لوئیس رامیرز، خبرنگار صدای آمریکا، اورشلیم
فرستاده ویژه ایالات متحده مصرانه از اسرائیل خواسته است تا مذاکرات صلح با فلسطینیان را از سر گیرد.
جرج میچل، فرستاده ویژه ایالات متحده به اسرائیل سفر کرده و در دیدارهای خود با مقامات اسرائیلی در تلاش است تا مذاکرات صلح اسرائیل و فلسطینی ها از سر گرفته شود.
هدف میچل این است که پیام هفته گذشته پرزیدنت اوباما خطاب به جهان اسلام، پیامی که حامل خواست ایالات متحده برای توقف ساخت شهرک های یهودی نشین و ایجاد یک کشور فلسطینی بود را به مرحله عمل برساند.
با این وجود میچل با چالش جدی مخالفت بنیامین نتانیاهو در قبال چنین اقداماتی روبرو خواهد بود.
جرج میچل، فرستاده ویژه ایالات متحده روز سه شنبه با مقامات اسرائیل از جمله بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر و اهود باراک، وزیر دفاع دیدار و گفتگو کرد.
میچل پس از دیدار با پرزیدنت شیمون پرز گفت هدف او هموار کردن راه برای از سرگیری بی درنگ و دستیابی به راهکار سریع در مذاکرات صلح بین اسرائیل و فلسطینیان می باشد.
دولت اوباما خواستار توقف کامل توسعه شهرک های یهودی نشین شده است، امری که آقای نتانیاهو با آن مخالفت کرده است.
آقای نتانیاهو قصد دارد از حضور در مذاکرات صلح همه جانبه با فلسطینیان اجتناب کند چرا که قدم گذاشتن در این مذاکرات به منزله ضرورت عقب نشینی اسرائیل از مسائل حساسی همچون وضعیت اورشلیم و شهرک های یهودی نشین در کرانه باختری خواهد بود.
میچل بار دیگر به مقامات اسرائیل اطمینان بخشید که ایالات متحده کماکان به امنیت اسرائیل متعهد خواهد ماند.
در جریان سفر اخیر پرزیدنت اوباما و گفتگوی تلفنی روز دوشنبه وی با آقای نتانیاهو، پیام مشابهی ارسال شد.
میچل روز دوشنبه در اورشلیم گفت هرگونه اختلاف دیدگاه بین واشنگتن و اسرائیل نباید به اختلاف بین دو دشمن تعبیر شود.
وی گفت ایالات متحده و اسرائیل، دو دوست و متحد نزدیک باقی خواهند ماند.
با این وجود وی تاکید کرده است اسرائیل و فلسطینیان باید به شروط « نقشه راه» به سوی صلح متعهد بمانند.
طرح صلح سال ۲۰۰۳ خواستار استقرار یک کشور مستقل، دموکراتیک و پویای فلسطینی شده است که با صلح و آرامش و امنیت در کنار اسرائیل همزیستی داشته باشد.
تحلیل گران معتقدند آقای نتانیاهو می داند که ستیزه جویی و دشمنی با واشنگتن که بزرگترین که بزرگترین حامی و متحد این کشور یهودی ست، به منافع اسرائیل نخواهد بود.
آکیوا الدار، خبرنگار ارشد روزنامه هاآرتص در تل آویو می گوید ممکن است اعمال فشار ایالات متحده، آقای نتانیاهو را به اتخاذ تصمیم های سیاسی دشوار وادار کند.
الدار می گوید:« اسرائیل دو راه پیش روی خود خواهد داشت. یکی پاسخ منفی به اجرای خواست های ایالات متحده، فلسطینیان و جهان عرب می باشد و دیگری پاسخ مثبت به مذاکرات صلح و مواجهه با ساکنان شهرک های یهودی نشین و دولتمردان سیاسی کشور خواهد بود.»
بسیاری از ساکنان اسرائیل و فلسطین، سخنرانی هفته گذشته آقای اوباما را به نشانه ای از جدیت ایالات متحده در پیشبرد مذاکرات صلح تعبیر کرده اند.
الدار می افزاید:« ماموریت میچل حصول اطمینان از تفهیم این پیام به مقامات اسرائیلی خواهد بود. شاید زمان آن فرا رسیده که ایالات متحده به طور مستقیم با مردم اسرائیل گفتگو کند و آن ها را از جدیت این موضع آگاه و اعلام کند دوره بازی های گذشته که سال های طولانی در گفتگوهای به اصطلاح «مراحل صلح» نقش ایفا کرده و ثمره ای نداشته، پایان یافته است.»
فرستاده ویژه ایالات متحده روز چهارشنبه با محمود عباس، رئیس جمهوری قلمروهای فلسطینی در کرانه باختری دیدار خواهد کرد.
وی در این سفر، در لبنان و سوریه نیز توقف های خواهد داشت.