لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۱:۰۶

یک زن مسلمان، درمقام رهبری مسجد مسلمانان اوهایو


یک زن مسلمان، درمقام رهبری مسجد مسلمانان اوهایو
یک زن مسلمان، درمقام رهبری مسجد مسلمانان اوهایو

<!-- IMAGE -->

بسیاری از مردم غرب در طول زمان ذهنیت کلیشه ای و غالبا منفی در رابطه با اسلام به ویژه در ارتباط با نقش زنان در این مذهب داشته اند. اما اخیرا در شهر تولیدو در ایالت اوهایو، یک زن توانسته است به مقام ریاست یک مرکز اسلامی انتخاب شده و به عنوان رهبر مذهبی مسلمانان این شهر مشغول به فعالیت شود. این زن بر کلیه عملکردهای محل اجتماعات این مرکز، مدارس و مسجد، از جمله فعالیت های امام این مرکز اسلامی نظارت دارد ومقصود او این است که به جهان غیرمسلمان نشان دهد که زنان مسلمان می توانند به هرهدفی که می خواهند دست پیدا کنند.

سالمنا صدیق مثل هر زن افغان دیگری ترجیح می دهد بیشتر اوقات خود را با فرزندان و اعضای خانواده خود و در خانه مسکونی آن ها در شهر تولیدو در اوهایو بگذراند. اما برخلاف بسیاری از زنان مسلمان دیگر، سالمنا بخشی عمده ای از ساعات روزخود را در خارج از خانه و به انجام وظایف مهم نظارت برجامعه مسلمانان شهر خود می گذراند.

سالمنا نخستین زن مسلمانی است که به ریاست مسجد سعد اسلامی و مرکز همجوار آن از جمله یک مدرسه وابسته به این مرکز برگزیده شده است:« من فکر می کنم این یک مقام دشوار برای هرکسی که بخواهد آن را به دست بگیرد باشد. یعنی یک مسئولیت به معنای واقعی است. من در تمام لحظاتی که به کار مشغولم به این مسئله فکر می کنم که آیا من واقعا می توانم به بهترین نحو و از راهی صحیح و شایسته به وظایف خودم عمل کنم؟»

شهر تولیدو در ایالت اوهایو یک شهر قدیمی صنعتی است که در مناطق میانی ایالات متحده آمریکا قرار گرفته است. مسجد سعد و مرکز اسلامی وابسته به آن از ۲۰ سال پیش و برای نخستین بار به صورت یک مجمع کوچک نمازخوانی در دانشگاه محلی این شهرآغاز به کار کرده است.

امروز این مرکز تبدیل به یک جامعه کوچک هزارنفری شده است و زنان نقش مهم و اساسی در تمام مراحل و جنبه های مختلف اداره آن ایفا می کنند.

سالمنا درنظردارد تا آن چهره کلیشه ای و منفی که در ذهن افراد درباره اسلام وجود دارد را عوض کند. به ویژه نقش زنان را. او می گوید قوانینی که می گویند زنان نباید تحصیل کنند یا نباید بدون همراهی شدن توسط یک مرد خانه را ترک کنند و یا این که باید ازسرتا پا پوشانده شوند ریشه در فرهنگ دارد و نه در مذهب اسلام. او می گوید در اسلام این گونه مسائل بستگی به انتخاب افراد دارند و برای اثبات این موضوع و نقش زنان در اسلام به طرز زندگی و خانواده محمد، پیغمبر اسلام اشاره می کند:«زنان در خانه پیغمبر خود را مخفی نمی کردند. آن ها پشت پرده ها و پشت دیوارها پنهان نمی شدند. آن ها به جنگ می رفتند و در تجارت دست داشتند.»

سالمنا خود نقش اساسی در پیشبرد کسب وکار خانواده دارد. او کار حسابداری و سیستم کامپیوتری همسرش احمد که یک دلال خرید و فروش اتومبیل است را بر عهده دارد. خود احمد از جمله کسانی است که همواره از سالمنا خواسته است تا شغل رهبری مرکز اسلامی را به دست بگیرد. احمد می گوید:«ما در این مقطع از زمان واقعا به کسی نیاز داشتیم که بتواند این جامعه کوچک را رهبری کند و به آن سرو سامان بدهد و هیچکس به اندازه سالمنا شایستگی احراز این مقام را نداشته است.» احمد در ادامه این سخنان می گوید: « من در این راه کاملا از سالمنا حمایت می کنم.»

سالمنا می گوید:« این نوع رهبری به عنوان سرمشقی است که می تواند بهترین راه برای تغییر اذهان و تصورات مردم به شمار می رود.» او هم چنین جوانان جامعه مسلمان شهر را تشویق می کند که بیشتر به مسائل مربوط به این مرکز بپردازند. امروز، گروهی از دختران جوان خود را برای یک برنامه تفریح دستجمعی آماده می کردند اما آن ها خجالت کشیدند در مقابل دوربین با ما صحبت کنند.

سالمنا هم چنین در صدد است تا توجه مسلمانان خارج از مرکز را نیز به صورتی بیشتراز گذشته به آن جلب کرده و از هم بخشی های آن ها در پیشبرد شرایط این مرکزاستفاده کند:«امروز ما به افرادی نیاز داریم که بتوانند از جنبه های سیاسی و اجتماعتی مختلف به ما کمک کنند. بسیاری از افراد کناره می گیرند چون اعتقاد دارند این نوع هم بخشی ها اولویتی برکارهای دیگر ندارد. درصورتی که چنین نیست و این کمک ها ازهرجهت حق تقدم و الویت دارند.»

سالمنا برای مدت یک سال در مقام ریاست مرکز اسلامی تولیدو در اوهایو باقی خواهد ماند. در اسلام تنها شغلی که یک زن هرگز به آن دست پیدا نخواهد کرد مقام امام است. سالمنا همواره زنان را تشویق می کند که به تحصیل بپردازند، با مسائل روبرو شوند و از حق و حقوق اسلامی خود به هرصورتی که می توانند دفاع کنند.

.

XS
SM
MD
LG