لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۵۶

آیا آینده بازار کار از آن زنان است؟


در حالی که شرکت های مختلف می کوشند تا بر فشارهای ناشی از بحران اقتصادی کنونی غلبه کنند، بسیاری از آن ها توانسته اند به نیروی کار زنان در بازار کار نگاهی دوباره انداخته و فواید و برتری های آن را مورد نظر قرار دهند. زنان درانجام مشاغل خود برخلاف مردان که حاضرند برای دستیابی به موفقیت به هر ریسکی تن در دهند، این خطرات را با دقت و حوصله بیشتری مورد بررسی قرار می دهند.

بنا بر نتایج پژوهش هایی در این زمینه توسط Future laboratory «فیوچر لابراتوری»، زنان به جای کشاکش برای دست یابی به قدرت، به همکاری با یکدیگر می پردازند و قاعده کلی و مرام سودجویی از راه های اصولی را به گرفتن انعام ها و پرداخت های اضافی ترجیح می دهند.

در مقاله ای که به مناسبت این پژوهش ها که به عنوان « به روی کار آمدن جنس مونث» نیز نامیده شده است به چاپ رسیده آمده است که «این مساله بر همه روشن است که با در نظر داشتن وضعیت فعلی و پس از بحران اقتصادی کنونی، شکل پیشین نقشه ای که از نیروی کار وجود داشته کاملا دگرگون خواهد شد و بنا بر حدسیات کارشناسان، این زنان هستند که رشته اغلب کارها را به دست خواهند گرفت.»

هرچند این مورد به دور از هرگونه انقلاب فمینیستی در محل کار تشبیه شده و تهدیدی برای مردان شاغل به شمار نمی رود، اما دست اندرکاران، برتری نیروی کار زنان در مشاغل را «ترتیب تازه ای» در آینده جهان خوانده اند که مفهوم واقعی آن استفاده از روش های کاری زنان در بازار کار است. روش هایی که برای بهبود وضعیت اقتصادی حاضر نیاز مفرطی به آن ها وجود دارد و مردان هم می توانند به سادگی از آن ها استفاده کنند.

بنا بر پژوهش های فیوچر لابراتوری، دنیای تجارت و اقتصاد آینده روی نوع تفکری از نوع زنانه بنا نهاده خواهد شد و از روش های تشریک مساعی، همکاری و هم فکری به جای تصمیمات تکنفره استفاده خواهد کرد. این کار با تاکید و استفاده از مهارت های خلاقی که در قسمت راست مغز وجود دارد، یا همان بخشی که بیشتر مورد استفاده زنان است، انجام خواهد شد. در حالی که مردان بیشتر از قسمت چپ مغز و آن بخشی که با عقلانی بودن، منطق و استدلال سروکار دارد در پیشبرد کارهای خود استفاده می کنند. این همان کیفیتی است که در نهایت بازار کاری خود مدار و ایده آل هایی نفسانی به وجود آورده است.

زوئی لازاروس، یکی از تحلیل گران شرکت پژوهشی «لووی ورلدواید» معتقد است که استفاده از رویه کاری مونث در بازار کار، پدیده ای است که از مدت ها پیش در راه بوده و بالاخره در این زمان ما شاهد پدیداری آن هستیم: «پیش از این مردان همواره برای گرفتن تصمیمات مالی ریسک آمیز مورد تشویق قرار گرفته اند اما امروزه ما در دنیایی زندگی می کنیم که می دانیم این یک استراتژی بسیار خطرناک است. درحال حاضر، خواص زنانه ای چون احتیاط، بصیرت و درک و دریافت ناگهانی برای شرکت ها از ارزش هایی به مراتب بیشتر برخورداراست تا ریسک طلبی های مردانه.»

با این وجود، این پژوهشگران می گویند هرچند دوران مرد سالاری اداری می رود که به پایان برسد اما این موضوع به معنای برابری جنسی نیست بلکه بیشتر جنبه رسیدن به منافع تجاری دارد. این پژوهشگران هم چنین معتقدند که یافته های اخیر آنان به این معنی نیست که زنان در تصمیمات تجاری نمی توانند «خطر پیشه تر» و ریسک کننده تر از مردان باشند بلکه آنان به اقتضای موقعیت تمام جوانب این نوع معاملات ریسک آمیز را به دقت در نظر می گیرند.

مسلما به زنانه ساختن بازار کار باید از نقطه نظر یک انقلاب اجتماعی تازه نگاه کرد. شرایطی که هم مردان و هم زنان باید با آن آشنایی پیدا کنند. این که زنان نان آور خانواده باشند ومردان بتوانند خود را با موقعیت تازه ای به صورت «پدر خانه نشین» تطبیق دهند مدت زمانی به طول خواهد انجامید. اما کارشناسان معتقدند که این زنانه ساختن محیط کار امیدهای تازه ای را برای آینده بازار کار و شرایط اقتصادی جهان نوید می دهد.

با این حال نتایج این یافته ها و این حدس و گمان ها هنوز به مرحله عمل و اجرا نرسیده است و چنانچه شرکت های تجاری در آینده به روش های پیشین خود ادامه دهند ممکن است مردان با استراتژی های تازه یک بار دیگر قدرت را در دست بگیرند و به گشاده بازی های ریسک آمیزتجاری خود در صحنه اقتصاد جهانی هم چنان ادامه دهند.

XS
SM
MD
LG