بریتانیا می گوید دو دیپلمات ایرانی را به تلافی دستور ایران به دو دیپلمات بریتانیایی برای ترک تهران، اخراج می کند.
گوردون براون، نخست وزیربریتانیا، روز سه شنبه به قانونگذاران گفت ایران دو دیپلمات بریتانیایی را روز دوشنبه اخراج کرد. دولت ایران بریتانیا و دیگر کشورهای غربی را متهم کرده است که با انتقاد از سرکوب معترضین به نتایج انتخابات ریاست جمهوری، در امور کشور مداخله می کنند.
براون می گوید اخراج دیپلمات ها قابل توجیه نیست و اتهامات ایران «کاملا بی اساس» است. او می گوید بریتانیا دو دیپلمات ایرانی را با تاسف از لندن اخراج می کند.
ایران همچنین بان کی – مون، دبیر کل سازمان ملل متحد را، که از جمهوری اسلامی خواسته است سرکوب معترضین را متوقف کند، به مداخله در امور داخلی کشور متهم کرده است.
رسانه های دولتی ایران روز سه شنبه به نقل از بیانیه وزارت امور خارجه گفتند اظهارات آقای بان با وظایف او مغایرت دارد و حقایق مربوط به انتخابات ریاست جمهوری را نادیده می گیرد. دولت ایران همچنین دبیر کل سازمان ملل متحد را متهم کرد زیر نفوذ قدرت های نامشخص خارجی قرار دارد.
بان کی مون روز دوشنبه در بیانیه ای از دولت محافظه کار ایران و مخالفان اصلاح طلب خواست اختلافاتشان را از راه های مسالمت آمیز برطرف کنند. بان کی مون ناراحتی خود را از خشونت های پس از انتخابات در ایران ابراز داشت و از مقامات خواست دستگیری ها و استفاده از زور علیه فعالان مخالف را «بی درنگ» متوقف کنند.
رابرت گیبز، سخنگوی کاخ سفید، می گوید واشنگتن بر این عقیده است که اعتراضات انبوه بر سر نتایج انتخابات ریاست جمهوری در ایران، نشان دهنده «آغاز تغییر» در کشور است.
پرزیدنت اوباما در روزهای اخیر بر انتقاد از ایران افزوده است، در حالی که سعی دارد چنین به نظر نرسد که مداخله می کند. انتظار می رود او در کنفرانس خبری خود در روز سه شنبه بار دیگر درباره بحران ایران اظهار نظر کند.
برخی از قانونگذاران جمهوری خواه از شیوه آقای اوباما در پرداختن به مساله ایران انتقاد کرده اند و می گویند موضع او به اندازه کافی قاطع نیست.
گبیز، روز سه شنبه به تلویزیون ان بی سی گفت آقای اوباما نمی خواهد به یک «فوتبال سیاسی» تبدیل شود که دولت ایران از آن علیه ایرانیانی که خواهان عدالت هستند استفاده کند. او می گوید دولت اوباما از فراخونی های اپوزیسیون برای یک اعتصاب عمومی حمایت نخواهد کرد.
در تحولی دیگر، چندین کشور اروپایی روز سه شنبه سفیران ایران را فراخواندند و سرکوب معترضین را محکوم کردند.
دولت فرانسه می گوید سفیر برای دومین بار ظرف هشت روز سفیر ایران در پاریس را احضار کرد و از آنچه آن را «سرکوب بی رحمانه» تظاهر کنندگان نامید شکایت کرد.
دولت فنلاند می گوید به سفیر ایران در هلسینکی گفت تهران باید رهبران اپوزیسیون را آزاد کند، به بازشماری آرا بپردازد و اختلاف انتخاباتی را بگونه ای مسالمت آمیز حل کند.