لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۴ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۱۸:۵۱

چهره جمهوری اسلامی نزد حاميان نظرات افراطی احمدی نژاد هم خراب شده است


* لاريجانی به جشن احمدی نژاد برای پيروزی نرفت

واشنگتن پست زير عنوان "رهبر اصلاح طلب در ايران ميگويد زير فشار است که چالش را کنار بگذارد" می نويسد مير حسين موسوی رهبر اصلی اپوزيسيون در ايران روز پنجشنبه برای نخستين بار گفت مقامات او را منزوی کرده اند، و برای آنکه به چالش گرفتن انتخابات رياست جمهوری را کنار بگذارد وی را تحت فشار گذاشته اند. درهمين حال محمود احمدی نژاد، رئيس جمهوری تندروی که برنده انتخابات اعلام شده است، بشدت از پرزيدنت باراک اوباما انتقاد ميکند.

واشنگتن پست می نويسد در نشانه ای ديگر از گسترش سرکوبی های پس از انتخابات، هفتاد استاد دانشگاه، ديروقت چهارشنبه، پس از ملاقاتی با موسوی، که اتهام تقلبی گسترده در انتخابات را عنوان کرده است، توقيف شدند. توقيف استادان معرف آن است که مقامات هدف گرفتن نخبگان را گسترش داده اند.

واشنگتن پست می نويسد در همين حال نشانه هائی وجود دارد که انتخابات مورد اختلاف ايران موجب شکافی در ميان حاميان احمدی نژاد شده است. چندين روزنامه تهران روز پنجشنبه گزارش دادند از۲۹۰ نماينده مجلس فقط ۱۰۵ نماينده درجشنی که احمدی نژاد روزسه شنبه به مناسبت پيروزی برپا کرده بود شرکت کرند. علی لاريجانی رئيس مجلس جزو آنهائی بود که خود را نشان نداند.

* معترضين برای ايمنی سراغ تظاهرات کوچک ولی متعدد و پراکنده می روند

واشنگتن تايمز زير عنوان "معترضين در ايران برای اجتناب از کشتار تاکتيک ها را عوض ميکنند" می نويسد جنبش طرفدار دمکراسی در ايران استراتژی خود را عوض ميکند و با برگزاری تظاهرات کوچک تر و پراکنده در تلاش محافظت از معترضين در مقابل نيروهای امنيتی است، که به گفته ناراضيان ظرف ده روز قريب دويست و پنجاه نفر را کشته اند.

واشنگتن تايمز می نويسد محسن مخملباف، فيم سازسرشناس ايرانی که در نقش يک سخنگو برای ميرحسين موسوی کانديدای مخالف مغلوب صحبت ميکند به اين روزنامه گفته است جنبش اپوزيسيون همچنين از ايرانيان در سراسر جهان خواسته است روز جمعه در اعتراضی خاموش با روشن کردن شمع برای ندا آقا سلطان، زنی جوان که روز شنبه توسط نيروهای امنيتی کشته شد، آئين های بزرگداشت و يادبود برپا کنند.

واشنگتن تايمز می نويسد مخلمباف گفت موسوی تلاش ميکند از کشته شدن مردم جلوگيری کند، و از آنها خواسته است بجای تشکيل اجتماعاتی بزرگ در يک محل، که می تواند مورد حمله واقع شود، در نقاطی مختلف و پراکنده جمع شوند.

واشنگتن تايمز می نويسد موسوی همچنين در پی آن است که از مردم بجای رفتن به خيابانها و به خطر انداختن خود در برخوردهای خيابانی، خواستار اعتصاب شود.

* متحدين عرب آمريکا ناآرامی ايران را به سود خود می بينند

نيويورک تايمز زير عنوان "دولت های عرب متحد با آمريکا از تلاطم درايران خشنودند" می نويسد تحليل گران سياسی و مقامات سابق در منطقه خاورميانه ميگويند مناقشه توام با عناد ناشی از انتخابات رياست جمهوری در ايران می تواند برای رهبران عرب متحد واشنگتن که پيشتر شکايت داشتند محمود احمدی نژاد رئيس جمهوری آن کشور منطقه را بی ثبات و در امور داخلی آنها مداخله ميکند، به يک کارت برنده مبدل شود.

نيويورک تايمز می نويسد تعبير خوش آنها اين است که ماندن آقای احمدی نژاد در مقام رياست جمهوری شانس بهبودی عمده و اساسی را در مناسبات تهران و واشنگتن کم ميکند- که متحدان عرب آمريکا نگران بودند می تواند به منافعشان لطمه بزند. درهمين حال، به گفته تحليلگران سياسی و مقامات سابق، مناقشه انتخاباتی ممکن است موجب تضعيف کادر رهبری ايران در داخل وخارج شود و آنها را مجبورکند توجه خود را بيشتر به ثبات داخلی معطوف کنند.

* چهره جمهوری اسلامی نزد حاميان نظرات افراطی احمدی نژاد هم خراب شده است

وال استريت جرنال می نويسد تلاطم در ايران موازنه قدرت را در خاورميانه تهديد ميکند، به موضع منطقه ای جمهوری اسلامی ايران آسيب ميرساند، و برای بعضی از رژيم های عرب موجب اين نگرانی است که ممکن است با شورشهای مردمی مشابهی روبرو شوند.

وال استريت جرنال می نويسد صرفنظر از اينکه اعتراض های به انتخابات مورد اختلاف دوازدهم ژوئن برای محمود احمدی نژاد رئيس جمهوری، و يا برای خود جمهوری اسلامی چه خطراتی می تواند داشته باشد، اين بحران، که شديد ترين چالش پيش روی ايران پس از انقلاب اسلامی ۱۹۷۹ است، فعلا نگرانی هائی را در ورای مرزها ببار آورده است.

وال استريت جرنال می نويسد هفته گذشته با پخش تصاويری تلويزيونی که نشان ميداد نيروهای امنيتی و بسيجی ها معترضين غير مسلح از جمله زنان را در خيابان های تهران کتک می زنند و می کشند، چهره ای را که با دقت بسياراز جمهوری اسلامی به عنوان پرچمدار و مدافع مظلومان ساخته شده بود بر هم زده است.

وال استريت جرنال می نويسد حتی اخوان المسلمين مصر، که رهبرانش نظرات افراطی آقای احمدی نژاد را تحسين ميکردند بنظر ميرسد از ناآرامی ها شگفت زده شده اند.

وال استريت جرنال واکنش عصام ال اريان رئيس دائره سياسی اخوان المسلمين را نقل ميکند که ميگويد مردم از آنچه که در ايران ميگذرد گيج شده اند. او توضيح ميدهد که بسياری از اعراب از يک طرف در خصومت آقای احمدی نژاد عليه اسرائيل و آمريکا سهيم اند. اما در عين حال شجاعت معترضين ايرانی را تحسين ميکنند و آن را به آرمان خود پيوند ميدهند، چرا که انتخابات دراغلب کشورهای عرب يا جعلی است و يا اصولا انجام نميگيرد.

XS
SM
MD
LG