لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۱۷ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۰۵

اکران فیلم خاطرات آن فرانک در پنجاهمین سالگرد نخستین نمایش آن در لس آنجلس


فیلم خاطرات آن فرانک با حضور دو ستاره بازمانده آن، ۵۰ سال پس از نخستین اکران در مرکز فرهنگی اسکربال لس آنجلس به نمایش در خواهد آمد.

آن فرانک ، دختر نوجوانی که مندرجات دفتر خاطرات او، یک چهره انسانی به وقایع هولوکاست و جنگ جهانی دوم بخشید، در ۱۲ ماه ژوئن ۱۹۴۲ هم زمان با جشن تولد ۱۳ سالگی خود، یک دفتر خاطرات از طرف پدرش به عنوان هدیه تولد دریافت کرد. مدت کوتاهی پس از این واقعه «آن» و خانواده یهودی او برای نجات جان خود از دست نازی های آلمان مجبور شدند در بالاخانه ساختمان محل کار پدر او «اوتو فرانک» خود را پنهان سازند و مدت دوسال در این پناهگاه تنگ و تاریک زندگی کنند.

خانواده فرانک در سال ۱۹۴۴ پس از افشای محل مخفی گاه آن ها دستگیر و به اردوگاه های آلمان نازی و کوره های آدم سوزی فرستاده شدند.

آن فرانک در طول مدت اقامت پنهانی خود در این بالاخانه ، در دفتر کوچک سبز و قرمز رنگی که با یک قفل طلائی رنگ بسته می شد، وقایع روزمره و شرایط زندگی ناهنجار خود را به رشته تحریر درآورد. اما از میان همین جملات صادقانه و گاه شاعرانه می توان به خوبی به زوایای روح مقاوم و درخشان او پی برد.

آن فرانک در سال ۱۹۴۵ در اردوگاه برگن بلسن پس از ابتلا به مرض حصبه درگذشت. تنها نجات یافته خانواده آن فرانک از اردوگاه های آلمان نازی، پدر او « اوتو» بود که پس از پایان جنگ به « آمستردام» بازگشت و در اطاق های خالی مخفی گاه پیشین خانواده، کتاب خاطرات آن فرانک را پیدا کرد.

این کتاب نخستین بار در سال ۱۹۴۷ به چاپ رسید و در سال ۱۹۵۲ تحت عنوان کتاب خاطرات یک دختر جوان در آمریکا به چاپ رسید.

سه سال بعد « خاطرات آن فرانک» به صورت یک نمایش در تئاتر برادوی به روی صحنه آمد. این نمایشنامه جایزه بهترین نمایش سال جوایز معتبر تونی رابه دست آورد و در همان سال توانست جایزه پولیتزر را نیز از آن خود سازد.

بعدها جورج استیونس، کارگردان معروف هالیوود این نمایش را تبدیل به فیلمی کرد که توانست ۸ جایزه اسکار از جمله بهترین بازیگر نقش دوم زن برای شلی وینترز را به دست آورد.

در پنجاهمین سالگرد نمایش فیلم خاطرات آن فرانک، طی مراسمی در مرکز فرهنگی اسکربال در لس آنجلس، میلی پرکینز، بازیگر نقش آن فرانک، دایان بیکر هنرپیشه ای که نقش خواهربزرگ تر او را در فیلم بازی می کند و هم چنین جورج استیونس جونیور پسر کارگردان فقید این فیلم که تنها بازماندگان آن محسوب می شوند حضور خواهند داشت و هم زمان ، دی ویدی این فیلم نیز توسط استودیوی فاکس منتشر خواهد شد.

پسر جورج استیونس می گوید:« این یک فیلم قوی است که واقعا شامل مرور زمان نشده است . به خاطر داشته باشید که در زمان ساختن آن ، هنوز کسی از کلمه هولوکاست استفاده نمی کرد و درواقع این نخستین فیلم آمریکایی بود که درباره این وقایع ساخته شده بود.»

جورج استیونس، کارگردان فیلم خاطرات آن فرانک از سال ۱۹۴۳ تا ۱۹۴۶ به عنوان فیلمبردار نیروی هوایی ارتش آمریکا به خدمت اشتغال داشت. او نه تنها وقایع آزاد ساختن پاریس توسط متفقین را فیلمبرداری کرد بلکه توانست فیلم های مستندی نیز از دو اردوگاه بیگاری دوبن و دشا در اروپای شرقی تهیه کند.

جورج استیونس گفته بود:«من از روی یک صندلی در فاصله ۵۰ متری شاهد برخی از بدترین و بهترین وقایع زندگی مردان و زنان جنگ زده آن دوران بوده ام.»

پسر جورج استیونس درباره فیلم خاطرات آن فرانک می گوید:« در واقع خاطرات آن فرانک، فیلم جنگی پدرم محسوب می شود. هرچند عملا میدان جنگ را نشان نمی دهد اما شرایط آن دوران و به خصوص جوهر آن چه جنگ برای مردمان جهان به ارمغان می آورد را به خوبی به نمایش گذاشته است.»

دایان بیکر ۷۱ ساله، بازیگر نقش خواهر بزرگ تر آن فرانک در فیلم که هم اکنون در شهر سن فرانسیسکو به ریاست مدرسه عالی فیلم و تلویزیون این شهر اشتغال دارد می گوید:« اگر آن فرانک آن هوش و ذکاوتی که او را وادار به نوشتن خاطرات خود کرد را نداشت ما امروز اینجا نبودیم.»

میلی پرکینز زمانی که به او پیشنهاد شد که نقش آن فرانک را در فیلم بازی کند به کار مانکنی اشتغال داشت و هرگز تا آن زمان نام آن فرانک را نشنیده بود. این بازیگر می گوید:« وقتی کتاب را برای نخستین بار خواندم به راستی تحت تاثیر قرار گرفتم ، با آن ارتباط عمیقی پیدا کردم و تا به امروز هربار که این فیلم را می بینم چون همان بار اول مراتکان می دهد.»

میلی پرکینز شخصیت آن فرانک را تحسین می کند:« یک شخصیت قوی که حاضر نبود در چهارچوب های قراردادی باقی بماند و همه چیز را زیر سئوال می برد. بعضی وقت ها هم مردم از دست او عصبانی می شدند چون بی پروا بود و هر چه به فکرش می رسید و دلش می خواست می گفت.»

هر دو این ستارگان، میلی پرکینز و دایان بیکر در زمان نخستین اکران فیلم در هالیوود با « اتو فرانک» پدر آن ملاقات کردند.

بیکر می گوید:« او مردی بود صادق و صمیمی. در آن زمان من عقلم نمی رسید اما اگر الان یا حتی پانزده سال پیش بود من از او صدها سئوال داشتم.»

میلی پرکینز می گوید:« اتوفرانک در کتاب خاطرات آن، به عنوان شخصیت محبوب و مورد علاقه او تصویر شده است. اومردی دوستداشتنی بود. نخستین بار که با او ملاقات کردم روی صندلی روبروی من در حالی که دست هایش را روی هم می فشرد نشسته بود. من هم بدون آن که بدانم به همان شکل نشسته بودم. آقای فرانک در حالی که اشک در چشم هایش جمع شده بود به من گفت: عجیب است شما هم مثل من و مثل « آن» موقع نشستن دست هایتان را به این شکل روی هم می گذارید.»

پرکینز می گوید: « به این صورت بود که در نخستین نشست پیش از آغاز فیلمبرداری، من، آقای فرانک و خاطره آن فرانک توانستیم به نوعی یک وجه اشتراک و یک ارتباط روحی پیدا کنیم.»

XS
SM
MD
LG