هيلاری کلينتون وزير امور خارجه آمريکا می گويد دولت اوباما در ارتباط با انتقال احتمالی تکنولوزی هسته ای از کره شمالی به برمه، نگران است. خانم کلينتون اين نظرات را امروز، چهارشنبه، در مصاحبه تلويزيونی در بانکوک، ابراز داشت.
خانم کلينتون امروزدر جزيره فوکت در تايلند در نشست وزرای خارجه «آسه آن» سازمان کشورهای جنوب شرقی آسيا، شرکت ميکند.
وزير امور خارجه آمريکا روز سه شنبه در بانکوک به خبرنگاران گفت که شرکت آمريکا در نشست آسه آن بخش مهمی از رويکرد ايالات متحده به قاره آسيا است.
قرار است خانم کلينتون معاهده دوستی و همکاريهای «آسه آن» را که در سال ١٩٧٦ تدوين شد و آمريکا هيچگاه به آن ملحق نشده بود را امضاء کند. هدف اين پيمان حل و فصل اختلافات منطقه ای از طريق مسالمت آميز است.
انتظار ميرود يک هيئت نمايندگی از کره شمالی در گفت و گوهای روز چهارشنبه حضور پيدا کند اما خانم کلينتون گفت که برنامه ای برای ملاقات با آنها ندارد.
وزير امور خارجه آمريکا گفت مشوق ها و پيشنهادات بيشتری وجود دارد که واشنگتن حاضر است برای دست برداشتن کره شمالی از برنامه سلاح های هسته ای خود، با آن کشور در ميان بگذارد، اما اضافه کرد که هيچ نشانه ای دال بر آن نيست که کره شمالی مايل باشد راهی متفاوت را نسبت به طريقی که آن کشور در حال حاضر دنبال ميکند، پيگيری نمايد.
هيلاری کلينتون روز سه شنبه پس از ملاقات با نخست وزير تايلند در بانکوک گفت همکاری های نظامی بين کره شمالی و برمه موجب بی ثباتی در منطقه می شود و برای همسايگان برمه خطری جدی خواهد بود. وزير خارجه آمريکا گفت واشنگتن نگرانی های منطقه ای ناشی از اين تحول را «بسيار جدی» می گيرد.
نيروی دريايی آمريکا در ماه گذشته يک کشتی کره شمالی را که گفته ميشود با يک محموله مشکوک به مقصد برمه در حرکت بود، رد يابی کرد . کشتی 0بی آنکه در برمه لنگربه کره شمالی بازگشت. ايالات متحده آمريکا تهديد کرده است هر گونه کشتی کره شمالی را که مظنون به حمل سلاح های هسته ای و يا قطعات باشد، متوقف می کند. کره شمالی گفته است که چنين اقدامی را تهديد جنگی تلقی می نمايد.
خانم کلينتون همچنين اعلام داشت در صورتی که دولت نظامی در برمه به ادامه رفتارهای نادرست نسبت به آنگ سان سو چی رهبر آزاديخواهان و ديگر گروهای اقليت و سازمان های سياسی در آن کشور خاتمه دهد، آمريکا آمادگی دارد تا با برمه روابط سازنده ای، ايجاد کند.