این موضوع که آرتا فرانکلین، ملقب به ملکه موسیقی سول، از هواداران پر و پا قرص باراک اوباما، رییس جمهوری آمریکا، به شمار می رود بر همه روشن است. این خواننده پرآوازه که مجله موسیقی رولینگ استونز او را برترین خواننده جهان خوانده است، در ژانویه گذشته در مراسم تحلیف اوباما، در حالی که کلاه خاکستری رنگی به شکل یک پاپیون بزرگ بر سرداشت، آواز میهنی به نام «این خاک و بوم از آن تو است» را خواند که در واقع نمایانگر ارتباط این خواننده و آهنگساز بزرگ با جنبش های آزادیخواهی سیاهان آمریکا و کوشش های او در راه به ثمر رساندن این جنبش ها بود.
در کنسرتی که در آخرهفته گذشته در تالار تابستانی هالیوود باول اجرا شد، آرتا فرانکلین یک بار دیگر حس تحسین و رضایت خود را از انتخاب پرزیدنت باراک اوباما، نخستین رییس جمهوری آفریقایی تبار آمریکا در مقابل جمعیتی بالغ بر ۱۸ هزار نفر نشان داد. آرتا فرانکلین این بار نیز همان کلاه معروف را به رنگ نارنجی کمرنگ به سر داشت و ترانه ای به نام «انگار که ما هیچوقت از هم خداحافظی نکرده ایم» را به افتخار آقای رییس جمهوری خواند.
آرتا فرانکلین در این ترانه که درضمن یکی از ترانه های مورد علاقه پرزیدنت باراک اوباما نیز می باشد می خواند: «تو به جهان نوع تازه ای از تفکر را نشان داده ای».
در شبی که پر از لحظات اوج و حضیض هنری بود، آرتا فرانکلین توانست با شکوهی کم نظیر برخی از بهترین و معروف ترین آهنگ های خود را در رده بندی های مختلف موسیقی از سول و بلوز گرفته تا گاسپل (موسیقی کلیسایی سیاهان) با مهارت اجرا کند و هرچند هالیوود باول به خاطر فضای هوای آزاد محوطه و پخش صدا، یکی از مشکل ترین اماکن اجرای موسیقی برای هر خواننده ای به شمار می رود اما او توانست به همراه ارکستر ۵۰ نفره و خوانندگان گروه کر خود این ترانه ها را به بهترین نحو اجرا کند.
این نخستین بار پس از ۳۵ سال بود که آرتا فرانکلین در هالیوود باول به اجرای برنامه می پرداخت. به همین جهت نیز او در طول برنامه کوشید تا علاوه بر اجرای معروف ترین ترانه های خود چون «احترام» و «من هرگز مردی را عاشقانه دوست نداشته ام» به خواندن آوازهای پرطرفدار دیگری از جمله چند گاسپل مناجات گونه را بدون موسیقی اجرا کند و به این صورت تمام هواداران خود را راضی نگهدارد.
آرتا فرانکلین که دو بار در طول مدت اجرای این کنسرت، گروهی از رقاصان برزیلی «سامبا» را به روی صحنه فرستاد تا فرصت تعویض لباس داشته باشد توانست با شوخی و مزاح با تماشاگران، فضایی صمیمی و یکرنگ در محوطه هالیوود باول به وجود آورد. هرچند این تماشاگران نتوانستند رابطه بین موسیقی فرانکلین و لباس های پردار رنگارنگ و پرزرق و برق رقاصان برزیلی را به خوبی تشخیص بدهند.
با این همه مردم برای شنیدن صدای آرتا فرانکلین به هالیوود باول آمده بودند. صدایی که یکی از شگفتی های تاریخ موسیقی پاپ به شمار می رود. صدایی که بنا بر نوشته منتقدین «هرچند آن اثرات جادویی دوران جوانی آرتا فرانکلین در آن به چشم نمی خورد اما هنوز شنیدن آن حیرت آور است.»
اچ بی بارنام، همکار قدیمی آرتا فرانکلین کار رهبری ارکستر ۵۰ نفره او را به عهده داشت و در میان تکنوازان این ارکستر پسر فرانکلین، تدی ریچارد وایت، درخشش خاصی در نواختن گیتار داشت. اما بخشی از برنامه، هنگامی که آرتا فرانکلین پشت پیانو نشست و تازه ترین آهنگ از ساخته های خود به نام «من تورا دوست دارم» را برای حاضران اجرا کرد، به شدت مورد استقبال قرار گرفت این یکی از ترانه های آلبوم جدید آریتا فرانکلین است که در ماه سپتامبر آینده منتشر خواهد شد.
با وجود اجرای ترانه های غم انگیز بلوز و گاسپل، آریتا فرانکلین کوشید تا حال و هوایی شادی آور و شعف انگیز به کنسرت خود ببخشد اما در بخش آخر این برنامه او از حاضران خواست تا یک دقیقه به یاد مایکل جکسون سکوت کنند. آرتا فرانکلین مایکل جکسون را «یک نابغه موسیقی» و «موجودی با احساس و بسیار مهربان» خواند و یاد او را گرامی داشت و گفت: «مایکل از توسپاسگزاریم برای تمام دقایق شادمانی و مهربانی که به ما دادی» و سپس خطاب به تماشاگران گفت: «مایکل اکنون در مکانی کمی بالاتر از جایی که بود نشسته است.»
این لحظات غم انگیز همه حاضران را برای دقایقی به شدت تحت تاثیر قرار داد اما کمی بعد آرتا فرانکلین به معرفی برخی از میهمانان سرشناس خود که در ردیف جلوی کنسرت نشسته بودند از جمله، جسی جکسون، و ستارگان سینما، هالی بری و آنجلا باست پرداخت و حال و هوای تازه ای به جمع بخشید.
در پایان این برنامه آرتا فرانکلین ترانه «بزرگ ترین عشق ها» که توسط دخترخوانده او«ویتنی هوستون» معروف شده است را خواند و ثابت کرد که هنوز علیرغم کهولت سن می تواند جمعیت عظیمی را به مدت دوساعت سرگرم سازد.