لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۱۱ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۲۷

نمایش آثار سه فیلمساز ایرانی در فستیوال فیلم و ویدیوی مستقل نیویورک در لس آنجلس


فستیوال فیلم و ویدیوی مستقل نیویورک در لس آنجلس یکی از مهم ترین و بزرگ ترین فستیوال های فیلم های مستقل جهان به شمارمی رود که امسال نیز در دو کرانه شرقی (نیویورک) و غربی (لس آنجلس) ایالات متحده آمریکا کار خود را آغاز کرده است و به مدت ۱۰ روز با نمایش فیلم های مختلف ادامه خواهد یافت.

این فستیوال که از اعتبار خاصی در میان دست اندرکاران فیلم و سینمای آمریکا برخوردار است علاوه بر نمایش تازه ترین محصولات سینمایی و ویدیویی، برنامه های جنبی هنری دیگری را نیز برگزار می کند که در آن تازه های موسیقی وهنرهای تجسمی از رده بندی های مخئلف به شرکت کنندگان در جشنواره عرضه می شود.

فیلمسازان از سراسر جهان از جمله استرالیا، برزیل ، کنیا، ژاپن، کانادا، فرانسه، ایرلند، اسرائیل، روسیه و اسپانیا فیلم های خود را به این جشنواره ارسال می کنند.

جشنواره فیلم و ویدیوی مستقل نیویورک، صحنه رقابت فیلمسازان جوان و بار اولی است که کوشش دارند تا فیلم های خود را به طور مستقل ارائه کنند.

در سال های گذشته چهره های سرشناس سینمایی چون داریل هانا، اندی گارسیا، کامرون دیاز،جورج کلونی ، جنیفر انیستون و ویلیام دفو، نخستین آثار کارگردانی خود را در این جشنواره به نمایش گذاشته اند.

این جشنواره هر سال در نیویورک و لس آنجلس موج نویی از کارگردان های تازه را به تماشاگران خود معرفی می کند. بنا برنوشته دیو ساردلا، ادیتورمجله سینمایی مایکروسینما: «این فستیوال برای هرموسیقی دان، فیلمساز، کارگردان، فیلمنامه نویس وخلاصه همه دست اندرکاران هنر مستقل بهترین محل نمایش هنرهای آن ها به شمار می رود. جایی که بهترین و زبردست ترین منتقدین پس ازتماشای این آثار با نقدهای منصفانه می توانند بسیاری از این هنرمندان گمنام و بار اولی را به راحتی از دروازه های موفقیت حرفه ای عبوردهند.»

در جشنواره امسال، آثار سه فیلمساز ایرانی ساکن لس آنجلس برای نخستین بار به نمایش گذاشته خواهد شد. فیلم داستانی و بلند «تاکسی دنس» به کارگردانی کامی ضرغامی درباره زندگی دردناک یک زن جوان روسی وقربانی ترافیک انسانی، چالش های یک زن مهاجرغیر قانونی مکزیکی و جستجوهای بی ثمر پدری برای یافتن دختر سر به نیست شده اش، که سه داستان هم زمان و هم جوار این فیلم را تشکیل می دهند.

فیلم «فرزانه» نخستین ساخته شهرام بروخیم، بازیگر تئاتر ساکن لس آنجلس درباره ماجراهای رمانتیک زندگی یک زوج میان سال ایرانی دراین شهر نیز برای نخستین بار در این جشنواره به روی اکران خواهد رفت.

در رده بندی فیلم های مستند و ویدیویی، سهراب اخوان، فیلمساز، تهیه کننده و مجری برنامه های رادیو تلویزیونی و مستند ساز ساکن لس آنجلس یکی از تازه ترین آثار خود را که یک فیلم ۴۷ دقیقه ای از روی نمایشی به نام «کاستراتو» است را به نمایش خواهد گذاشت.

این فیلم مستند درحقیقت همایشی است از نمایش یک گروه تئاتری مکزیکی تبار به نام «تیاترو دو سیرتوس هابیتانتس» که با الهام از تاریخچه «کاستراتی ها» یا پسربچه های اپراخوانی که برای حفظ صدای زیر وسوپرانو، بیضه های آن ها را از کار می انداختند ساخته شده است و تلاش مذبوحانه این کودکان را برای جلوگیری از اخته شدن نشان می دهد.

تاریخچه خواندن اپرا با مونته وردی درایتالیا آغاز شده است که در قرن هفدهم میلادی برای نخستین بار اپرایی به نام «ارفه» را نوشت. در آن زمان اپراها بر دونوع بودند: اپرا سریا (جدی) و اپرا بوفا (کمدی). محبوب ترین نوع صدای اپراخوانی در آن زمان، دورانی که هنوز اپراخوانی زنان رایج نشده بود، «کاستراتو» بود. صدایی که از طریق اخته کردن پسربچه ها حفظ می شد. در ایتالیای قرن هیجدهم، بیش از ۴۰۰۰ پسر بچه کاستراتو وجود داشتند. بهترین کاستراتوی تاریخ اپرا، کارلو بروسکی بود که به نام «فارینلی» به معروفیت جهانی رسید و بعدها به عنوان اپراخوان در دربار پادشاه اسپانیا به ثروت و مکنت فراوانی رسید اما زندگی خصوصی دردناک و اندوهباری را به عنوان یک مرد جوان اخته شده گذراند.

گروه تئاتری «تیاترو دو سیرتوس هابیتاتس» که یکی از اعضای آن کاوه، یک بازیگر ایرانی ساکن مکزیک است، پس از آشنایی با سهراب اخوان از طریق برنامه های تلویزیونی این فیلمساز، در اجرایی که به تازگی در لس آنجلس داشته اند از او خواست تا فیلمی از روی این نمایش تهیه کند.

سهراب اخوان به صدای آمریکا می گوید: «وقتی کاوه سال گذشته به من اطلاع داد که با یک نمایش به لس آنجلس می آیند راستش آنها را جدی نگرفتم. وقتی آمدند به حکم میزبانی آن ها را دعوت کردم و متوجه شدم چه گروه جوان، پر انرژی و با فضل و کمالی هستند. وقتی کار آن ها را روی صحنه دیدم از آن همه نو آوری و تسلط در شگفت شدم. از اینکه به من رخصت فیلم برداری از کارشان را دادند بسیار خوشحال و فورا دست به کار شدم.»

سهراب اخوان که در سال های اخیر علاوه بر فیلم های مستند گوناگون از جمله فیلمی درباره لئوناردو داوینچی برای موزه پالم اسپرینگ، تهیه کننده کتاب گویای «شازده کوچولو» نیز بوده است درباره گروه تئاتر«تیاترو دو سیرتوس هابیتاتس» می گوید: «هریک از اعضای این گروه دارای یک پیشینه قوی تئاتری هستند و علاوه بر کاوه که یک ایرانی از خانواده ای قدیمی است و به چهار زبان زنده دنیا تسلط کامل دارد و در فرانسه سال ها با پیتربروک کار کرده است، کارگردان نمایش کاستراتو هم از مادری یونانی به دنیا آمده و تحصیلات تاتری گسترده ای در مکزیک داشته است.»

فیلم ویدیویی «کاستراتو» تلاش ها و هم بخشی هایی که اعضای گروه تئاتری «تیاترو دو سیرتوس هابیتاتس» درحین کار برای به روی صحنه آوردن چنین اثری داشته اند را بررسی کرده است و تماشاگر را از پشت لنز دوربین با خود به وقایع پشت صحنه و اجرای چشمگیر روی صحنه این نمایش می برد.


XS
SM
MD
LG