لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۵:۰۴

مانوئل زلایا با هیلاری کلینتون ملاقات کرد


هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه آمریکا از تمام طرف های رویارویی سیاسی در هندوراس خواسته است، درحالی که کوشش برای حل بحران ناشی از برکناری مانوئل زلایا، رییس جمهوری کشور، ادامه دارد، از خشونت بیشتر پرهیز کنند.

خانم کلینتون این موضوع را روز سه شنبه در واشنگتن پس از دیداری خصوصی با زلایا عنوان کرد. مذاکرات بالا ترین سطح تماس بین زلایا و دولت اوباما از زمانی است که ارتش هوندوراس او را روز ۲۸ ژوئن اخراج کرد.

کلینتون همچنین اعلام کرد اسکار اریاس رییس جمهوری کاستاریکا به عنوان میانجی بین المللی در بحران عمل خواهد کرد و دولت غیر رسمی در هوندوراس با آن موافقت کرده است.

در این میان باراک اوباما، رییس جمهوری آمریکا، روز سه شنبه در یک کنفرانس خبری درمسکو آشکارا از زلایا حمایت کرد، علیرغم آنچه آن را مخالفت شدید رهبر هندوراس با سیاست های آمریکا نامید.

دولت موقت هندوراس به ریاست روبرتو میشلتی، هیاتی به واشنگتن فرستاده است با این هدف که مقامات آمریکایی را متقاعد کند برکناری زلایا قانونی بود.

کفیل ریاست جمهوری روز دوشنبه در یک پیام تلویزیونی، شهروندان هندوراس را به حمایت از دموکراسی فراخواند. او همچنین از کلینتون خواست زلایا را متقاعد کند برای پایان دادن به بحران سیاسی در گفت و شنود شرکت کند.

زلایا در همان روزی که قرار بود رفراندمی در مورد تغییری در قانون اساسی برگزار کند دستگیر شد. این تغییر به او اجازه می داد برای یک دوره دیگر کاندید ریاست جمهوری شود. دادگاه عالی رای داده بود که همه پرسی غیر قانونی است.

زلایا تشکیلات سیاسی هندوراس، از جمله اعضای حزب خودش را به دلیل برقراری روابط نزدیک با هوگو چاوز، رییس جمهوری ونزوئلا، ناراحت کرده است. طرفداران زلایا خواهان برگزاری تظاهرات بیشتر در روز سه شنبه شده اند، از جمله بستن راه ها و گذرگاه های مرزی و ترتیب دادن اعتصابات دانشجویی.

واشنگتن کمک مالی به هندوراس را مسدود کرده است، و اگر وزارت امور خارجه رسما برکناری زلایا را یک کودتای نظامی تشخیص دهد، آنگاه تمام کمک ها قطع خواهد شد. میانگین کمک آمریکا به هندوراس حدود ۵۰ میلیون دلار در سال بوده است.

XS
SM
MD
LG