دو روزنامه نگار آمریکایی که نزدیک به پنج ماه در کره شمالی زندانی بودند، به آمریکا باز گشتند.
هواپیمای حامل لورا لینگ، یونا لی، و بیل کلینتون رییس جمهوری سابق آمریکا، بامداد چهارشنبه در فرودگاهی در ایالت کالیفرنیا فرود آمد. کلینتون با هدف فراهم آوردن موجبات آزادی آنها به پیونگ یانگ رفت و با کیم یونگ ایل رهبر کره شمالی ملاقات کرد.
روزنامه نگاران و آقای کلینتون در فرودگاه با استقبال گروهی از مردم روبرو شدند.
پرزیدنت اوباما گفت از آزادی آنها «فوق العاده آسوده خیال شده است.» بان کی – مون دبیر کل سازمان ملل متحد از بازگشت دو زن استقبال کرد. او همچنین گفت امیدوار است مذاکرات بین کره شمالی و طرف های دیگر درباره برطرف ساختن نگرانی های باقیمانده، از جمله مساله اتمی، به زودی از سر گرفته شود.
نیروهای کره شمالی لینگ و لی را در ماه مارس دستگیر کردند. پس از آن دادگاهی آنها را به جرم عبور غیر قانونی از مرز چین و ارتکاب «اقدامات خصمانه» به ۱۲ سال زندان با کار اجباری محکوم کرد.
رسانه های دولتی کره شمالی می گویند کیم دو روزنامه نگار آمریکایی را پس از ملاقات با کلینتون و دریافت یک «عذر خواهی صمیمانه» بابت اقداماتشان عفو کرد.
هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا، و همسر رییس جمهوری سابق، در گفت و گو با خبرنگاران در نایروبی، عذر خواهی شوهرش را تکذیب کرد.
پیونگ یانگ می گوید آقای کلینتون و آقای کیم همچنین درباره امکان حل مسایل گسترده تر بین دو کشور از راه مذاکراه بحث کردند.
کاخ سفید می گوید ماموریت آقای کلینتون خصوصی بود، و او به درخواست خانواده های روزنامه نگاران به کره شمالی رفت. مقامات دولت تاکید می کنند که آقای کلینتون درباره هیچ مساله ای ورای آزادی دو زن، از جمله مذاکرات مربوط به خلع سلاح اتمی کره شمالی که متوف شده است، بحث نکرد.
بیل کلینتون، به عنوان رییس جمهوری، مادلین آلبرایت وزیرامور خارجه خود را درسال ۲۰۰۰ برای گفت و گو با کیم به کره شمالی فرستاد. کلینتون دومین رییس جمهور سابق آمریکا است که به پیونگ یانگ سفر می کند. جیمی کارتر در سال ۱۹۹۴، برای ماموریتی که به کسب توافق مهمی درباره برنامه اتمی کره شمالی منجر شد، به آن کشور رفت.