لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۵۷

یک نویسنده آمریکایی برنده بزرگترین جایزه ادبی انگلیسی زبان ها


مایکل توماس، داستان نویس آمریکایی، توانست جایزه بین المللی و معتبرادبی ایمپک دوبلین را از آن خود سازد. این جایزه به خاطر نوشتن کتابی است که در آن از شرح مشکلات به دست آوردن «رویای آمریکایی» برای آمریکایی های آفریقایی تبار سخن رفته است.

کتاب، « مرد افتاده » توانست جایزه ۱۴۰ هزار دلاری بین المللی « ایمپک دوبلین» را از آن خود سازد و به این صورت در میان ۱۴۵کتاب مختلف که از طرف کتابخانه های عمومی در بیش از ۴۱ کشور جهان برای دریافت این عنوان ارسال شده بود، جایزه نخست را به دست آورد.

راوی بی نام این داستان، که در گذشته یک دانشجوی برجسته دانشگاه هاروارد بوده است امروز به عنوان یک کارگرساختمانی در شهر بروکلین نیویورک به کار مشغول است و صاحب سه فرزند از همسر سفید پوست خود می باشد.

هیئت گزینش جوایز ایمپک این مرد را « نه فردی سقوط کرده بلکه انسانی ایستاده در لبه پرتگاه خوانده اند.»

گروو اتلانتیک، ناشر آمریکایی کتاب مرد افتاده در سایت اینترنتی این شرکت، کتاب برنده جایزه توماس را این گونه توصیف کرده است:« این کتاب داستان رویای آمریکایی است که به هرز رفته است. انگار که از قبل برای زندگی شما نقشه ای کشیده باشند که بر اساس آن بی شک شکست خواهید خورد و بعد شما را وادار کنند که از این شکست به هربهائی که شده اجتناب کنید.»

توماس که کتاب او از طرف کتابخانه ملی باربیدوس به دفتر جوایز در دوبلین (ایرلند) معرفی شده می گوید:« ممکن است رویای آمریکایی را بتوانیم به انواع و اشکال مختلف توصیف کنیم اما بحران اقتصادی کنونی به ما نشان می دهد که چگونه آمریکایی های آفریقایی تبار بر اثر پیامدهای این بحران بیش از پیش از دستیابی به این رویای آمریکایی محروم خواهند بود.»

مایکل توماس روز پنج شنبه ۱۱ ژوئن پس از دریافت جایزه خود به خبرگزاری رویتر گفت: « من امیدوارم خوانندگان این کتاب بتوانند به این مسئله اصلی پی ببرند که راوی داستان من دو نوع رویای آمریکایی را مطرح کرده است. نخست همان رویایی که در مادیات خلاصه می شود و دوم آن رویای آمریکایی که عبارت است از آزادی. آزادی که بیشتر آمریکایی های آفریقایی تبار در طول تاریخ این کشور به دنبال آن بوده اند. »

توماس در ادامه این سخنان می گوید: « برای این بخش از مردم آمریکا، تلاش برای دستیابی به آزادی از دوران برده داری آغاز شده، به شکل تبعیض های نژادی و با یک تصویر کلیشه ای از سیاهپوستان ادامه یافته و امروز به بن بست های خط قرمز و محدودیت های اقتصادی ختم رسیده است.»

مایکل توماس در توضیحی خط قرمز را این گونه توصیف می کند: « مثلا در همین دوران بحران اقتصادی، عدم پرداخت وام مسکن به تمام ساکنان یک محله که به صورتی کلیشه ای فقیرنشین پنداشته شده اند.»

توماس می گوید: «این واقعیت که باراک اوباماتوانسته است به عنوان نخستین رئیس جمهور آفریقایی تبار آمریکا به ریاست جمهوری این کشور انتخاب شود دلیل قاطعی برای از بین رفتن ناگهانی این گونه مشکلات اجتماعی نیست. اما البته این گزینش به صورتی نمادین یک پیروزی عظیم به شمار می رود.»

توماس در ادامه این سخنان به رویتر می گوید: « شاید این همان پیام امیدواری باشد که ما بالاخره رئیس جمهوری داریم که از هوش و خردی فلسفی برخوردار است و کوته فکر و نزدیک نگر نیست.»

جایزه ایمپک در سال ۱۹۹۴ توسط شورای شهر دوبلین در ایرلند پایه گزاری شد و شرکت ایمپک در ایالات متحده آمریکا از حامیان اصلی آن به شمار می رود.

این جایزه سال گذشته نصیب یک نویسنده لبنانی تبار به نام راول حق شد که کتابی به نام « بازی دونیرو» را درباره زندگی کودکی خود در بیروت جنگ زده نوشته است.

XS
SM
MD
LG