کنگره آمریکا روز جمعه شدت عمل علیه تظاهر کنندگان در ایران را محکوم و حمایت خود را از حق ابراز عقیده آزادانه ایرانیان اعلام کرد.
هم سنا و هم مجلس نمایندگان ایالات متحده که در مجموع کنگره این کشور خوانده می شوند امروز قطعنامه ای را تصویب کردند که حاوی حمایت قوی از معترضان در ایران است. قطعنامه های سنا و مجلس نمایندگان بر اهمیت حقوق بشر، آزادی های مدنی و حکومت قانون در ایران تاکید می گذارد.
قطعنامه ای که مجلس نمایندگان آمریکا آنرا روز جمعه با ۴۰۵ رای موافق، در برابر یک رای مخالف تصویب کرد، آنچه را «ادامه خشونت دولت ایران و شبه نظامیان طرفدار دولت علیه تظاهر کنندگان» می نامد محکوم می کند.
قطعنامه تند ترین انتقاد مقامات آمریکا در پی روزها اظهار نظرهای محتاطانه تر از سوی دولت اوباما درباره درگیری های جاری در ایران است. حامیان اصلی قطعنامه ها در سنا و مجلس نمایندگان آمریکا سعی داشته اند دولت را متقاعد کنند موضع سخت تری نسبت به سرکوب معترضین در ایران برگزیند.
پیشتر، رهبران اتحادیه اروپا نسبت به پاسخ دولت ایران به روزها اعتراض به انتخاب دوباره محمود احمدی نژاد ابراز نگرانی می کنند.
آنها روز جمعه در بیانیه مشترکی از دولت ایران خواستند حق تمام شهروندان را برای برپایی اجتماعات و بیان مسالمت آمیز نقطه نظرهایشان بپذیرد.
گوردون براون نخست وزیر بریتانیا خشونت و اقدامات دولت در سرکوب رسانه ها را محکوم کرد و گفت اینک این مقامات ایران هستند که به جهان نشان دهند انتخابات عادلانه بوده است.
روز جمعه آیت الله علی خامنه ای به معترضین علیه برپایی گردهمایی های بیشتر هشدار داد. آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان گفته های او را «نسبتا نا امید کننده» نامید.
رهبران غرب عموما در واکنش به اختلاف انتخابات در ایران محتاط بوده اند و آنرا یک مساله داخلی برای مردم ایران می دانند. مقامات آمریکایی گفته اند آنها علاقه ای ندارند در سیاست های ایران مداخله کنند، بلکه از حقوق مردم ایران برای اعتراض مسالمت آمیز حمایت می کنند.
قانون گذاران جمهوری خواه ایالات متحده از پرزيدنت باراک اوباما، دموکرات، بخاطر عدم اتخاذ موضع محکم تری در ارتباط با رويدادهای اخير ايران انتقاد کردند. اما در مصاحبه روز جمعه با شبکه تلویزیونی سی بی اس آمریکا، پرزيدنت اوباما از واکنش محتاطانه خود در ارتباط باانتخابات ايران دفاع کرد.
رئيس جمهوری آمريکا متذکر شد که نمیخواهد به رهبران جمهوری اسلامی فرصت اين بازی را بدهد که کشورهای ديگر را برای مشکلات در ايران، متهم کنند.