خانواده ندا آقا سلطان روز پنجشبه چهلم درگذشت وی برسر مزار او گرد هم می آيند
با نزديک شدن به چهلمين روز درگذشت ندا آقا سلطان، دختری که در ناآرامی های پس از انتخابات رياست جمهوری در ايران، دراثر اصابت گلوله کشته شد، خانواده وی اعلام کرده اند که اجازه برگزاری مراسم سوگواری را نيافته اند و روز پنجشنبه بر سر مزارش گرد هم خواهند آمد، اين در حالی است که درخواست صدور مجوز جهت برگزاری مراسم چهلمين روز درگذشت جانباختگان حوادث اخير در محل مصلای بزرگ تهران که توسط ميرحسين موسوی و مهدی کروبی به صادق محصولی، وزير کشور،ارائه شده تاکنون بی پاسخ مانده است. هاجر رستمی مطلق، مادر ندا آقا سلطان در گفتگوی تلفنی با پيام يزديان گزارشگر صدای آمريکا درخواست کرده است که مراتب امتنان وی از پيامهايی که موجب تسلای وی و خانواده اش شده را به گوش جهانيان برساند.
لايحه موسوم به قانون ندا در سنای آمريکا
به دنبال اقدام سنای ايالات متحده در تصويب طرح «قربانيان سانسور در ايران» موسوم به «قانون ندا،» قانونگذاران آمريکای مذاکرات برای يکی کردن نسخه ی لايحه ی مجلس نمايندگان و سنا را آغاز کرده اند. تصويب اين طرح واکنش های شديد رسانه های وابسته به دولت احمدی نژاد را به دنبال داشته است و لايحه مزبور را تخصيص بودجه برای مخالفان نظام اسلامی توصيف می کنند.
سعيد مرتضوی: افرادی که هنوز در بازداشت اند از اغتشاشگران هستند
کاظم جلالی سخنگوی کميته پيگيری مسائل بازداشت شدگان اخير در مجلس شورای اسلامی از قول سعيد مرتضوی دادستان تهران گفت افرادی که هنوز در بازداشت اند از اغتشاشگران هستند. آقای مرتضوی همچنين گفته است اسناد و مدارک کافی وجود دارد که اين اغتشاش گران در تخريب اموال عمومی و ايجاد التهاب نقش داشته اند. « اغتشاش گر» عنوانی است که مسئولان جمهوری اسلامی و رسانه های حامی دولت به شرکت کنندگان در تظاهرات آرام مردمی در جريان اعتراض ها به نتايج انتخابات، اطلاق کردند.
ميرحسين موسوی: نمی شود ايران را به زندان ٧٠ ميليون نفری تبديل کرد
ميرحسين موسوی، نامزد اصلاح طلب و معترض به نتايج دهمين دوره انتخابات رياست جمهوری در جمع شماری از اعضای تشکل های معلمان و فرهنگيان گفت نمی شود ايران را به زندان ٧٠ ميليون نفری تبديل کرد. آقای موسوی قتل ها و دستگيری های اخير را « فاجعه بار» خواند و گفت: « ما نظامی را که افرادی شبانه بريزند و خانه های مردم و دانشجويان را ويران کنند نمی خواستيم.»
آيت الله خامنه ای دستور تعطيلی يک بازداشتگاه را صادر کرد
سعيد جليلی نماينده رهبر جمهوری اسلامی در شورای عالی امنيت ملی اعلام کرد آيت الله خامنه ای دستور تعطيلی بازداشتگاهی را صادر کرده و گفته است: اين بازداشتگاه استانداردهای لازم برای حفظ حقوق متهمين را نداشت. او بدون اشاره به نام بازداشتگاه از تشکيل کميته هايی برای مقابله با تعرض به امنيت و حقوق مردم در شورای عالی امنيت ملی خبر داد.
