لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۳:۰۸

تاکید قانون گذاران ایالات متحده بر اهمیت وجود رسانه های قدرت نرم


قانون گذاران ایالات متحده آمریکا، به روسای دو رسانه بین المللی دولت آمریکا گفتند که آن ها نقش مهمی در انعکاس «قدرت نرم» در رابطه با شنوندگان خود در خارج از مرزهای کشور آمریکا دارند. با بررسی و سنجش گزارش های رسیده از سوی مدیران صدای آمریکا، رادیو اروپای آزاد و رادیو آزادی، این رسانه ها می کوشند تا علیرغم کوشش های برخی از دولت ها برای ممنوعیت خبر، جریان آزاد اطلاع رسانی از طریق رادیو، تلویزیون و اینترنت را هم چنان برقرار نگاه دارند.
قانون گذاران مذکور مراتب نگرانی خود را در رابطه با موانعی که برای ایجاد فضایی باز برای خبرنگاری مستقل و جریان آزاد خبررسانی در کشورهایی چون چین، ایران و روسیه وجود دارد ابراز داشتند. نقش رسانه های دولتی ایالات متحده در رفع این موانع، ازموارد اصلی بحث و گفتگو دراین جلسه که به صورت یک کمیته بررسی فرعی در اروپا تشکیل شد بوده است.

اعضاء و نمایندگان کنگره آمریکا، دولت ایران را به خاطر ایجاد محدودیت ها بر روی اینترنت محکوم و ازاقدام دولت چین برای نظارت بیش از حد بر ترافیک اینترنتی و فشار دولت روسیه بر رادیوها، تلویزیون ها و چاپ و انتشارات این کشور به شدت انتقاد کردند.

رابرت وکسلر، عضو دمکرات کنگره ورییس کمیته با اشاره به اثرات تکنولوژِی در رویارویی با وقایع پس از جریان انتخابات ریاست جمهوری در ایران گفت که صدای آمریکا، رادیو اروپای آزاد و رادیو آزادی نقش مهم و حیاتی در صحنه پخش خبر و سخن پراکنی رسانه ای ایفا می کنند. این رسانه ها که به زبانی دیگر«ابزار هوشمندانه قدرت نرم» به شمار می روند در دورانی که ایالات متحده با چالش های سیاسی و ضد آمریکایی روبروست و برخی از این دولت ها می کوشند تا رسانه های خبری را سرکوب کنند به شدت تاثیر گذارهستند.

وکسلر می گوید:«این کمیته در یک مقطع زمانی بسیار مهم و حساس برگزار می شود. در دورانی که دولت هایی چون رژیم ایران دست به سرکوب های شدید برای جلوگیری از آزادی رسانه ها و آزادی های شخصی مردم در داخل کشور می زنند. رادیو اروپای آزاد و صدای آمریکا از مهم ترین ابزار هوشمندانه قدرت به شمار می روند که در خط جلوی جبهه رسانه های سخن پراکنی قرار گرفته اند. این دو رسانه در سراسر جهان به چندین زبان زنده دنیا به کار اشتغال دارند و در مناطقی که هیچگونه آزادی بیان و مطبوعات وجود ندارد آن ها نقشی اساسی و حتی حیاتی ایفا می کنند.

دن آستین رییس صدای آمریکا می گوید که برنامه های تلویزیونی صدای آمریکا در ایران تعداد کثیری از تماشاگران را به خود جلب می کند و این شبکه تلویزیونی می کوشد تا اطلاعاتی که از داخل ایران به دست می آید را به دقت مورد مداقه قرار دهد.

آقای آستین برای نمایش و اثبات خطراتی که خبرنگاران صدای آمریکا با آن روبرو هستند به واقعه حمله به خانه مسکونی یکی از این خبرنگاران درشمال غربی پاکستان توسط عوامل طالبان اشاره کرد. هم چنین تاکید کرد که خبرنگار صدای آمریکا در سومالی نیز دائما از سوی شبه نظامیان اسلامی مورد تهدید قراردارد.

در روسیه، سخت گیری های دولت و کنترل شدید نسبت به رسانه های مختلف شنیداری و تصویری باعث شده است تا صدای آمریکا همکاران رسانهای خود را در منطقه از دست بدهد و درنتیجه مجبور به تغییر استراتژی برای پخش و دریافت اخبار در این نواحی شود.

آستین می گوید:« ما امروز در روسیه، کشوری که استفاده از اینترنت در آن درحال افزایش است به صورت یک سرویس اینترنتی به کار خود ادامه می دهیم. درشرایطی که ما در مقطع حساسی از روابط میان دو کشور ایالات متحده و روسیه قرار داریم پخش اخبار از طریق اینترنت به مردم کمک می کند تا از سیاست های آمریکا به خوبی آگاهی یافته و در ضمن با دیدگاه مردم آمریکا نسبت به مردم روسیه و فرهنگ این کشور نیز آشنا شوند.»

برخی از منتقدین معتقدند که قطع برنامه های رادیویی و تلویزیونی به زبان روسی و تبدیل آن به یک شبکه اینترنتی اشتباه بزرگی است و جلوی جریان اصلی خبررسانی به مردم معمولی در این کشور را خواهد گرفت.

هر دو روسای صدای آمریکا و رادیو اروپای آزاد، آستین و جفری گدمن بر این مسئله تاکید دارند که هرچند کار اصلی هیچ یک از این دورسانه تبلیغات از راه سخن پراکنی نیست اما هریک می کوشند تا ایده آل های بنیادی آمریکا را انعکاس دهند:«هرچند کار ما حمایت از منافع آمریکاست اما این رسانه ها از جهات مختلف به روشن ساختن مردم کمک می کنند. اگر شما به پیشرفت و دمکراسی اعتقاد داشته باشید و بر ضد افراط گرایی های مختلف عمل کنید، بگذارید اینگونه بگویم که اگر شما یک قانونگذار آمریکایی هستید باید خود را کاملا در اختیار فرصت های سیاسی قرار دهید و ابزاری شوید که بتواند از جریان آزاد افکار و اطلاعات در هر کجای دنیا و در هر زمانی که ممکن باشد حمایت کند.»

آستین، رییس صدای آمریکا در تایید سخنان جفری گدمن گفت که زمانی که یک سازمان خود را به این نوع برنامه سازی قابل اطمینان و بی طرف پایبند می کند می توان به راحتی از مراحل تبلیغاتی گذشت و ابهامات گمراه کننده را به کناری زد و به اصل قضیه رسید:« وظیفه اصلی ما در صدای آمریکا و رادیو اروپای آزاد اعاده حیثیت و ترمیم شهرت و اعتبار آسیب دیده آمریکاست.»

پرزیدنت باراک اوباما برنامه رسانه های بین المللی آمریکا را در صدر فهرست سیاست های خارجی این کشور قرار داده است و معتقد است که دولت ایالات متحده باید با ایجاد امکانات لازم به ادامه جریان آزاد اخبار و اطلاعات درسطح جهان یاری دهد.»

درحال حاضر کنگره آمریکا پیشنهادی برای تصویب یک بودجه۷۴۶ میلیون دلاری برای تقویت رسانه های بین المللی از جمله صدای آمریکا، رادیو آزادی و رادیو اروپای آزاد را برای سال ۲۰۱۰ ارائه داده است.

XS
SM
MD
LG