لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۹:۱۰

کنگره آمریکا تحریم های بیشتر علیه جمهوری اسلامی ایران را بررسی می کند


هوارد برمن، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا اعلام کرد در صورتی که جمهوری اسلامی پیشنهاد آمریکا برای مذاکرات مستقیم برسر غنی سازی اورانیوم را نپذیرد، پیشبرد تدوین قانونی برای تحریم بنزین به ایران را در دستور کار خود قرار می دهد.
هوارد برمن، نماینده دمکرات مجلس نمایندگان این مسئله را زمانی عنوان کرده است که کنگره آمریکا نیز گام هایی را برای افزایش فشار بر ایران برداشته است.

دن رابینسون، گزارشگر صدای آمریکا:

گزارش: رئيس کميته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا، طرح خود برای تحریم صدور فرآورده‌های نفتی به ايران را در جلسه ی که برای بررسی مسائل مربوط به ایران تشکیل شده است،اعلام کرد و گفت این طرح از حمايت ۲۶۰ نفر در مجلس نمايندگان برخوردار است.

این طرح به قانون فعلی تحریم ایران الحاق می شود که افراد یا شرکت هایی را که در صدور فراورده های نفتی تصفیه شده به ایران یا سرمایه گذاری مستقیم بیش از ۲۰ میلیون دلاری در زیرساخت های نفتی ایران فعالیت دارند، هدف قرار می دهد.

هرچند ایران به عنوان یکی از تولید کنندگان عمده نفت به دلیل نداشتن ظرفیت پالایش کافی، بیشتر بنزین مصرفی خود را وارد می کند. قانونگذاران آمریکایی این مسئله را اهرمی برای متقاعد ساختن دولت ایران به توقف غنی سازی اورانیوم قلمداد می کند.

هوارد برمن طرح خود را «نقشه سوم» در استراتژی نامیده است که در قالب پیشنهاد باراک اوباما برای آغاز گفت و گو با ایران و تحریم های سخت تر بین المللی جای می گیرد. او می گوید اگر ایران پیشنهاد باراک اوباما را نپذیرد، در ماه های آینده این الحاقیه قانونی را به پیش خواهد برد.

هوارد برمن می گوید:« من این لایحه را مثل یک شمشیر دموکلوس بالای سر جمهوری اسلامی می دانم که هشداری روشن به ایران است که می گوید اگر به طور جدی وارد مذاکره با آمریکا نشوند و فوراً غنی سازی اورانیوم را مطابق قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد متوقف نکنند، چه پیش خواهد آمد. اگر مذاکره مستقیم مورد پذیرش قرار نگیرد آنوقت من آماده پیشبرد لایحه تحریم فراورده های نفتی علیه ایران در پاییز پیش رو هستم.»

مجلس سنا این هفته با اکثریت آرا به یک متمم قانونی رأی داد که به موجب آن اگر دولت ایران تا ماه دسامبر، حدود ۵ ماه دیگر، فعالیت های مربوط به غنی سازی را متوقف نکند و طبق پیمان منع گسترش سلاح های هسته ای و پروتکل های دیگر رفتار نکند، آمریکا را به اعمال تحریم های بیشتر علیه بانک مرکزی ایران ترغیب می کند.

جان کیل سناتور جمهوری خواه که همراه با جان مک کین، سناتور جمهوری خواه، جوزف لیبرمن سناتور مستقل و اوان بیه سناتور دمکرات از جمله حامیان این متمم است می گوید:« کشور ما با تحریم بانک مرکزی ایران این پیام را می فرستد که ما از تمامی روش ها برای توقف گسترش تسلیحات هسته ای و مخالفت با حامیان ترور جلوگیری می کنیم.»

سناتور کیل گفت بانک مرکزی ایران «تا زانو» در فعالیت های نامشروع دولت ایران فرورفته است از جمله حمایت از حزب الله لبنان، و انتقال پول به بانک های ایرانی که مورد تحریم قرار گرفته اند.

متمم سنا همچنین می گوید اگر ایران پیشنهاد آمریکا برای مذاکرات مسقیم دیپلماتیک را نپذیرد یا کلیه فعالیت های مربوط به غنی سازی را ظرف ۶۰ روز متوقف نکند، آقای اوباما باید تحریم بانک مرکزی ایران را مد نظر قرار دهد.

سناتور لیبرمن با اشاره به سرباز زدن ایران از پذیرفتن پیشنهاد آمریکا می گوید:« بیش از هفت ماه و نیم از زمان پیشنهاد رسمی باراک اوباما درباره مذاکره مستقیم با ایران می گذرد و ایران تاکنون جوابی نداده است. همزمان، فعالیت های هسته ای ایران با سرعت در راستای نقض قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل پیش رفته است.»

سناتور مک کین نیز می گوید این متمم قانونی نشان دهنده حمایت سنا از درخواستی است که طی اجلاس اخیر گروه هشت به ایران فرستاده شد تا به مذاکرات بین المللی هسته ای بازگردد و پیغامی غیرقابل اشتباه به ایران می فرستد. آقای مک کین گفت:« دولت آمریکا به ایران پیشنهاد مذاکره مستقیم داده است، توپ در زمین ایران است، و اگر حکومت جمهوری اسلامی به راه مخرب خود ادامه دهد، ما راهی نخواهیم داشت مگر اعمال تحریم های بیشتر علیه ایران.»

هوارد برمن، تاریخی را برای پیش بردن متمم قانونی خود اعلام نکرد و تنها گفت این کار را در پاییز پیش رو انجام خواهد داد.
رئیس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا همزمان با حمایت از هدف آمریکا در مذاکره با ایران، گفت ایالات متحده باید آماده باشد تا در صورت عدم همکاری ایران، رویکردی دیگر را در پیش گیرد.

XS
SM
MD
LG