آيت الله صانعی: اينگونه ظلمها به کسانی که پناهگاهی جز خداوند ندارند از گناهان کبيره است
آيتالله يوسف صانعی، از مراجع تقليد قم، با اشاره به وقايع پس از دهمين دوره انتخابات رياست جمهوری گفت اينگونه ظلمها به کسانی که پناهگاهی جز خداوند ندارند از گناهان کبيره است. اين مرجع تقليد در پاسخ به نامه جمعی از اصلاحطلبان که شخص آيتالله صانعی آن را «تظلمهای کتبی» خوانده، می گويد : بايد به سمتی حرکت کنيم که منطق، آزادی بيان، صدق و راستی و دفاع از حقوق انسانها جايگزين ظلم، ستم، دروغ و شکنجه روحی و جسمی که ماحصل دولت های غير مردمی، مستبد و خودخواه است بشود. آقای صانعی همچنين در نامه خود آورده است که متاسفانه مدتی است شاهد افترا، دروغ و تضييع حقوق مردم، بازداشت و زندانی نمودن، ظلم و آزار و شکنجه های روحی و حتی کشتن مردمی که برای دفاع از حق خود تظاهرات مسالمت آميزی را داشته اند، هستيم.
وجيهه مرصوصی: وضعيت سعيد حجاريان در زندان بحرانی است
وجيهه مرصوصی همسر سعيد حجاريان، عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت ايران اسلامی وضعيت همسرش را در زندان اوين بحرانی خواند. به گفته خانم مرصوصی در ملاقاتش با سعيد حجاريان در زندان اوين شوهرش را در حالی که چند مأمور امنيتی حضور داشتند در مقابل دوربين نشانده بودند و در اين شرايط او نمی توانسته بگويد چه بر سرش آمده است. خانم مرصوصی، سعيد حجاريان را رنگ پريده و همراه با ضعف شديد بدنی و افسردگی شديد توصيف کرده که در تمام طول ملاقات اشک می ريخته است. وجيهه مرصوصی می گويد بدن سعيد حجاريان بوی بسيار بدی می داده است. در اين ملاقات آقای حجاريان که از ٢٥ خرداد در بازداشت است از جمله گفته است که او را مدت زيادی زير آفتاب داغ نگه داشته اند. وجيهه مرصوصی می گويد با در نظر گرفتن شرايط جسمانی شوهرش اينک جان او در خطر است. سعيد حجاريان ده سال پيش از يک سوء قصد جان به در برد و پزشک او هشدار داده شرايط زندان ممکن است موجب سکته مغزی او شود.
پيکر دانشجوی شکنجه شده ديگری به نام رامين قهرمانی به خاک سپرده شد
روز يکشنبه پيکر «رامين قهرمانی» جوان ٣٠ ساله ای که در زندان شکنجه شده بود به خانواده اش تحويل داده شد. به نوشته سايت نوروز، مأموران از طريق دوربين مداربسته يک بانک، چهره رامين قهرمانی را شناسايی می کنند و برای دستگيری به منزلش مراجعه می کنند. رامين قهرمانی ١٥ روز پس از بازداشت، با بدنی شکنجه شده از زندان آزاد شد. او به مادرش گفته بود چندين روز او را از پا آويزان کرده اند. او چند روز پس از آزادی به دليل لخته های خون در سينه اش در بيمارستان درگذشت. پيکر رامين قهرمانی تحت نظارت مأموران به خاک سپرده شد. پيش از اين خبر کشته شدن «محسن روح الامينی» فرزند مشاور ارشد محسن رضايی که او نيز روز ١٨ تير بازداشت شده بود به خانواده اش داده شد. حسين علايی رئيس سابق ستاد مشترک سپاه پاسداران در نامه ای که در برخی سايت های حامی اصلاح طلبان چاپ شد نوشته است: «محسن روح الامينی زير شکنجه جان باخته است.» بسياری از نهادهای مدافع حقوق بشر می گويند در جريان وقايع پس از انتخابات در ايران، صدها نفر بازداشت شده اند.