لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۴ خرداد ۱۴۰۳ ایران ۲۰:۱۶

سوريه ميخواهد در رفع تشنج های پس از انتخابات رياست جمهوری ايران ميانجيگری کند


* اسرائيل ميگويد حزب الله با کمک ايران در حال خريد و استقرار موشک های بالستيک است

نيويورک تايمز زير عنوان "اسرائيل نگران روزهائی آرام است که ممکن است به ناآرامی بيانجامد" در گزارشی از اورشليم می نويسد شليک راکت از به گونه ای محسوس کاهش يافته است. مرز لبنان آرام است. حملات تروريستی از کرانه غربی به ندرت انجام ميگيرد. در نخستين هفته ماه اوت شمار مسافران در فرودگاه اصلی کشور رکوردی جديد بجا گذاشت. پول کشور به حدی قوی شده است که بانک مرکزی با خريد ميليارد ها دلار سعی کرده است نرخ مبادله را پائين نگاه دارد.

نيويورک تايمز می نويسد اسرائيل تابستانی توام با رونق و پيشرفت را ميگذراند، و بسياری ممکن است تجسم کنند که مردم و رهبرانش پس از قريب يک دهه خشونت و ناآرامی اکنون نفسس براحتی می کشند. اما اين وضعيتی است که با واقعيت فاصله ای طولانی دارد. اسرائيل در هر زمينه ای نگران آرامشی کاذب است که هر لحظه می تواند به انفجار بيانجامد. امواج، و بحث ها مملو از نگرانی و اضطراب است.

نيويورک تايمز نظر دانيل ايالون معاون نخست وزير اسرائيل را نقل ميکند که ميگويد اين آرامشی فريبنده است. يک روز آفتابی خيلی زود می تواند ابری شود.

نيويورک تايمز می نويسد بنجامين نتانياهو نخست وزير اسرائيل در اين هفته هشدار داد اگر آنگونه که انتظار ميرود حزب الله به دولتی بپيوندد که در لبنان در حال تشکيل است، هرگونه حمله ای به اسرائيل از لبنان ، مسئوليت دولت بيروت تلقی خواهد شد. چنين دولتی نمی تواند قايم شود و بگويد اين حزب الله بود و ما بر آنها کنترلی نداريم.

نيويورک تايمز اظهارات دن مريدور، وزير اطلاعات اسرائيل در راديوی آن کشور ا نقل ميکند که گفته است حزب الله با کمک و نفوذ ايران در حال خريد و نصب سيستم های بالستيک و سيستم هائی ديگر از اين نوع است.

نيويورک تايمز می نويسد اين هشدارها متعاقب انفجاری داده ميشود که اواسط ماه ژوئيه در يک انبار مهمات حزب الله در جنوب لبنان رخ داد و اسرائيل ميگويد با تداوم فعاليت های اين گروه برای بالا بردن بنيه نظامی اش که اکنون با نقض قطعنامه های سازمان ملل متحد به مرز چهل هزار راکت رسيده است ارتباط دارد.

نيويورک تايمز می نويسد حزب الله ، نظير حماس در غزه، يک مشتری و عامل ايران است که مايه بيشترين نگرانی استراتژيک برای اسرائيل محسوب ميشود. اسرائيل معتقد است ايران به سرعت به سوی قابليت نظامی اتمی پيش ميرود، و اين مصادف با فعاليت های مرتبط با نا مشروع جلوه دادن اسرائيل است. مقامات در اورشليم ميگويند اگر ايران تسليحات اتمی توليد کند، نتيجه آن يک مسابقه تسليحاتی خطرناکی در منطقه، و ايجاد حسی از مصونيت در حماس و حزب الله خواهد بود.


نيويورک تايمز می نويسد دولت اوباما نيز معتقد است ايران بلندپروازيهای اتمی دارد اما اميدوار است از طريق ديپلماسی، و يا تحريم، آنها را محدود کند . ولی اسرائيلی ها که برای ديپلماسی شانسی نمی بينند و به نتيجه بخشی تحريم ها نيز مشکوک اند توجه خود را به اين نکته معطوف ساخته اند که چگونه می توان برنامه اتمی ايران را از طريق نظامی متوقف ساخت.

