لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۸:۴۸

گزارش: گردهمایی هزاران استرالیایی به طرفداری محافظت از محیط زیست


فیل مرسر، خبرنگار صدای آمریکا، سیدنی

هزاران تظاهر کننده در سراسر استرالیا در اعتراض به عملکرد دولت خواستار اقدامات جدی برای محافظت از محیط زیست شده اند.

چند رشته راهپیمایی زیر عنوان« گردهمایی و ضرب الاجل محافظت از شرایط آب و هوای ملی» در سراسر استرالیا برگزار شده است. معترضان از دولت استرالیا خواسته اند تا در اجلاس محیط زیست ماه دسامبر در کپنهاگ نقش راهبردی بازی کند.

معترضان که برای جلب توجه دولتمردان کشور به خطرات گرمایش زمین، لباس سرخ به تن کرده اند، از مقامات استرالیا خواسته اند تا در اجلاس محیط زیست سازمان ملل در کپنهاگ که در اواخرسال جاری به منظور دستیابی به یک موافقت نامه جهانی پیرامون تغییرات جوی برگزار خواهد شد، نقش کلیدی بازی کند.

مقامات و وزرای محیط زیست از روز ۷ دسامبر در کپنهاگ دیدار خواهند کرد تا به موافقت نامه ای دست یابند که جایگزین پیمان کیوتو خواهد شد. اولین فاز این پیمان در سال ۲۰۱۲ پایان خواهد یافت.

فعالان محیط زیست در ضمن خواستار توقف اتکای استرالیا به زغال سنگ شده اند.

باوجود این که در استرالیا منابع زغال سنگ فراوان و استفاده از آن مقرون به صرفه است، اما این کشور را به یکی از بزرگترین تولید کنندگان گازهای گلخانه ای بدل کرده است. امری که بسیاری از دانشمندان معتقدند نقش عمده ای در گرمایش زمین ایفا می کند.

مویرا ویلیامز، یکی از برگزار کنندگان راهپیمایی اعتراضی در سیدنی می گوید :« ائتلافی از اتحادیه های تجاری و گروه های مذهبی و نیز دانشجویان و فعالان کارزار حفاظت از محیط زیست بر اعمال تغییر پافشاری می کنند. تشکیل چنین ائتلاف هایی برای ما ضروری ست و این ائتلاف ها از مقامات مسئول صنعت سوخت فسیلی که هم اکنون کنترل سیاست تغییر جوی در استرالیا در دست آنها می باشد، قدرتمند تر است. این راهپیمایی قدم مثبتی ست و امسال ما باید این جنبش را تقویت کنیم و این امر با ائتلاف های مردمی شکل خواهد گرفت چرا که در برهه کنونی از مقامات ارشد کشور اقدام عاجلی دیده نشده است.»

دانشمندان هشدار داده اند استرالیا در برابر پیامدهای تغییرات جوی آسیب پذیر است.

پیش بینی ها حاکی از آن است که همزمان با افزایش دمای زمین و بالا رفتن سطح آب دریاها، امنیت شهرهای ساحلی در معرض خطر قرار می گیرد و بخش های دیگر کشور در معرض خشکسالی شدید، گردباد و آتش سوزی های عظیم قرار خواهند گرفت.

دولت کانبرا به کرات تا کید کرده که معضل تغییرات جوی را در اولویت دستور کار خود قرار داده است.

پیشنهاد استرالیا که می تواند به بزرگترین ساختار تجارت و سرمایه در جهان بدل شود این است که شرکت های بزرگ هزینه تولید گازهای کربنی حاصل از فعالیت هایشان را بپردازند.

حدود هزار آلوده کننده بزرگ در استرالیا، از شرکت های حمل و نقل و تولید کننده آلومینیوم گرفته تا شرکت های نفت و گاز و پالایشگاه ها باید برای تولید گازهای کربنی، مجوز خریداری کنند.

قرار است این طرح قانونی هفته آینده در پارلمان و سنای استرالیا به بحث گذاشته شود.

وزرای استرالیا گفته اند طرح تجاری پیشنهادی با وجود این که عامل افزایش آمار بیکاری خواهد بود اما به کاهش آلودگی هوا کمک می کند.

گروه های طرفدار محیط زیست بر این باورند این اقدامات برای محافظت از محیط زیست به اندازه کافی جدی نیستند.


XS
SM
MD
LG