلح نزديک بازار اصلی شهر سونو، در ناحيه جَميو، به يک جيپ پليس که مشغول گشت زنی در منطقه بود، تيراندازی کردند. به گفته شاهدان، مهاجمان با استفاده از تاريکی هوا در شب، مهمات خودروی پليس را دزديدند و فرار کردند. شورشيان مائوئيست، در سيزده ايالت از بيست و نه ايالت هند فعال هستند و می گويند برای حمايت از حقوق فقرا و دهقانان فاقد زمين، مبارزه می کنند.

<!-- IMAGE -->

بيستمين سالگرد تشکيل صف ٦٠٠ کيلومتری انسانی، معروف به «راه بالتيک»

مردم جمهوريهای سه گانه دريای بالتيک، شامل: ليتوانی، ليتونی و استونی، بيستمين سالگرد تشکيل صف ٦٠٠ کيلومتری انسانی، معروف به «راه بالتيک» را گرامی داشتند که به نيم قرن وابستگی به اتحاد شوروی پيشين پايان داد و اين جمهوريها دوباره توانستند استقلال خود بازيابند.

<!-- IMAGE -->

بررسی برچيدن ديوار بتونی در بلفاست پايتخت ايرلند شمالی

باوجود برقراری آرامش در بلفاست پايتخت ايرلند شمالی، هنوز يک ديوار بتونی بلند و طولانی، جوامع کاتوليک و پروتستان شهر را از هم جدا کرده است. اين ديوار بتونی که به صورت کنايی ديوار صلح ناميده شده، با سيم خاردار و ميله های آهنی مجهز شده و بازمانده دوران تنش در اين سرزمين است؛ هرچند امروزه به نمايشگاهی عمومی از نقاشی ها و يادنوشته های مردم تبديل شده است. قرارداد آشتی ايرلند معروف به جمعه نيک که دهسال پيش، به امضای دو سوی مناقشه رسيد، منجر به نابودی اين ديوار نشد. اين ديوارها که از سالهای ١٩٦٠ به بعد توسط ارتش بريتانيا ساخته شدند، قرار بود ناآراميهای ايرلندشمالی را کاهش دهند. اما از همان زمان، از ديد مردم با ديوار برلين مقايسه شدند که توسط آلمان شرقی پيرامون برلين غربی ساخته شد. خبرگزاری انگليسی اسکای نيوز گزارش کرده مقامات امنيتی بريتانيا سرگرم بررسی اطمينان يافتن از عدم بازگشت تنش ميان دو جامعه به منظور فروريختن ديوارها هستند. هرچند وجود اين ديوارها رونق صنعت توريسم را در پی داشته؛ اما، ساکنان شهر خواهان برچيدن ديوارها هستند.


XS
SM
MD
LG