* خامنه ای نميگذارد اوباما ايدئولوژی ضد آمريکائی را ازايران دور کند

وال استريت جرنال زيرعنوان "چرا ديپلماسی آمريکا با ايران ناکام ميشود" با اين يادآوری که باراک اوباما مدتها پيش از آنکه عهده دار مقام رياست جمهوری آمريکا شود، از جمله در جريان مبارزات انتخاباتی شرح داده بود که چگونه ميخواهد با ايران وارد تماس و گفتگو شود، و ضمن اشاره به حمايتی که آيت الله علی خامنه ای از محمود احمدی نژاد برای تجديد گزينش وی به مقام رياست جمهوری بعمل آورده است می نويسد مشکل آقای اوباما اين است که آقای خامنه ای صرفا می توانست آقای احمدی نژاد را برگزيند زيرا خواستار مذاکراتی دوستانه با آمريکا نيست. بنظر ميرسد وی در محاسبات خود به اين نتيجه رسيده بود که رژيم بدون يک ايدئولوژی ضد آمريکائی سقوط ميکند، واين محاسبه ای درست بود.

وال استريت جرنال می نويسد مسلما ديگر حمايت مذهبی نيز نمی تواند کافی باشد. بسياری از روحانيون سطح بالا، از جمله آيت الله های عظمی حسينعلی منتظری و يوسف صانعی اکنون علنا با رژيم مخالفت ميکنند. ناسيوناليسم ايرانی نيز نمی تواند به عنوان يک عامل حمايتی و نگاه دارنده عمل کند. هدف اين ملی گرائی خوار شمردن عرب هاست، اما اين هدف با مشکل روبروست، چرا که رژيم سعی ميکند در ابراز خصومت عليه اسرائيل شديد تر از عرب ها عمل کند. کمک های مالی کلان رژيم به حزب الله، حماس و جهاد اسلامی نيز به سبب منفور بودن اين گروهها نزد عامه مردم ايران بنوبه خود مشکل زاست. فقط ايدئولوژی ضد آمريکائی باقی ميماند، و آقای خامنه ای نميگذارد آقای اوباما اين ائدئولوژی را از بين ببرد.

* سوريه ميخواهد ميانجی رفع تشنج ميان ايران و غرب شود

واشنگتن پست زير عنوان "ميانجيگری سوريه در تشنج ميان ايران و فرانسه" می نويسد تحليل گران ميگويند کمک سوريه به فرانسه در کسب آزادی يک کارمند سفارت که در تهران محاکمه ميشد علامتی به غرب است که دمشق ميخواهد به رفع تشنج های ناشی از ناآرامی های پس از انتخابات ايران کمک کند.

واشنگتن پست می نويسد فرانسه بخصوص از سوريه، نزديک ترين متحد ايران در ميان کشورهائی قدردانی کرد که حمايت خود را برای کمک به آزاد ساختن نازک افشار، فرانسوی ايرانی تباردر محاکمه دستجمعی حاميان اپوزيسيون طرفدار اصلاحات، و متهم به تلاش برای کودتائی مخملی در ايران، ابراز داشته بودند.

واشنگتن پست نظر ادموند صعب سردبير روزنامه ال نهار در لبنان، کشورصحنه پيگيری تحولات مرتبط با سوريه را نقل ميکند که ميگويد آزادی خانم افشار پيام مشترک ايران و سوريه به غرب در مورد آمادگی برای بهبود مناسبات بود. وی به خبرگزاری آسوشيتد پرس گفت اين در عين حال معرف آن است که سوريه با توجه به مناسبات محکمی که با ايران دارد می تواند ميان ايران و غرب بر سر برنامه اتمی تهران ميانجيگری کند.



XS
SM
MD
LG