نفوذ روزافزون زنان در صحنه تجارت، سیاست وسازمان های غیرانتفاعی، نشان از افزایش قدرت زنان در سطح جهان دارد.
درفهرست «زنان قدرتمند جهان» که توسط مجله معتبر اقتصادی فوربس هر ساله به چاپ می رسد، امسال اسامی اعلام شده دراین فهرست ارتباطی با محبوبیت و یا معروفیت این زنان درصحنه های هنری و نمایشی ندارد بلکه فهرستی است از اسامی زنانی با نفوذی که در مصدر برخی از مهم ترین مشاغل موجود در جهان امروز به کار و فعالیت اشتغال دارند.
ملکه رانیای جردن که درمقام هفتاد و پنجم این فهرست قرار دارد، امروز یکی از پرنفوذترین زنان خاورمیانه به شمار می رود. یکی از نادر زنانی که از یک کشور عربی برخاسته اما حرف او شنیده می شود. ملکه رانیا در سایت تویتر بیش از ۶۰۰ هزار طرفدار دارد.
در تهیه این فهرست، فوربس هم چنین به زنانی نظر دوخته است که در مقام رهبری دولت ها، شرکت های بزرگ تجاری و یا سازمان های غیرانتفاعی قرار دارند. این انتخاب هم چنین بر اساس دو عامل مهم دیگر انجام شده است: مقدار توجه رسانه های خبری به آن ها و نیز اهمیت و بزرگی سازمان ها و شرکت هایی که تحت رهبری آنان قرار دارند.
آنجلا مرکل، صدراعظم آلمان برای چهارمین سال مکرر، در صدر این تازه ترین فهرست صد زن قدرتمند جهان قرار گرفته است. مرکل رهبر چهارمین قدرت اقتصادی جهان به شمار می رود و امسال با مسایل اقتصادی چالش آمیز گوناگونی روبرو بوده است.
شیلا بلیر، مدیر شرکت بیمه فدرال دیپازیت هم چنین در جایگاه دوم این فهرست باقی می ماند. او امسال توانسته است با موفقیتی چشمگیر بیش از ۷۷ بانک مختلف را تحت نظارت خود قرار دهد. خانم بلیر، برای بدست آوردن قدرت بیشتر برای کمپانی خود با رییس خزانه داری آمریکا تیموتی گایتنربه مبارزه برخاسته است.
ایندیرا نویی، رییس کل شرکت پپسی کو در مقام سوم فهرست فوربس قرار گرفته و سینتیا کارول از کمپانی آنگلو آمریکن در مقام چهارم قراردارد. آیرین روزنفیلد مدیر کل شرکت غذایی کرافت در مقام ششم و یکی از قدرتمندترین زنان در صحنه تجارت جهانی به شمار می رود.
هو شینگ، رییس شرکت معظم اقتصادی تاماسک در سنگاپور، که هم اکنون به دنبال جایگزینی برای شغل خود می گردد در مقام پنجم فهرست فوربس قرار دارد.
فهرست امسال نشریه فوربس شامل گروهی از زنان و چهره های شاخص تازه وارد است. سونیا سوتومایر، قاضی ارشد دیوان عالی کشور، در مقام پنجاه و چهارم فهرست قرار دارد. او سومین زن و نخستین لاتین تباری است که به بالاترین مقام قضایی ایالات متحده دست یافته است.
میشل اوباما، بانوی اول آمریکا، قهرمان زنان کارگر و خانوادهای نظامیان این کشور درمقام چهلم فهرست فوربس قرار گرفته است.
چند تن دیگر از زنان متنفذ ایالات متحده آمریکا از جمله، جانت ناپولیتانو، رییس امنیت ملی کشور، رییس بهداشت و سلامت، کاتلین سبلیوس نیز در مقام۵۱ و۵۶ فهرست فوربس قرار گرفته اند.
تمام توجهات هم اکنون معطوف به نخست وزیر ایسلند جوهانا سیگوراداردوتی است که در مقام هفتاد و چهارم فهرست فوربس قرار گرفته و کوشش دارد تا به بانک های تقریبا ورشکسته این کشور جان تازه ای ببخشد.
در صحنه تکنولوژی مدرن، کارول بارتز، زیر شماره ۱۲ فهرست فوربس قرار گرفته است. او در ژانویه گذشته به عنوان رییس کل شرکت اینترنتی «یاهو» برگزیده شد. به خاطررقابت هایی که در این رده بندی وجود دارد شغل خانم بارتز یکی از مشکل ترین مشاغل موجود در جهان محسوب می شود.
مهندس اورسولا برنز (شماره ۱۴) اخیرا به عنوان رییس کل سازمان «زیراکس» برگزیده شد. او نخستین زن آمریکایی آفریقایی تبار است که توانسته است یکی از بزرگ ترین ومهم ترین شرکت های موجود در جهان را اداره کند.
انتشار فهرست اسامی قدرتمندترین زنان جهان نشریه فوربس
<!-- IMAGE -->