لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ ایران ۱۷:۵۰

باراک اوباما: مذاکرات مسکو پیشرفت چشمگیری در روابط دو کشور خواهد داشت


باراک اوباما، رییس جمهوری ایالات متحده، می گوید انتظار دارد دیدار با دیمتری مدودف، رییس جمهوری روسیه، منجر به «پیشرفت فوق العاده ای» در مسایل گوناگون شود.

آقای اوباما که روز دوشنبه در آغاز نشستی دو روزه با رییس جمهوری و دیگر رهبران روسیه در مسکو سخن می گفت همچنین افزود واشنگتن و مسکو بیش از آن که اختلاف نظر داشته باشند، نکات اشتراک دارند و پیش بینی کرد که مذاکرات جاری میان دو طرف در مسکو به نفع مردم هر دو کشور خواهد بود.

روسای جمهوری آمریکا و روسیه در این ملاقات از جمله درباره جایگزینی پیمان کاهش سلاح های استراتژیک که در سال ۱۹۹۱ تصویب شد و در ماه دسامبر، بیش از شش ماه دیگر منقضی می شود، گفت و گو می کنند.

آقای اوباما به تلویزیون روسیه گفت هدفش توقف ذخیره سازی سلاح های اتمی به نحوی است که هیچ کدام از دو کشور آمریکا و روسیه بر دیگری برتری نداشته باشد.

به گفته مسئولان، واشنگتن و مسکو برسر متن قرارداد درباره قطع سلاح های اتمی به توافق رسیده اند.

باراک اوباما گفته است قرارداد جدید باید موجب کاهش تنش ها و هزینه بالای نگهداری از تجهیزات اتمی بزرگی شود که به گفته او، برای اهداف دفاعی یا بازدارنده آمریکا کارآیی ندارد.

دیمتری مدودف نیز می گوید به قرارداد جدید تسلیحاتی خوشبین است. رییس جمهوری روسیه در عین حال روز یکشنبه گفت ایالات متحده باید درباره طرح سپر دفاع موشکی در اروپای مرکزی مصالحه کنند.

قرار است رهبران ارشد سیاسی آمریکا و روسیه همچنین قراردادی را امضا کنند که به موجب آن روسیه به هواپیماهای آمریکایی اجازه می دهد برای رفتن به افغانستان از حریم هوایی روسیه بگذرند.

باراک اوباما قرار است روز سه شنبه با ولادیمیر پوتین، نخست وزیر روسیه، در اقامتگاه او در خارج از مسکو ملاقات کند.

مسکو می گوید طرح استقرار سیستم دفاع موشکی آمریکا در جمهوری چک و لهستان امنیت روسیه را تهدید می کند و موجب آغاز مسابقه تسلیحاتی در اروپا می شود. واشنگتن می گوید هدف از استقرار سپر دفاع موشکی، مقابله با حمله احتمالی ایران و کره شمالی است و به هیچ وجه روسیه یا هیچ کشور دیگری را هدف قرار نمی دهد.

باراک اوباما در گفت و گو با تلویزیون روسیه، دیمتری مدودف را فردی متفکر و عاقبت اندیش توصیف کرد که با موفقیت روسیه را در قرن ۲۱ به پیش می برد.

XS
SM
MD
LG