باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا در مصاحبه ای با بی بی سی گفت بسود جهان و خود ایران است که جمهوری اسلامی «جاه طلبی های خود را برای داشتن اسلحه اتمی کنار بگذارد.»
آقای اوباما گفت ایران «قابلیت آنرا دارد که کشوری فوق العاده قدرتمند و غنی باشد»، اما این قابلیت در نبود تسلیحات اتمی، که می تواند یک مسابقه تسلیحاتی در منطقه براه بیاندازد، احتمالا بیشتر می شود.
پرزیدنت اوباما گفت ایران «نگرانی های مشروعی در زمینه انرژی و نیز آرمان های مشروعی دارد»، و افزود آنچه در حال حاضر اساسی است، آغاز روندی است که معقول و جدی باشد، نه فقط بین ایالات متحده و ایران، بلکه همچنین بحث های گروه پنج بعلاوه یک را به شیوه ای سازنده ادامه دهد.
پرزیدنت اوباما سیاست آمریکا را تغییر داده و یک استراتژی دیپلماتیک را دنبال می کند که مشارکت کامل در بحث های دیپلماتیک با ایران بر سر برنامه اتمی، با نمایندگانی از بریتانیا، کانادا، فرانسه، روسیه، و آلمان را شامل می شود. آقای اوباما به بی بی سی گفت اگر سی سال رویارویی بین ایران و ایالات متحده، ایرانیان را از دیدن خطرات همراه با دنبال کردن تسلیحات اتمی باز می دارد، آمریکا می خواهد در را بروی بحث ها باز کند و ببیند آیا آنها نیز این آمادگی را دارند یا نه.
آقای اوباما همچنین گفت بخشی از راه حلی که او در تصور دارد این است که برنامه بسیار گسترده تری برای ممنوعیت گسترش تسلیحات اتمی احیا شود، از جمله ایالات متحده و روسیه موجودی های تسلیحاتی خود را در حدی قابل ملاحظه کاهش دهند.
آقای اوباما گفت این اقدام می تواند احساس ایرانیان را که با آنها بگونه ای متفاوت با هر کسی دیگری رفتار می شود تغییر دهد، و آنان را زیر فشار بگذارد.
پرزیدنت اوباما گفت بخشی از برنامه گسترده تر ما گفت و گوی فراگیر تری در این باره است که چگونه مهار و کاهش تدریجی تسلیحات اتمی بنفع تمام کشورها خواهد بود.