لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۱۱ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۱۴

محسن مخملباف: مردم ایران بمب اتمی نمی خواهند، مردم ایران صلح و دمکراسی می خواهند


در حالی که بیش از سی تن از هنرمندان داخل کشور با انتشار یک بیانیه، اندوه و نگرانی های خود را از عملکرد دولت در رابطه با «اعمال زورو فشارعلیه مردم» ابراز کردند، دو فیلمساز ایرانی، محسن مخملباف و مرجان ستراپی در نشست رسمی پارلمان اتحادیه اروپا در شهر بروکسل بیانیه ای را در اعتراض به نتایج دوره دهم انتخابات ریاست جمهوری روخوانی کردند.

هنرمندان ایرانی داخل کشور از جمله عزت الله انتظامی، رخشان بنی اعتماد، بهرام بیضایی، كامبوزیا پرتوی، جعفرپناهی، كیومرث پوراحمد، حسن پورشیرازی، ناصر تقوایی، خسرو سینایی، مژده شمسایی، ترانه علیدوستی، حسن فتحی، ایرج كریمی، نیكی كریمی، حمید فرخ نژاد، اصغر فرهادی، بهمن قبادی، عباس كیارستمی، پرویز كیمیاوی، محسن مخملباف، فاطمه معتمدآریا، علی نصیریان و جهانبخش نورایی با امضای بیانیه ای خطاب به سردمداران رژیم اسلامی ایران نوشتند: «چرا باید اقتدار نظامی را به جای اقتدار منطق نشاند، آن هم در برابر مردمی كه بخش عمده آنها نسلی است كه همین جا و در همین سه دهه به دنیا آمده‌اند و اندیشه‌هایشان نتیجه منطقی ِ مشاهده و تجربه های رویدادهای همین۳۰ سال است و هیچ تهمتی به آنها نمی‌چسبد.»

هنرمندان داخل ایران در جایی دیگر در این بیانیه نوشته اند:« « آیا مردم تا لحظه‌ای كه رای دادند شریف و قهرمان و حماسه آفرین بودند و به محض اینكه در نتیجه رای اعلام شده شک كردند آشوب‌گر، اوباش و بیگانه پرست و خاشاک‌اند و سزاوار توهین و یورش و خون‌ریزی و قتل؟»

هنرمندان در این بیانیه ضمن ابراز نگرانی از وضعیت کنونی در داخل کشور، از دولت جمهوری اسلامی خواسته اند که : «محض قدرت‌ نمایی مردم را به جان هم نیندازیم و تیره ‌بختی كسانی كه در همین كشورهای همسایه ما قربانی جنگ‌های داخلی خانگی‌اند را به این سرزمین نكشانید كه مسلماً كسی جز دشمنان ایران از آن بهره نمی‌برد.»

محسن مخملباف در شهر بروکسل و در مجمع اتحادیه اروپا در این شهر در مقابل بیش از ۲۰۰ خبرنگار غربی بیانیه ای را از طرف «مردمی که در خیابان های ایران کشته می شوند و به دنبال رای خود هستند» قرائت کرد.

مخملباف در گفتگو با خبرنگاران در این اجلاس گفت او ضمن خواندن این بیانیه از نمایندگان اتحادیه اروپا خواسته است که کمی صبر کنند تا مردم ایران بتوانند رییس جمهور واقعی خود را به آن ها معرفی کنند. او در ضمن به این نمایندگان گفت:«مردم ایران به دنبال صلح و دمکراسی هستند.»

مخملباف در سخنان خود خطاب به نمایندگان اتحادیه اروپا خاطرنشان ساخت که:

«تایید دولت احمدی نژاد به عنوان رئیس جمهور ایران برابر است با عدم تایید مردم ایران به عنوان یک ملت.»

مخملباف از نمایندگان مجمع اتحادیه اروپا خواست تا از جنبش دمکراتیک مردم ایران حمایت کنند.

سخنان محسن مخملباف با تشویق و دست زدن های ممتد و طولانی حاضران روبرو شد و سپس از او پرسیده شد که آیا خواست مردم ایران بازشماری آراست یا انجام دوباره انتخابات. مخملباف در پاسخ به این سئوال بازشماری آرا را بی فایده خواند و گفت که ملت ایران خواستار رای گیری دوباره تحت نظارت مجامع معتبر بین المللی است.

قرار است تا روز پنج شنبه پارلمان اروپا نظرات خود را در رابطه با بیانیه محسن مخملباف اعلام کنند. در واقع هنگامی که کشوری نتایج انتخابات خود را اعلام می کند کشورهای دیگر به مدت هفت روز وقت دارند تا در رابطه با رد یا قبولی این انتخابات اظهار نظر کنند.

مخملباف به خبرنگاران گفت :«اینکه آقای خامنه ای هم می گوید من جمعه صحبت می کنم یا کمی دارند ماجرا را طولانی می کنند قدری به این دلیل است تا زمان بکشند تا آن وقت سر بیاید و کشورهای دیگر مجبور به موضع گیری بشوند.»

محسن مخملباف همچنین گفت: «به نظر من اگر ایرانیان خارج از کشور کاری را که من و خانم ستراپی کردیم را انجام دهند، همان طور که آقای موسوی می گوید هر ایرانی یک ستاد و هر ایرانی خارج از کشور یک سفیر. اگر بتوانند مجامع سیاسی و مطبوعات جهان را آگاه کنند که چه اتفاقی در ایران دارد می افتد و صدای مردم ایران را به گوش مردم جهان برسانند در آن صورت ما موفق می شویم که به رسمیت شناختن آقای احمدی نژاد را به زیر سوال ببریم .»

مخملباف در این رابطه به واکنش نیکلا سارکوزی رییس جمهور فرانسه به وقایع داخل ایران اشاره کرد و گفت :« آقای سرکوزی به همین طریق از مسایل داخل کشور آگاه شد و او خوشبختانه نگرانی خود را درباره مردم ایران اعلام کرد و فورا خواستار شنیده شدن صدای آن ها شد.»

مخملباف در پایان این سخنان گفت: «در واقع این اقدامات مردم ایرانی خارج از کشور به عنوان سفرای مردمی است که امروز در خیابان ها کشته می شوند. مردمی که دولت قانونی ندارند و باید نقش دولت و ملت را توامان بازی کنند. این انتخابات تنها نیست این یک رفرم مدنی، یک جنبش اجتماعی است برای اینکه ما بتوانیم حق تعیین سرنوشت خودمان را از طریق آرای خودمان به دست بگیریم.»

XS
SM
MD
LG