لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۳۰ اسفند ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۳۲

یک فیلم مستند تازه، صنعت غذایی ایالات متحده را مورد انتقاد شدید قرار می دهد


گزارش: پنه لوپه پولو، خبرنگار صدای آمریکا در واشنگتن

فیلم «فوود اینک» مستند تازه ای است به کارگردانی رابرت کنر که انگشت اتهام را به سوی صنعت غذایی ایالات متحده آمریکا نشانه گرفته است و آن را یک شرکت انحصاری خوانده است که با حیوانات اهلی رفتاری غیرانسانی دارد و با رویاندن مواد خوراکی دگرگون شده با استفاده از کودهای شیمیایی و مواد کشنده برای از بین بردن آفات مختلف جان انسان ها را به خطر انداخته و شرایط محیط زیست را به مراحل خطرناکی سوق داده است.

این فیلم جنجال برانگیز، به منازعاتی که بین صنعت غذایی آمریکا و نمایندگان حامی حقوق مصرف کنندگان مواد غذایی وجود داشته است دامن زده و این سوال را یک بار دیگر مطرح کرده است که کدام غذا سالم و کدام ناسالم و حتی مضر است.

در فیلم «فوود اینک» اریک اشلاوسر، نویسنده و روزنامه نگار پژوهشگر توضیح می دهد که چگونه مواد غذایی در آمریکا به صنعتی انحصاری و تمام ماشینی تغییر شکل داده شده و چگونه فقط چند شرکت محدود تهیه مواد غذایی، بیش از ۸۰ درصد از تمام محصولات غذایی موجود در کشور را تهیه و تامین می کنند.

اشلاوسر همچنین به تماشاگران این فیلم مستند نشان می دهد که چگونه این مواد غذایی به شدت دست کاری شده سپس از مواد شیمیایی مختلف نگاهدارنده و افزودنی انباشته می شود. این مواد غذایی در فیلم با مواد غذایی طبیعی مقایسه شده و موارد مختلف دست کاری های شرکت های مواد غذایی در روند طبیعی این مواد به نمایش گذاشته شده است.

در فیلم «فوود اینک» می بینیم که چگونه احشام، به صورتی غیرطبیعی با خوراندن مقادیر زیادی ذرت بیش از اندازه طبیعی چاق و پروار می شوند. فیلم هم چنین نشان می دهد که گاو حیوانی است که طبیعتا نمی تواند با ذرت تغذیه شود. کنر در فیلم نشان داده است که مرغ ها هم با خوراندن غذاهای غیرطبیعی و مواد شیمیایی مختلف بزرگ تر و پروار تر می شوند تا هر چه زودتر برای فروش آماده شوند. فیلم تماشاگر را به اماکن کثیف و شلوغ مرغداری و گله داری می برد و نشان می دهد که چگونه پرورش این حیوانات در شرایط فجیع حاضر می تواند زمینه ساز وجود میکروب ها و باکتری های کشنده در مواد غذایی اصلی از جمله گوشت و مرغ باشد.

جانت رایلی، نماینده و معاون روابط عمومی شرکت گوشت آمریکا در واشنگتن می گوید که صنعت گوشت تمام مراحل مختلف ایمنی و پاکیزگی را با دقت دنبال می کند: «به نظر من این فیلم مستند کاریکاتوری از صنعت گوشت آمریکایی است که من می شناسم. من فکر می کنم آن ها کوشیده اند تا با جوک و شوخی صنایع غذایی ما را مورد حمله قرار دهند . این یک کار عجیب و غیر معمولی به نظر می آید.»

رایلی معتقد است که صنعت غذایی آمریکا همواره کوشیده است تا غذاهایی سالم و ارزان قیمت برای جمعیت در حال رشد مملکت تهیه کند.

کارولین اسمیت مدیر سازمان سلامت غذایی به نام مرکز علمی منافع مردم می گوید: «بیشتر غذاهایی که امروز در این کشور تولید می شود از هر نظر سالم است اما باید در نظر داشت که غذاهایی که در محل وبه طور طبیعی رویانده می شوند مسلما تازه تر و در نتیجه بهتر هستند.

یک کشاورز مواد غذایی در مریلند به نام جیمز بورن، هرهفته محصولات طبیعی مزرعه خود را در بازار کشاورزان به فروش می رساند: «من با مشتری های خودم یک ارتباط نزدیک دارم. آن ها هرگاه که بخواهند می توانند به مزرعه من بیایند و کار مرا از نزدیک تماشا کنند. من یک کارگر داوطلب دارم و بقیه کارگران مزرعه را اعضای خانواده ام تشکیل می دهند. خانواده من از سال ۱۶۹۰ صاحب این مزرعه بوده است. کار مشکلی است اما من آن را عاشقانه دوست می دارم.»

یکی از مشتریان بازارکشاورزان نیز علاقه خود را به خرید مواد غذایی طبیعی نشان می دهد: «مزه این غذاها هم فرق می کند. فضای بازار هم جالب است شما می دانید از چه کسی خرید می کنید. می دانید که آن ها مرغ های خود را به چه شکل می پرورانند. همه چیز تازه تر است و همه چیز خوشمزه تر.»

اما رویاندن مواد خوراکی طبیعی یا پرورش مرغ و خروس و دامداری به این صورت نیز مشکل تر و گرانقیمت تر از مواد غذایی است که برای فروش در سوپر مارکت ها تهیه می شود و این سوال را پیش می آورد که آیا مصرف کننده واقعا از استفاده از این نوع مواد طبیعی سود می برد؟

جانت رایلی می گوید: «البته امروز شور و هیجان زیادی در اطراف مصرف مواد غذایی طبیعی برپا شده است اما برای آن دسته از افرادی که به دنبال ارزانی قیمت هستند و نمی توانند از پس مخارج گزاف مواد خوراکی برآیند یک انتخاب دوم هم وجود دارد.»

کارولین از سوی دیگر می گوید مصرف کننده حق دارد بداند که مواد غذایی که در اختیار آن ها قرار داده شده از چه منابعی گرفته شده است: «شما نمی توانید یک محصول و ماده غذایی که باید در مزرعه کاشته شود را در کارخانه تهیه کنید. »

این همان نقطه تمرکز مستند رابرت کنر است که در فیلم «فوود اینک» می گوید صنعت غذایی آمریکا باید غذاهای سالم و تمیز به مردم ارائه دهد.

XS
SM
MD
LG