سهراب اعرابی، جوان نوزده سالهای که در راهپیمایی مردم تهران در اعتراض به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری با شلیک گلوله کشته شد، بامداد دوشنبه در بهشت زهرا به خاک سپرده شد.
در مراسم خاکسپاری سهراب اعرابی اعضای خانواده و بستگان او و شماری از مردم تهران شرکت کردند.
بنا به گزارش ها مقامات امنيتی از خانواده اعرابی خواسته بودند، مراسم خاکسپاری را «سياسی نکنند» و آن را هر چه سريعتر برگزار کنند.
مقامهای قضايی جمهوری اسلامی روز شنبه بيستم تيرماه خبر مرگ سهراب اعرابی را به خانواده وی اطلاع داده بودند.
درباره نحوه کشته شدن سهراب اعرابی اطلاعات دقیقی وجود ندارد. سایت نوروز، ارگان رسمی جبهه مشارکت که از تشکلهای اصلاحطلب است می نویسد:«سهراب اعرابی بر اثر فشارهای وارده در زندان جان باخته است. سعيد مرتضوی دادستان تهران قول آزادی وی را داده بود اما متأسفانه عصر روز شنبه ۲۰ تیر، در دفتر آقای مرتضوی به مادر او گفته میشود فرزندش فوت شده است».
سايت امير کبير نيز نوشته است سهراب اعرابی در تظاهرات اعتراضی ۲۵ خرداد شرکت داشت. به نوشته اين سايت، وی که سال آخر دبيرستان را میگذراند و برای امتحان کنکور آماده میشد از روز ۳۰ خرداد دستگير شد.
از سوی دیگر ملیحه محمدی، از بستگان نزدیک سهراب در گفت و گو با رسانه ها اعلام کرده که سهراب در جریان تظاهرات گسترده روز ۲۵ تیر ناپدید می شود و پس از آن از او خبری در دست نبوده است. به نوشته خانم محمدی سهراب اعرابی بر اثر شلیک گلوله در ناحیه قلب جان خود را از دست داده است.
در اين مدت مادر وی هر روز برای کسب اطلاع از سرنوشت فرزندش به مقابل زندان اوين میرفت، ولی مسئولان مربوطه از دادن اطلاعات خودداری میکردند.
مقامات امنيتی ايران در هفتههای اخير صدها نفر از معترضان، روزنامهنگاران، شخصيتهای سياسی و معترضان را بازداشت کردهاند.
دستکم ۲۰ نفر بنا به آمار رسمی به دست بسيج يا نيروهای انتظامی در روايدادهای پس از انتخابات کشته شدهاند. با اين حال آمارهای تأييد نشده رقمی بالای ۱۰۰ نفر را نشان میدهد.